گردشگری کیش در مسیر شفافیت

سازمان منطقه آزاد کیش با انتشار بیانیه‌ای؛ فعالیت و ماهیت سامانه جامع گردشگری کیش، سامانه بزن بریم کیش، قراردادهای کلوپ‌داران و کنسرسیوم را به شرح ذیل تشریح و شفاف‌سازی کرد و به انتشار اخبار کذب در فضای مجازی واکنش نشان داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، سامانه جامع گردشگری جزیره کیش چیست؟ در پی بروز نارضایتی‌های فراوان گردشگران از وجود واسطه‌های گردشگری در جزیره زیبای کیش و به منظور پیگیری گزارشات و شکایات آنان؛ سازمان منطقه آزاد کیش به منظور تسهیل در ارائه خدمات گردشگری، رفع ایرادات موجود و یکپارچه‌سازی اطلاعات گردشگری کیش، «سامانه جامع گردشگری کیش» را طراحی و راه‌اندازی کرد تا گردشگری جزیره زیبای کیش پس از سالیان‌ سال از وجود دلالان گردشگری پاکسازی شود. این سامانه از همه‌ ارائه‌دهندگان خدمات گردشگری مانند کلوپ تفریحات آبی، پارک آبی، پارک برفی، جُنگ‌های شبانه و دیگر تفریحات جزیره دعوت به عمل آورد تا در این سامانه‌ ثبت‌نام کرده و به ارائه خدمات بپردازند.
همچنین از صاحبان دفاتر خدمات گردشگری که برای فروش تفریحات جزیره بازاریابی می‌کردند نیز دعوت شد تا در این سامانه ثبت‌نام و فعالیت کنند. علاوه‌ بر این امکانی فراهم شد که خود گردشگران نیز بتوانند قبل از شروع سفر یا به محض ورود به جزیره به منظور برنامه‌ریزی؛ تفریحات موردنظر را انتخاب کرده و بلیت آن را مستقیماً و بدون واسطه از طریق این سایت با قیمت‌های مصوب خریداری کنند.
 همچنین این سایت امکان نظرسنجی در مورد تفریحات، پیگیری شکایات، اطمینان از اصل بودن بلیت و کیفیت خدمات انتخاب شده را فراهم می‌کند که با شرکت کردن گردشگران در نظرسنجی و ارائه نظر در مورد خدمات ارائه شده؛ هم دیگر گردشگران می‌توانند از عملکرد مراکز تفریحی مطلع شوند و هم سازمان منطقه آزاد کیش می‌تواند نظارت دقیق‌‌تری بر عملکرد خدمات و تفریحات جزیره و قیمت‌ بلیت‌ها داشته باشد تا کسی نتواند بلیتی را با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب به گردشگران بفروشد.
 این سامانه به شفاف‌سازی در حوزه گردشگری جزیره کمک شایانی می‌کند و این طبیعی است افرادی که در فرآیند قبل ذینفع یا دارای فساد بودند و درصدهای آنچنانی از فروش بلیت‌های تفریحات را می‌گرفتند؛ با هر گونه شفاف‌سازی و راه‌اندازی این سامانه مخالفت و کارشکنی کرده و در فضای مجازی هیاهویی ایجاد کنند. پر واضح است که با بهره‌گیری از فناوری اطلاعات فرآیندها شفاف‌تر و فسادها کمتر می‌شود و از این جهت آنها در پی جابه‌جایی فساد کننده و مبارزه‌ کننده با فساد هستند و تمام اصل مطلب همین است.

فرآیند تمدید قرارداد کلوپ‌های دریایی کیش چه بوده است؟
 از جذاب‌ترین تفریحات جزیره کیش تفریحات دریایی مانند غواصی، شاتل، پاراسل، پدل برد و... است که حدود بیست کلوپ دریایی در کیش فعال هستند که توسط اشخاص حقیقی بخش خصوصی که هر کدام بیست سال تجربه‌ کار دارند، اداره می‌شوند. در این بیست سال روال کار بر این بوده کلوپ‌هایی که تخلفی نداشتند، قراردادشان در دوره‌های مختلف تمدید می‌شده است.
در این دوره نیز حدود پنج کلوپ تخلف داشتند که برخی تخلیه و برخی در حال تخلیه هستند که از طریق مزایده و فراخوان در معرض عموم گذاشته خواهد شد تا کسانی‌که سابقه و گواهینامه‌هایی از جمله، کارت ملوانی، مربیگری غواصی و دیگر استانداردهای لازم برای اجاره این کلوپ‌ها را دارند برای شرکت در فراخوان اعلام آمادگی کنند؛ دوم تعیین اجاره بها برای تمدید با کلوپ‌ها به طوری که حق بیت المال تضییع نشود که در این مورد مکاتبه‌ای با مرکز کارشناسان رسمی دادگستری استان هرمزگان شد و تعداد شش کارشناس با تخصص‌های مختلف برای این کار معرفی شدند. این افراد دو الی سه ماه در جزیره مستقر و ابعاد درآمدی و هزینه‌ای و اجاره بهای پایه را برای این کلوپ‌ها تعیین کردند. همچنین دو نفر از این کارشناسان که تخصص مالی و حسابداری داشتند، با حساب درآمد و هزینه آنها، اجاره بها را به‌صورت بیست ویک درصد از فروش تعیین و به صورت رسمی به سازمان ابلاغ کردند.