سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد
بررسی صلاحیتها بر مبنای معیارهای قانون
هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری دیروز خود اعلام کرد: طرح اصلاح مواد ۱۹ و ۲۲ قانون انتخابات ریاست جمهوری در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. بر اساس این قانون، احراز هویت در انتخابات پیشرو علاوه بر شناسنامه با کارت ملی هم انجام خواهد شد. وی ادامه داد: بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور که مربوط به جداول است، توسط شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و به تأیید رسید.
وی در ادامه این نشست پاسخگوی سؤالات خبرنگاران شد و در پاسخ به سؤالی درباره فرایند بررسی صلاحیت داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری و زمان آغاز تبلیغات گفت: زمان قانونی شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتها ۵ روز است و امکان تمدید آن به مدت ۵ روز دیگر نیز پیشبینی شده است که از ۵ روز اول حتماً استفاده خواهیم کرد و در تلاشیم که از همه ۵ روز دوم استفاده نکنیم. وی تأکید کرد: بعد از بررسی صلاحیتها و اعلام نتایج، زمان تبلیغات انتخاباتی تا ۲۴ ساعت قبل از روز انتخابات ادامه خواهد داشت.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری انتخابات الکترونیک در روز ۸ تیر هم گفت: با توجه به شرایط پیش آمده و با توجه به اینکه زمان زیادی تا برگزاری انتخابات نداریم و باید دستگاهها و امکانات این نوع انتخابات آمادهسازی شود، تاکنون جلساتی با وزارت کشور داشتیم و این جلسات ادامه دارد. به محض رسیدن به نتیجه در این زمینه اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره معیار شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: معیارهای شورای نگهبان معیارهایی است که در قانون اساسی آمده است. مصوبه شورای نگهبان در خصوص تشخیص رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر هم در ثبتنام و هم در بررسی صلاحیتها مبنای عمل خواهد بود. طحان نظیف گفت: ما در همه دورهها تنوع سلایق را داشتیم و رئیس جمهور منتخب با رأی و اراده و انتخاب مردم همواره از میان جریانات سیاسی مختلف حضور یافته است و انشاءالله در دوره پیش رو نیز به همین صورت خواهد بود.
وی در ادامه این نشست بیان کرد: ستاد پیشگیری از جرائم انتخابات ریاست جمهوری در تهران و مراکز استانها تشکیل شده است، همچنین با قوه قضائیه همکاری خوبی درباره تخلفات و جرائم احتمالی در انتخابات ریاست جمهوری داریم.
طحان نظیف در پاسخ به این سؤال که برخی شورای نگهبان را مقصر در کاهش مشارکت میدانند، بیان کرد: متأسفانه برخی از سیاسیون از این حرفها میزنند اما این حرفها هیچ گاه مبنای علمی و کارشناسی دقیقی نداشته است. وی تأکید کرد: موضوع مشارکت حتماً برای شورای نگهبان مهم است و همواره شورای نگهبان برای افزایش مشارکت تلاش کرده است.
سخنگوی شورای نگهبان خاطر نشان کرد: در مسأله مشارکت باید همه عوامل را مورد نظر داشت، قطعاً شورای نگهبان به سهم خود توجه دارد اما مسأله اصلی برای مردم عمل به وعدهها، وضعیت کشور و حل مسائل اقتصادی و معیشتی است.