رشد ۲۱۱ درصدی هدفگذاری طرح‌های آبرسانی

عبور ظرفیت نیروگاهی از ۹۳ هزار مگاوات

وزیر نیرو گفت: در دولت سیزدهم تا امروز یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون متر مکعب طرح آبرسانی محقق شده که نسبت به هدفگذاری ۷۰۰ میلیون متر مکعبی چهار ساله، ۲۱۱ درصد رشد نشان می‌دهد. علی‌اکبر محرابیان در جلسه گزارش عملکرد اعضای کابینه دولت سیزدهم افزود: این میزان رشد در طرح‌های آبرسانی، به اندازه یک دولت هشت ساله است. وی بیان‌ داشت: با توجه به تنش‌های آبی در اقصی نقاط کشور، شاخص ۳۶ ماهه خشکسالی در این دولت بسیار شدیدتر از شاخص یاد شده در ۳۶ ماهه قبل از آغاز دولت بود و خشکسالی‌های بسیار زیادی بویژه در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را تجربه کردیم.
وزیر نیرو اضافه‌ کرد: اکنون از مجموع هدفگذاری ۱۰ هزار روستا در طرح جهاد آبرسانی، در ۶ هزار و ۳۴ روستا این طرح به پایان رسیده و بقیه نیز از متوسط پیشرفت ۷۵ درصدی برخوردارند که طی یک سال آینده این طرح‌ها قابلیت تکمیل دارند.
وی اظهار داشت: در این دولت افزایش ظرفیت سدهای کشور به ۵.۴ میلیارد مترمکعب هدفگذاری و طی برنامه‌ای به مجلس ارائه شد که تاکنون ۴.۱ میلیارد مترمکعب معادل ۷۵ درصد هدفگذاری چهار ساله به ثمر نشسته است.
 
۲۴۰ هزار چاه کشاورزی مجهز به کنتورهای فهام
این عضو کابینه دولت سیزدهم، تصویب طرح نقشه جامع آب کشور با حمایت رئیس‌جمهور شهید و طرح نوین دولت در مدیریت توأمان آب و برق را از جمله برنامه‌های اجرا شده در مدیریت منابع آب کشور برشمرد و اظهار داشت: اکنون ۲۴۰ هزار چاه کشاورزی در سطح کشور مجهز به کنتورهای فهام هستند و شاهد شفافیت، اجرای قانون و عدالت در توزیع آب در این حوزه هستیم.
 
مدیریت سیلاب
وی اقدامات انجام شده به‌منظور مدیریت سیلاب‌ها در این دولت را بی‌نظیر برشمرد و افزود: سیلاب‌های کم‌سابقه‌ای را در کنارک و چابهار در سیستان و بلوچستان در ماه‌های اخیر شاهد بودیم و ورودی سیلاب سد کهیر ۹ هزار متر مکعب بود.
وزیر نیرو ادامه داد: این مشکل اما به‌خوبی مدیریت شد، به‌طوری که حتی خروج مردم از خانه‌ها را ممنوع کردیم و کمترین خسارت‌های انسانی و مالی را در این سیلاب‌ها شاهد بودیم.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش برق گفت: در صنعت برق مجموع مشترکان از ۳۷.۷ میلیون مشترک در ابتدای دولت به ۴۰.۷ میلیون مشترک رسید و برق تولیدی و مصرفی کشور در این دوره رشد ۴۵.۷ تراوات ساعتی داشت؛ به‌عبارتی سرانه رشد سالیانه آن ۱۵.۲ میلیارد کیلووات ساعت بود. همچنین بیش از سه میلیون اشتراک صنعتی، کشاورزی، عمومی، تجاری و خانگی به مشترکین افزوده شده است.
محرابیان یادآور شد:‌ در همه دولت‌های پس از جنگ، این رقم سالیانه بین پنج تا ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت بوده که در دولت سیزدهم به ۱۵.۲ میلیارد کیلووات ساعت در سال افزایش یافت.
بهره‌برداری از نیروگاه‌های سهند، رودشور و ری در مردادماه
وی خاطرنشان‌ کرد: مجموع ظرفیت نیروگاه‌های منصوبه کشور از ۸۵ هزار مگاوات در ابتدای دولت، اکنون به بیش از ۹۳ هزار مگاوات رسیده که رشد هشت‌هزار مگاواتی را نشان می‌دهد.
وزیر نیرو اضافه‌ کرد:‌ علاوه بر آن، با اجرای برنامه‌های ارتقای توان و همچنین استفاده از توان و برنامه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، ۲ هزار مگاوات به ظرفیت تولیدی نیروگاه‌های موجود اضافه شد و طی مردادماه نیروگاه‌هایی نظیر سهند، رودشور و ری به بهره‌برداری خواهند رسید. وی بیان‌ داشت: بیش از ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه در حال ساخت است که 8 هزار و ۵۰۰ مگاوات آن حرارتی بوده و بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند. محرابیان افزود: بیش از نیمی از برق تولیدی و مصرفی کشور از طریق کنتورهای هوشمند مدیریت می‌شود.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و هجده
 - شماره هشت هزار و پانصد و هجده - ۰۴ مرداد ۱۴۰۳