مسکن
ساخت 100 هزار واحد مسکونی برای کارگران
در سال گذشته از مجموع یک میلیون واحد مسکونی ساخته شده در قالب نهضت ملی مسکن، 100 هزار واحد آن متعلق به مسکن کارگری بود. به عبارتی 10 درصد ساخت و ساز در این حوزه به کارگران تعلق داشت. امسال نیز 60 هزار واحد مسکونی با رویکرد جدید که بزودی اعلام میشود، در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است.
در دولت سیزدهم، شخص شهید آیتالله رئیسی اهتمام ویژهای برای ساخت مسکن عموم مردم بویژه کارگران داشت به گونهای که در جلسههای شورای عالی مسکن شرکت کرده و نهضت ساخت یک میلیون مسکن را مورد توجه قرار داده بود. این در حالی است که ساخت مسکن برای کارگران در دولتهای گذشته مورد غفلت واقع شده بود.
ساخت مسکن کارگری با استفاده از روشهای نوین
چندی پیش محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار و تعاون خبر از ساخت مسکن کارگری با استفاده از روش تعاونیمحور و روشهای نوین خبر داد تا از این طریق با حمایت از قشر کارگران، سهم مشارکت آنان افزایش پیدا کند. وی با اشاره به تشکیل قرارگاه مسکن کارگری گفته است که این قرارگاه با حضور سازمانهای تابعه وزارتخانه و دستگاههای مختلف و تشکلهای کارگری و کارفرمایی شکل گرفته است و در آن سناریوهای مختلفی با استفاده از روشهای نوین تعاونی محور و تمرکز بر رفع موانع صورت گرفته است تا کارگران بزودی صاحبخانه شوند.
به گفته وی، روشهای مختلفی برای بررسی و مطالعه اعلام شده است که بعد از تقسیم کار بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ساخت تعاونی محور مسکن کارگران به مرحله اجرایی میرسد ضمن اینکه وزارت راه و شهرسازی مسئول تأمین زمین برای مسکن کارگری است.
وی عنوان کرد که در گذشته روشهایی برای ساخت مسکن کارگران بوده که کارآمد نبوده است از این رو کارگران نمیتوانستند با درآمد و آوردهای که دارند، در ساخت مسکن مشارکت کنند از این رو تلاش شده است تا توسط روشهایی بتوانیم با بیشترین مشارکت کارفرمایان و کارگران، مشکل مسکن این قشر را حل کنیم.
شرکتهای تعاونی مسکن کارگران در زمره شرکتهای تعاونی توزیعی هستند که با ثبت شرکت تعاونی مسکن، تلفیق سرمایههای اندک خود به همراه کمکهای دولتی، برای خود و با مدیریت افرادی از بین خود اقدام به ساخت مسکن با هزینه تمامشده پایینکنند. وزارت راه و شهرسازی با در اختیار گذاشتن زمینهای طرح نهضت ملی مسکن به تعاونیها میتواند سهم بسزایی در صاحبخانه کردن کارگران داشته باشد.
نرخ میانگین موزون ارز اعلام شد
بانک مرکزی برای استفاده مراکز پژوهشی و استناد مجامع بینالمللی، نرخ میانگین موزون ارز را محاسبه و اعلام کرد که صرفاً یک نرخ محاسباتی و نمایهای است و نرخ معاملاتی محسوب نمیشود.
بانک مرکزی در تشریح و تبیین این نرخ اعلام داشت: نرخ میانگین موزون ارز بر مبنای وزن مستخرج از حجم معاملات ارزی انجامشده در یک ماه گذشته با نرخهای اعلامی در سامانه معاملات الکترونیک ارز (ETS) در حوزه حواله (تالار حواله مرکز مبادله ارز و طلای ایران)، اسکناس (تالار ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران) و حواله کالاهای اساسی و ضروری (بر مبنای هر دلار معادل ۲۸۵۰۰۰ ریال) محاسبه میشود و کارکرد عملیاتی ندارد. لذا نرخ اعلامی، صرفاً یک نرخ محاسباتی و نمایهای است و نرخ معاملاتی محسوب نمیشود. به عبارتی این نرخ صرفاً حائز کارکرد پژوهشی و مطالعاتی برای اشخاص و مجامع داخلی و بینالمللی است.