رقابت انتخاباتی یا مسابقه دروغ‌پراکنی؟

عصبانیت جریان تحریف از رکوردهای اینترنتی دولت سیزدهم

 جواد غروی

استراتژی تخریب و تحریف
اما از آنجا که دستان این قبیل سیاسیون برای استناد به آمار و عملکرد خودشان خالی است و جایی برای عرض اندام و رقابت ندارند، اتاق‌های جنگ روانی‌شان، «استراتژی تخریب و تحریف» دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه اینترنت و ارتباطات را در دستور کار گذاشتند.
به این ترتیب که مکرراً با زیر سؤال بردن دستاوردهای دولت شهید رئیسی، می‌خواهند اذهان عمومی را از عملکرد نداشته خود دور کرده و به خیال خود زمین بازی را به سمت دیگری ببرند. هرچند حساب باز کردن روی کوتاه بودن حافظه جمعی و تاریخی، آن هم با گسترش دسترسی به اینترنت و در عصر ارتباطات، محاسبه‌ای اشتباه است و دیگر کارایی ندارد. کمااینکه مصداق این موضوع را می‌توان در مرور نظرات مردم در شبکه‌های اجتماعی و پای پست‌های دروغین دید که خود رسوایی بزرگ‌تری را برای ایشان رقم زده است.
اما استراتژی تخریب و تحریف به واسطه بی‌بنیان بودن دروغ‌ها، دچار تناقضات فاحش و آشکاری است که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

آمار خارجی؛ درست یا نادرست؟
یک ضرب‌المثل سوئدی می‌گوید: « یک دست پر از پول قوی‌تر از دو دست پر از حقیقت است» و ظاهراً استراتژیست‌های دروغ و تحریف، با اتکا به همین ضرب‌المثل قصد پیشبرد اهداف خود را داشتند. البته با این اشتباه که ضرب‌المثل دیگری هم می‌گوید: «ماه همیشه پشت ابر نمی‌ماند.»
همچنین یکی از عمده‌ترین ابزار دروغ‌پردازان در خصوص دستاوردهای اینترنت و ارتباطات در دولت سیزدهم، زیر سؤال بردن آمارهای داخلی و ایجاد شبهه در این آمار بود.
لذا استناد به مراجع و آمارهای خارجی از سوی ایشان در دستور کار قرار گرفت، اما این استراتژی هم یک تلخکامی، رسوایی و تناقض بزرگ برای ایشان به‌دنبال داشت.
رسانه‌ها و فعالان شبکه‌های اجتماعی نزدیک به جریان تخریب و تحریف، هرگاه آماری از منابع خارجی به دست می‌آورند که گویای ضعف و نقصان لحظه‌ای در وضعیت اینترنت و ارتباطات کشور بود، با هیجان زیاد، آب و تاب و تیترهای درشت به سراغ این آمارها می‌رفتند. اما زمانی که همان منبع خبر از پیشرفت‌ها و بهبودهای مستمر و پایدار در سرعت و کیفیت اینترنت ایران می‌دادند، دچار دل‌پیچه شده و سر در برف می‌بردند.
اگرچه آنچه در ادامه می‌آید برای روشن ساختن اذهان افراد و وابستگان به جریان تخریب و تحریف نیست و پرواضح است آنکه خود را به خواب زده‌ نمی‌توان بیدار کرد، لذا حسب وظیفه و با وجود اشراف و آگاهی افکار عمومی و مردم قدردان کشور، صرفاً هدف بازخوانی خدماتی است که دولت سیزدهم در عرصه ارتباطات و اینترنت کشور داشته است.

آمارهایی از بهبود کیفیت اینترنت
یکی از منابع مورد وثوق و استناد این جریان، سایت «اسپیدتست» است که به شکل ماهانه کیفیت و سرعت اینترنت کشورها را رصد می‌کند. آمارهای این مرجع اما به وضوح نشان می‌دهد سرعت اینترنت کشور در سه سال اخیر سیر صعودی و پیشرفت مستمر خود را حفظ کرده است.
مزید استحضار ملت شریف ایران، در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، میانه سرعت اینترنت همراه 21.8 مگابیت بر ثانیه بود که اکنون این سرعت به استناد مرجع فوق به 37 مگابیت بر ثانیه افزایش یافته است که رشدی 71 درصدی را نشان می‌دهد.
همچنین باید به این نکته کلیدی که اتفاقاً آتش به خرمن جریان تخریب و تحریف انداخته و ایشان را در فشار افکار عمومی مستأصل کرده، توجه داشت که این جهش در بهبود سرعت اینترنت کشور تنها در کمتر از 3 سال خدمت رخ داده است و جهش‌های به مراتب بزرگتر با توسعه فیبرنوری و شبکه نسل پنجم موبایل کشور تا سال‌ها ادامه خواهد داشت.
آمارهای داخلی و همین منبع خارجی همچنین نشان می‌دهد در حوزه ارتباطات ثابت نیز میانه سرعت از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 65 درصد رشد داشته است.
آمارهای دیگر نشان می‌دهد در ابتدای دولت در مجموع و به شکل نمادین، تنها ۱۰ سایت نسل پنجم در کشور ایجاد شده بود. اما در دولت سیزدهم و در این مدت، نزدیک به ۲ هزار سایت راه‌اندازی شد که تا پایان سال راه‌اندازی ۵ هزار سایت نسل پنجم نیز هدفگذاری شده که سرعت‌هایی تا هزار مگابیت بر ثانیه را ارائه می‌کند.
در خصوص پروژه مهم و حساس فیبرنوری به‌عنوان بزرگترین پروژه تاریخ ارتباطات کشور و یادگاری ماندگار از دولت شهید رئیسی که زیرساخت و اساس توسعه اقتصاد دیجیتال و مشاغل و کسب‌وکارهای این حوزه است نیز از پوشش تنها 900 هزار خانوار در ابتدای دولت خبر داده که تا امروز نزدیک به ۸ میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته‌اند. به عبارت دیگر رشدی 8.5 برابری که تا پایان سال این میزان از ۱۴ میلیون پوشش نیز می‌گذرد.
از دیگر دستاوردهای ارتباطی کشور در گزارش 1000 روز خدمت در دولت آیت‌الله رئیسی نیز می‌توان به احیای صنعت راکد فضایی کشور و پرتاب ماهواره‌هایی که تنها ظرف 3 سال از مجموع پرتاب‌های بیش از سه دوره قبل از دولت سیزدهم بیشتر بود اشاره کرد و البته برنامه‌ریزی برای پرتاب‌های بیشتر تا آخرین روز خدمت نیز ادامه دارد.
میزان دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به حدی زیاد است که تلاش شده مستمراً به استحضار مردم عزیز رسانده شود و حتی مرور تیتروار این دستاوردها نیز در این مقال نمی‌گنجد.
لذا هدف از گزارش حاضر، نمایان ساختن گوشه‌ای از خدمات و دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه کیفیت و سرعت اینترنت بود که به دردی در دل برخی سیاسیون تبدیل شده که به مثابه کوررنگی دچار کورحقیقتی هم هستند و البته تاریخ مشحون از این خاک‌پاشی‌ها بر چهره خورشید است که هیچ‌گاه نیز راه به جایی نبرده‌اند.