در آخرین جلسه شورای‌ عالی مسکن در دولت سیزدهم تصویب شد

افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان

جزئیات واگذاری‌های مسکن و زمین افزایش ۱۰۰ درصدی ترانزیت در دولت سیزدهم افتتاح طرح‌های آب و برق ۳ استان با اعتبار ۳۷همت افزایش تولید برق در دولت سیزدهم

محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری در آخرین نشست شورای عالی مسکن در دولت سیزدهم و  در افتتاح طرح‌های مسکن‌ و واگذاری زمین همزمان با این نشست گفت: شهید رئیسی در این سه‌ سال تلاش کرد تا تدابیر رهبر معظم انقلاب روی زمین نماند. به تعبیر رهبر معظم انقلاب چنانچه این دولت ادامه پیدا می‌کرد، پیشرفت‌های خوب اقتصادی در کشور رقم می‌خورد.  
تحولات بخش مسکن در دولت سیزدهم بر اساس آمار و ارقام در جهت تولید و رشد بخش مسکن، مثبت و قابل توجه است. رشد بخش مسکن و ساختمان از منفی 6.9 درصد در سال 1400 به مثبت 7.1 درصد در سال 1402 رسیده است. همچنین متوسط 20 ساله رشد بخش مسکن 2.1 درصد است و متوسط رشد این بخش در سه سال دولت سیزدهم، 3.2 درصد است. بدین ترتیب متوسط نوسازی بافت فرسوده و بهسازی و ساخت مسکن روستایی دو برابر متوسط 8 سال دولت یازدهم و دوازدهم است. از 4 میلیون ساخت مسکن در برنامه نهضت ملی مسکن، 2 میلیون و 660 هزار واحد در حال آماده‌سازی و ساخت است و واگذاری واحدهای مسکونی از 560 هزار واحد گذشته است. در آخرین واگذاری، روز گذشته همزمان با تشکیل نشست شورای‌عالی مسکن، ۶۶ هزار و ۷۹۱ واحد مسکونی از مجموع واحدهای نهضت ملی مسکن به متقاضیان تحویل داده شد، همچنین ۵۱ هزار و ۷۴۰ متقاضی واجد شرایط زمین برای ساخت مسکن دریافت کردند. رویداد مهم دیگر آخرین نشست شورای‌عالی مسکن و تصویب افزایش تسهیلات ساخت مسکن از 550 به 800 میلیون تومان بود. بر این اساس، متقاضیان نهضت ملی مسکن می‌توانند برای دریافت تسهیلات این بخش تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که این سقف بعد از تصویب در شورای پول و اعتبار و ابلاغ قابلیت اجرایی خواهد یافت.
در ابتدای دولت سیزدهم مبلغ تسهیلات ساخت نهضت ملی مسکن، 350 میلیون تومان بود که سال گذشته به 550 میلیون تومان افزایش یافت و اکنون نیز شورای عالی مسکن آن را به 800 میلیون تومان رسانده است. به این ترتیب تسهیلات ساخت در مهم‌ترین برنامه مسکن‌سازی در کشور در 3 سال 128 درصد رشد دارد.

شکسته‌ شدن رکورد ۲۰ ساله
با اجرای برنامه نهضت ملی مسکن و افزایش ساخت و تولید مسکن، رکورد رشد مسکن و ساختمان بعد از 20 سال شکسته شد. مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در هجدهمین جلسه شورای عالی مسکن به تشریح اقدامات دولت در بخش مسکن پرداخت و گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور از ابتدای دولت تاکنون وارد فاز عملیاتی و اجرایی شده است.
وی ادامه داد: طبق آمار، متوسط ۲۰ ساله رشد بخش مسکن مثبت ۲.۱ بوده است. در ۳ ساله دولت سیزدهم متوسط رشد مسکن و ساختمان به مثبت ۳.۲ رسیده است. همچنین در حوزه بافت فرسوده متوسط صدور پروانه ساختمانی در ۸ ساله دولت‌های یازدهم و دوازدهم، سالی ۴۷ هزار پروانه بوده و در ۳ سال دولت سیزدهم متوسط سالانه صدور پروانه ساختمانی بافت فرسوده ۹۴ هزار واحد است. وی افزود: در بخش روستایی متوسط پرداخت تسهیلات این بخش و عقد قراردادها در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه ۸۰ هزار واحد بوده است و در ۳ سال دولت سیزدهم متوسط پرداخت تسهیلات مسکن روستایی سالانه ۱۶۵ هزار واحد ثبت شد. همچنین در بخش تأمین زمین نیز در ۸ سال دولت نهم و دهم به میزان ۱.۱ میلیون واحد زمین برای طرح مسکن مهر تأمین شد و در ۳ ساله دولت سیزدهم نیز تاکنون ۱.۱ میلیون واحد زمین تأمین شده است.این مقام مسئول راه‌اندازی سامانه خودنویس را از دیگر اقدامات مهم دولت در بخش مسکن برشمرد و افزود: طبق آمار تاکنون بیش از ۵۵۰ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس به‌صورت رایگان ثبت شده و امکانی فراهم است برای موجران و مستأجران تا نسبت به ثبت قرارداد در این سامانه سریع‌تر اقدام کنند. همچنین اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی که قانون آن از سال ۱۳۵۲ در کشور وجود داشت و اجرایی نشده بود در دولت سیزدهم اجرایی شد. همچنین در همین دولت ۱۸۰ هزار خانه خالی شناسایی شده به مدار بازار مسکن بازگشت.

 

بــــرش

جزئیات واگذاری‌های مسکن و زمین
بر اساس این گزارش، جزئیات افتتاح بیش از 66 هزار واحد نهضت ملی مسکن در روز گذشته شامل ۵۰۳ واحد در جنوب کرمان، ۵۰۰ واحد در هرمزگان، ۵۷۸ واحد در خراسان جنوبی، ۲۵۲۲ واحد در گیلان، ۳۱۹۱ واحد در لرستان، ۵۰۰ واحد در شرق سمنان، ۹۹۷۰ واحد در فارس، ۳۶۸ واحد در مازندران، ۹۲۰ واحد در سمنان، ۱۷۴۷ واحد در یزد، ۱۹۴۸ واحد در گلستان، ۱۰۰۴ واحد در کرمانشاه، ۳۴۷ واحد در قم، ۲۰۴۴ واحد در بوشهر، ۲۷۳۶ واحد در قزوین، ۳۰۶۹ واحد در زنجان، ۴۰۸۷ واحد در آذربایجان شرقی، ۷۶۰ واحد در اردبیل، ۸۵۳۶ واحد در آذربایجان غربی، ۳۴۰۰ واحد در کرمان، ۱۷۴۷ واحد در چهارمحال و بختیاری، ۳۸۳۰ واحد در خراسان شمالی، ۹۵۰ واحد در همدان، ۳۲۱۵ واحد در تهران، ۸۹۵ واحد در کردستان، ۲۳۲ واحد در ایلام، ۲۷۴۷ واحد در مرکزی، ۹۷۶ واحد در شهرهای جدید، ۱۳۰۰ واحد در اصفهان و ۱۷۴۹ واحد در خوزستان است. همچنین جزئیات واگذاری زمین در استان‌ها نیز به تفکیک شامل ۳۱۰۴ قطعه در جنوب کرمان، ۳۰۰ قطعه در هرمزگان، ۲۰۰۰ قطعه در خراسان جنوبی، ۴۳۴ قطعه در گیلان، ۱۱۷ قطعه در شرق سمنان، ۵۱۶ قطعه در سمنان، ۶۰۰ قطعه در یزد، ۱۰۷۲ قطعه در گلستان، ۱۰۳۷ قطعه در کرمانشاه، ۷۵۰۰ قطعه در قم، ۱۰۰۰ قطعه در بوشهر، ۵۲۷۸ قطعه در لارستان، ۱۰۰۰ قطعه در قزوین، ۲۰۰ قطعه در آذربایجان شرقی، ۴۴۷۳ قطعه در آذربایجان غربی، ۲۵۸۷ قطعه در کرمان، ۶۴۸ قطعه در چهارمحال و بختیاری، ۱۵۹۷ قطعه در همدان، ۱۹۶ قطعه در البرز، ۱۸۳۷ قطعه در مرکزی، ۴۴۲۰ قطعه در شهرهای جدید و ۱۳۲۴ قطعه در اصفهان است.

 

بــــرش

افزایش 100 درصدی ترانزیت در دولت سیزدهم
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در نشست هیأت دولت در گزارشی با رد برخی اظهارات مبنی بر اینکه ایران در کریدورهای ترانزیتی منطقه‌ای و بین‌المللی دور زده شده است، تصریح کرد: کار اجرای این کریدورها به طور جدی ادامه دارد و برای ابتکار «ایران راه» که در دولت شهید رئیسی تعریف شد، تا کنون سه نشست بین‌المللی برگزار شده است.
بذرپاش با اشاره به افزایش ۱۰ میلیون تنی ترانزیت جاده‌ای کشور در سه سال گذشته که رشد ۸۹ درصدی نسبت به مدت مشابه دولت قبل را نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: فقط در سه ماهه گذشته ترانزیت کشور ۵۵ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته که گواه رشدی شتابان در ترانزیت جاده‌ای است، پس اظهارات مطرح شده درباره دور زدن ایران در کریدورهای ترانزیتی صحیح نیست و لازم است ستادهای کاندیداهای انتخابات دقت بیشتری در این زمینه داشته باشند.  وزیر راه و شهرسازی همچنین با بیان اینکه احداث مسیرهای آزادراهی، با رشد سالانه ۳۵.۵ درصدی مواجه بوده که افزایش ۱۲ درصدی کل شبکه آزادراهی کشور را به دنبال داشته است، گفت: در بخش بزرگراهی نیز ۳ هزار و ۵۸۶ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی احداث شده که معادل افزایش ۱۰ درصدی کل راه‌های اصلی و بزرگراهی کشور است.
بذرپاش با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی رشد ترانزیت ریلی کشور در حال حاضر نسبت به ابتدای شروع به کار دولت مردمی با وجود فرسودگی ناوگان حمل و نقل ریلی، افزود: در سه سال دولت مردمی ۳۸۷ کیلومتر خط ریلی جدید احداث شده که رشد ۲۲۰ درصدی را نشان می‌دهد.

 

بــــرش

افتتاح طرح‌های آب و برق 3 استان با اعتبار ۳۷همت
هم‌زمان با افتتاح طرح جهاد آبرسانی در ۲۶ استان کشور، طرح‌های صنعت آب و برق در سه استان با اعتبار ۳۷هزار میلیارد تومان با حضور سرپرست ریاست‌جمهوری دولت سیزدهم و وزیر نیرو به بهره‌برداری می‌رسد. امروز پنجشنبه، هفتم تیر، با حضور محمد مخبر سرپرست ریاست‌جمهوری دولت سیزدهم و علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو طرح جهاد آبرسانی در ۸۱۴ روستا واقع در ۲۶ استان کشور و دیگر طرح‌های صنعت آب و برق در استان‌های اردبیل، کرمان و هرمزگان افتتاح می‌شود. شماری از طرح‌های بزرگ سد و نیروگاه، آبرسانی و برق‌رسانی با سرمایه‌گذاری ۳۷هزار میلیارد تومان در قالب طرح «خدمت ماندگار» به‌صورت هم‌زمان افتتاح خواهد شد.
افتتاح ۲ واحد بخار نیروگاه برق سبلان و همچنین افتتاح سدهای عِمارت و عَنبران در استان اردبیل، افتتاح طرح انتقال آب از خط خلیج‌فارس به شهر رفسنجان و آبگیری سد صفارود در استان کرمان، آبرسانی به بندرعباس از سد شَمیل و نیان، تأمین آب شهرهای درگهان، لافت، تازیان و علوی و افتتاح آب‌شیرین‌کن لیردَف در استان هرمزگان، افتتاح طرح‌های توسعه، بهسازی و افزایش ظرفیت پست‌ها و خطوط توزیع و فوق توزیع برق در استان‌های کرمان، اردبیل و هرمزگان و تأمین آب آشامیدنی بهداشتی و پایدار برای ۸۱۴ روستا از مجموعه طرح‌های جهاد آبرسانی در سراسر کشور از جمله مهم‌ترین طرح‌های آماده بهره‌برداری است که امروز با حضور سرپرست ریاست‌جمهوری و وزیر نیرو به‌صورت برخط افتتاح می‌شود.

 

بــــرش

افزایش تولید برق در دولت سیزدهم
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در نشست هیأت دولت در گزارشی از تلاش‌های صورت گرفته برای رفع ناترازی‌ها در حوزه تأمین برق گفت: مؤسسه انرژی به عنوان یکی از معتبرترین مؤسسات بین‌المللی این حوزه، اخیراً گزارشی درباره میزان رشد تولید برق در کشورهای مختلف منتشر کرده که در نشریه فوربس نیز بازنشر شده است. بر اساس این گزارش طی سه سال گذشته که همزمان با دوره فعالیت دولت شهید آیت‌الله رئیسی است، نرخ رشد تولید برق نسبت به گذشته ۴۵.۷ تراوات بوده که ایران را در جایگاه هفتم دنیا، سوم آسیا و اول در غرب آسیا قرار داده است.
محرابیان افزود: نرخ رشد تولید برق در دولت‌های پس از جنگ به ترتیب در دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی سالانه ۵.۳ تراوات، دولت آقای خاتمی ۹.۱ تراوات، در دولت آقای احمدی‌نژاد ۱۰.۸ تراوات و در دولت آقای روحانی ۸.۷ تراوات ساعت بوده که در دولت شهید رئیسی به ۱۵.۲ تراوات رسیده است. نکته مهم این است که عمده نیروگاه‌هایی که ساخت آنها در دولت مردمی آغاز شده در یکسال پیش‌رو به بهره‌برداری خواهند رسید و با آغاز به کار آنها جمهوری اسلامی ایران در موقعیت بی‌نظیری از لحاظ ارتقای ظرفیت تولید برق قرار می‌گیرد. وزیر نیرو با بیان اینکه در نیروگاه‌های در دست احداث، نیروگاه‌های تولید برق از منابع تجدیدپذیر سهم قابل توجهی دارند، اظهار داشت: از مجموع رشد تولید برق کشور در سه سال گذشته، ۸۶ درصد مختص تولید برق از سوی صنایع بزرگ با اولویت مصرف در بخش صنعت است که نسبت به قبل رشد بالایی داشته است.