رئیس جمهور در دیدار کارکنان و مدیران وزارت اطلاعات:

کسی بی‌جهت و ناروا از قطار انقلاب پیاده نشود

«مراقبت کنیم نتیجه عمل ما به هیچ وجه باعث نشود که کسی بی‌جهت و ناروا از قطار انقلاب پیاده شود»، این توصیه رئیس‌جمهور به مدیران و کارکنان وزارت اطلاعات چکیده رویکردی است که بیش از هر رویکرد دیگری برازنده قامت این وزارت مهم در چهارچوب دولت «وفاق ملی» است؛ وزارتی که به عنوان عمود خیمه دفاع از امنیت کشور مسئولیت سترگ اطلاع یافتن و مقابله با جاسوسی‌ها و توطئه‌های داخلی و خارجی علیه انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی را بر عهده دارد و با این حال باید در مسیر حرکت بر این ستیغ پر مخاطره، پاسدار امنیت روانی جامعه و حافظ سرمایه‎های مادی و معنوی آن باشد.
بر همین اساس، رئیس‌جمهور در دیداری که پیش از ظهر دیروز به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس وزارت اطلاعات برگزار شد، کارکنان و مدیران این وزارت را سربازان گمنام و بی‌ادعای واقعی خواند و گفت: نقش شما در تأمین و ارتقای امنیت کشور بی‌بدیل است، لذا باید نتیجه زحمت شما حفظ سرمایه‌های مادی و معنوی و منابع انسانی کشور باشد. نباید نسبت به خروج نخبگان و سرمایه‌های مادی کشور بی‌‌تفاوت باشیم و باید ریشه‌های آن را شناسایی کرد و خشکاند.
رفع اختلافات، قدم اول آبادانی کشور
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان در سخنان خود قدم اول برای آبادانی و ساختن کشور را رفع اختلافات و دعواهای بی‌مورد دانست و تصریح کرد: اگر به تکالیف سند چشم‌انداز عمل کرده بودیم، امروز وضعیت کشور متفاوت از شرایط فعلی بود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه لازم است با تمام وجود باور کنیم که باید، می‌خواهیم و می‌توانیم بهترین در منطقه باشیم، افزود: ما قرار بود بر اساس سند چشم‌انداز به جایگاه اول منطقه برسیم، اما امروز باید از خود بپرسیم آیا راهی که در حال پیمودن آن هستیم، ما را به این هدف می‌رساند؟ وی با بیان اینکه اگر هدف را دقیق بشناسیم، راه‌های رسیدن به آن را پیدا خواهیم کرد، اظهار داشت: ما نباید به دنبال این باشیم که افراد نزدیک به خودمان در مناصب مختلف قرار بگیرند، بلکه باید به دنبال آن باشیم که توانمندترین افراد برای اجرای تکالیف سند چشم‌انداز و سیاست‌ها و قانون برنامه روی کار بیایند؛ اگر فردی در منصبی قرار گرفت که توان اجرای مسئولیت‌ها و وظایف آن منصب را نداشت، آیا حضور او خدمت به کشور است یا خیانت؟!

رضایت مردم
محصول وحدت است نه اختلاف
رئیس جمهور سپس با اشاره به اینکه اگر نتیجه حضور ما در یک منصب ایجاد رضایتمندی در مردم باشد، انقلاب، ولایت و جمهوری اسلامی تثبیت و تقویت شده است، اضافه کرد: ایجاد رضایتمندی نزد مردم محصول وحدت و وفاق است نه اختلاف و دعوا؛ با خدمت بی‌منت و خالصانه به مردم می‌توان رضایت آنها را جلب کرد نه با دستور و سختگیری‌های بی‌مورد.  اگر امروز در کشور مشکلات مختلف اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی داریم ریشه آن در رفتار مدیریتی ماست که بر اساس سنت خدا و رسولان نبوده است. پزشکیان با بیان اینکه مشکل مردم عمل و رفتار ماست، گفت: اگر توانستیم در عمل نشان دهیم که راه امامان ما کدام است، اعتقاد و باور مردم تقویت خواهد شد، اما اگر رانت‌خواری و گروه‌بازی کردیم، هر قدر هم حرف‌های خوب بزنیم مردم عمل ما را می‌بینند و به حرف‌های ما توجهی نخواهند کرد. اگر درست عمل نکردیم، هر قدر هم حدیث و آیه بخوانیم بی‌فایده است و با ایجاد ذهنیت ریاکاری نزد مردم، بیشتر به اعتقادات آنان ضربه خواهیم زد.

ضرورت شناسایی جذب و حفظ نخبگان
پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که نخبگان خودشان را به ما عرضه کنند، بلکه باید به دنبال شناسایی و جذب آنها باشیم، گفت: ما برای اجرای تکالیف سند چشم‌انداز نیاز به کمک نخبگان داریم، اما باید در نظر داشته باشیم که جذب این افراد با دستور ممکن نیست، بلکه باید محترمانه از آنان خواهش کنیم تا به یاری ما بیایند. رئیس‌جمهور در ادامه تأکید کرد؛ اگر چه پیاده کردن افراد از قطار انقلاب راحت است، اما سوار و همراه کردن آنها به هیچ وجه کار راحتی نیست، لذا باید مراقبت کنیم که نتیجه عمل ما به هیچ وجه باعث نشود که کسی بی‌جهت و ناروا از قطار انقلاب پیاده شود. رئیس‌جمهور در پایان این مراسم حکم وزارت اطلاعات دولت چهاردهم را تقدیم حجت‌الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب کرد و با حضور او از خانواده سه نفر از شهدای وزارت اطلاعات تقدیر شد.

حضور رئیس جمهور
در ستاد مبارزه با مواد مخدر
مسعود پزشکیان در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر که صبح دیروز برگزار شد، معضل اعتیاد را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه و زمینه‌ساز اکثر جرایم و مفاسد اجتماعی عنوان کرد و با تأکید بر ناکارآمدی شیوه‌های اجرا شده برای مقابله با این معضل در کشور طی سال‌های گذشته گفت: مشاهده آمار و نتایج شیوه‌های موفق اجرا شده در زمینه مقابله با قاچاق و کاهش مصرف مواد مخدر در برخی کشورها نشان می‌دهد، به رغم تلاش‌ها و زحمات بسیاری که در این زمینه در کشور صورت گرفته، همچنان با شرایط مطلوب فاصله زیادی وجود دارد و این مهم بازنگری و تغییر در روش‌ها با نگاهی به تجربیات موفق صورت گرفته در دیگر نقاط جهان را ضروری می‌سازد. رئیس جمهور عدم پایش و کنترل تقاضای مصرف و تمرکز بر جلوگیری از عرضه را از جمله اشتباهات صورت گرفته در زمینه مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و افزود: تا زمانی که تقاضا وجود داشته باشد، جلوگیری از توزیع و عرضه مواد مخدر ناممکن خواهد بود، بنابراین راهکارهای مقابله با مواد مخدر باید مبتنی بر کنترل و کاهش تقاضای مصرف باشد. پزشکیان شناسایی جمعیت در معرض خطر ابتلا به اعتیاد، توسعه پیشگیری و آموزش به این قشر، تحت پوشش قرار دادن مبتلایان با هدف کنترل، کاهش مصرف و درمان و در نهایت توانمندسازی آنها برای بازگشت به جامعه را از جمله راهکارها و روش‌های موفق تجربه شده در مقابله با مواد مخدر دانست و با تأکید بر اهمیت و ضرورت استفاده از ظرفیت مراکز بهداشت در این زمینه گفت: اگر مراکز بهداشت سراسر کشور، در قالب برنامه‌ای مدون و منسجم، افراد مبتلا به اعتیاد در جامعه هدف خود را به طور دقیق شناسایی کنند و به منظور کنترل و کاهش مصرف، آنها را تحت پوشش قرار دهند، علاوه بر کنترل تقاضا و درمان تدریجی معتادین، ‌توزیع و عرضه مواد مخدر نیز بشدت کاهش خواهد یافت. رئیس جمهور همچنین با تأکید بر اهتمام ویژه دولت نسبت به ارائه خدمات مددکاری به افراد مبتلا به اعتیاد در جامعه تصریح کرد:‌ این افراد برای نجات و رهایی از این شرایط نیازمند کمک ما هستند و دولت نیز در این زمینه خود را مسئول و موظف می‌داند و قطعاً اقدامات لازم را برای درمان، ایجاد اشتغال و تأمین معیشت و زندگی آنها انجام خواهد داد.

 

بــــرش

رئیس‌جمهور در نوزدهمین جشنواره تعاونی‌های برتر کشور تأکید کرد
آمادگی دولت برای رفع موانع پیش‌روی تعاونی‌های کشور

رئیس‌جمهور با تأکید بر آمادگی دولت چهاردهم برای رفع موانع اداری و تسهیل بستر فعالیت تعاونی‌های کشور، گفت: همه با هم دست به دست هم دهیم و با ایمان و باور، ایران‌مان را آباد کنیم. مسعود پزشکیان که روز گذشته در آیین نوزدهمین جشنواره تعاونی‌های برتر کشور حضور یافته بود، با تأکید بر ضرورت اتخاذ رویکرد آسیب‌شناسانه در بخش تعاونی‌ها، نهادینه کردن هم‌افزایی و کار تیمی در جامعه بویژه قشر تحصیلکرده را زمینه‌ساز شکل‌گیری تعاونی‌ها عنوان کرد و گفت: متأسفانه ما در دانشگاه‌ها افرادی تربیت کرده‌ایم که ادعای نخبگی دارند، اما حاضر نیستند با دیگران کنار بیایند و با هم کار کنند، در حالی که یادگیری هم‌افزایی و کار تیمی موجب خواهد شد که تعاونی‌ها راحت‌تر شکل بگیرند. وی با بیان اینکه توسعه و ترویج روح تعاون و فرهنگ یاریگری در جامعه باید از مدرسه و دانشگاه آغاز شود، تصریح کرد: این مسأله به صورت تئوریک محقق نخواهد شد، بلکه باید در ساختار آموزشی با تغییر رفتار و پرورش در نسل جوان و جامعه نهادینه شود، چرا که آموزش صرفاً محفوظات ذهنی نیست، بلکه مهارت‌آموزی و تغییر رفتار در ‌آموزش نیز بسیار اهمیت دارد.
رئیس‌جمهور در ادامه با یادآوری نقش‌آفرینی و مشارکت مردم در اداره کشور در دوران دفاع مقدس افزود: اگر بنا بود جنگ را با قواعد موجود و منابع دولتی و نظامی اداره کنیم، قطعاً به نتیجه نمی‌رسیدیم؛ این مردم بودند که با مشارکت و ایستادگی خود کشور را در زمان جنگ اداره کردند و اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک کشور به دست بیگانگان بیفتد. او در این مراسم که همزمان به تجلیل از استاد مرتضی فرهادی پدر پژوهش‌های فرهنگ یاریگر و تعاون در ایران و بنیانگذار حوزه انسان‌شناسی یاریگری نیز اختصاص داشت، با تأکید بر ضرورت حفظ شأن و جایگاه عالمان و دانشمندان در جامعه گفت: اگر به نخبگان، کاردانان و کارشناسان احترام می‌گذاشتیم، کار به اینجا می‌رسید؟ و چرا به‌خاطر قدرت با برچسب‌زنی به این قشر، آنها را کنار گذاشتیم؟ رئیس‌جمهور افزود: امروز در کشور با مشکلات زیادی مواجهیم، اما صرفاً با یکدیگر دعوا می‌کنیم و به‌دنبال مقصر هستیم، در حالی که مشکل خودمان هستیم. نحوه برخورد درست و مناسب ما با مراجعه‌کنندگان، با مشتریان، با دانشجویان و دیگر اقشار جامعه ربطی به تحریم‌ها ندارد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و پنجاه و یک
 - شماره هشت هزار و پانصد و پنجاه و یک - ۲۰ شهریور ۱۴۰۳