پزشکیان در دیدار دبیرکل سازمان ملل:

نگران گسترش درگیری در تمام منطقه هستیم

رئیس جمهور روز گذشته در حاشیه حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در ادامه دیدارهایش با شخصیت‌ها و رهبران کشورهای مختلف جهان با دبیر کل سازمان ملل متحد، پادشاه اردن و رؤسای جمهور ترکیه، تاجیکستان و فرانسه دیدار و رایزنی کرد. دیدار رئیس‌جمهور ایران و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد عصر روز دوشنبه به وقت محلی برگزار شد. پزشکیان در این دیدار با بیان اینکه شعار بنده در انتخابات ریاست جمهوری وفاق در داخل و تعامل با جهان بود، گفت: رژیم صهیونیستی در روز آغاز رسمی ریاست جمهوری بنده، اقدام به ترور «شهید هنیه» به عنوان میهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران کرد و در حالی که ما برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها و درگیری‌ها صبر پیشه کردیم، صهیونیست‌ها بعد از به شهادت رساندن حداقل 41 هزار نفر در غزه، حالا به لبنان هم حمله کرده و تعداد زیادی را به شهادت رسانده‌اند و ما به شکل خیلی جدی نگران گسترش درگیری در تمام منطقه هستیم. پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه با کمک دولت‌های همسایه از جمله کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است، افزود: ایران به هیچ وجه به دنبال سلاح هسته‌ای نیست. ما در 200 سال گذشته آغازگر هیچ جنگ و درگیری‌ای نبوده‌ایم و اساساً به دنبال زندگی در صلح، امنیت و آرامش هستیم. وی ضمن قدردانی از ابراز همدردی دبیرکل سازمان ملل متحد برای درگذشت تعدادی از معدن‌کاران کشورمان در انفجار معدن طبس، این رخداد تلخ را یکی از آثار تحریم‌های ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران و ممنوعیت ورود تجهیزات به کشورمان دانست. دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این دیدار با بیان اینکه توقف جنگ در غزه اولویت ماست، تصریح کرد: واقعه هفتم اکتبر به هیچ‌وجه توجیه‌گر جنایات و کشتار دسته جمعی فلسطینیان در غزه نیست.
 در دیدار عبدالله دوم شاه اردن و رئیس‌جمهور اسلامی ایران نیز دو طرف درخصوص آخرین تحولات در منطقه بویژه تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه با یکدیگر گفت‌و‌گو کردند.

استقبال اردوغان از ایده منطقه‌ای پزشکیان
دیدار جداگانه با رؤسای جمهور ترکیه و تاجیکستان از دیگر برنامه‌های پزشکیان در حاشیه حضورش در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل بود. رئیس‌جمهور در دیدار با همتای ترک خود تأکید کرد: ایجاد یک بازار بزرگ مشترک در منطقه و تبادلات دانشگاهی، علمی و اقتصادی می‌تواند عظمت جهان اسلام را به رخ جهانیان بکشد؛ آینده بهتر برای کشورهای اسلامی در گرو تلاش موفق برای ایجاد وحدت در میان ماست و در سایه چنین وحدتی هرگز شاهد جنایاتی نظیر آنچه در غزه رخ می‌دهد نخواهیم بود. رجب طیب اردوغان نیز در جریان این گفت‌و‌گو تقویت همکاری‌های امنیتی دو کشور و نیز همکاری در زمینه‌های اقتصادی از جمله انرژی را دارای منافع متقابل عنوان کرد و گفت: سفر جنابعالی به عراق نتایج مثبت فراوانی داشت و از جمله پیشنهاد ایجاد شبکه ارتباطی منطقه‌ای را بسیار ارزشمند می‌دانم.

ایران و تاجیکستان در مسیر تقویت پیوند
رئیس جمهور سپس در دیدار امامعلی رحمان، همتای تاجیک خود، روابط ایران و تاجیکستان را ممتاز و متکی بر پیوندهای عمیق تاریخی و خویشاوندی توصیف کرد و گفت: ما خواهان توسعه و گسترش تعاملات و ارتباطات علمی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی با تاجیکستان هستیم. پزشکیان در ادامه مسأله افغانستان را موضوع مشترک دو کشور دانست و بر ضرورت همگرایی و همکاری بیشتر تهران - دوشنبه برای کمک به این کشور در مسیر غلبه بر مشکلات و مسائل پیش رو تأکید کرد. رئیس جمهور تاجیکستان نیز در این دیدار خواستار تقویت و تعمیق روابط دو کشور شد و اظهار داشت: ما خود را بخشی از این تمدن بزرگ و غنی می‌دانیم و برخلاف بدخواهان، پیشرفت و موفقیت ایران را پیشرفت و موفقیت خود می‌دانیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و شصت و دو
 - شماره هشت هزار و پانصد و شصت و دو - ۰۴ مهر ۱۴۰۳