«ایران» در آستانه سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره) بازخوانی میکند
خادم جمهور در مکتب امام(ره)
سی و پنجمین مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) با سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حرم امام راحل(ره) فردا صبح با حضور اقشار مختلف مردم برگزار خواهد شد. از طرفی، کمتر از 30 روز به چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده و چهرههای مختلف سیاسی که حالا خود را مناسب جایگاه ریاست جمهوری اسلامی میبینند، تا فردا چهارده خرداد فرصت دارند با حضور در وزارت کشور، نامزدی خود را اعلام کنند.
از همین رو موضوعی که اکنون برای مردم اهمیت دارد این است که نامزدهای انتخاباتی با چه رویکردی قرار است 4 سال سکان هدایت قوه مجریه جمهوری اسلامی را در دست گرفته و در چهارچوب اصول ملی و انقلابی ایران را به پیش ببرند؟ بنابراین فرصت مغتنمی است تا برای نسبتسنجی نامزدها با منافع ملت و کشور، به اندیشه بنیادین امام خمینی(ره) بهعنوان رهبر نهضت اسلامی در عصر معاصر مراجعه کرد.
مردم، رکن اندیشه امام(ره)
در اندیشه حکمرانی امام خمینی(ره)، «مردم» جایگاه والا و ویژهای دارند. ایشان مردم را واجد نقشهای اساسی و تعیین کننده میدانند. از دیدگاه حضرت امام، بدون همراهی مردم امکان تحقق و استمرار حکومت اسلامی وجود ندارد و در واقع حضور مردم مقدمهای واجب برای این منظور است. به گفته ایشان «پشتوانه یک حکومتی ملت است. اگر یک ملتی پشتوانه حکومت نباشد و حکومت نمیتواند درست بشود و نمیتواند برقرار باشد.» همچنین به گفته ایشان «از حقوق اولیه هر ملتی است که باید سرنوشت و تعیین شکل و نوع حکومت خود را در دست داشته باشد و طبیعی است که چون ملت ایران بیش از نود درصد مسلمانند، باید این حکومت بر پایههای موازین و قاعده اسلامی بنا شود.»
هشدار امام
درباره اهمیت مشارکت مردم
امام خمینی بارها نسبت به دور شدن مردم از صحنه سیاسی هشدار داده و آن را برای کشور فاجعه بار دانسته است. از سویی دیگر امام خمینی(ره) تلاش کرد جایگاه مشارکت مردم در انتخابات را در قانون اساسی نهادینه کرده و مـردم را به حضور در صحنههای مهم سیاسی ترغیب کند. چه آنکه اولین اقدام پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز برگزاری همه پرسی برای تعیین نوع نظام حاکم بود که در نسبت با سایر انقلابهای جهانی بینظیر به شمار میرفت. امروزه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، شوراهای شهر و روستا و مهمتر از همه رئیس جمهور از طریق برگزاری انتخابات و توسط مردم انتخاب میشوند. با توجه به این مصادیق باید به این نکته اشاره کرد که مکتب حکمرانی امام خمینی(ره) متکی به مردم بوده و این ملت ایران است که به عنوان جمهور، از اولویت برخوردار بوده و تأثیر مستقیمی در سرنوشت کشور دارد.
خدمت؛ بهانه ریاست
«دولت در حکومت اسلامی در خدمت ملت است»، «دولت باید خدمتگزار ملت باشد»، «ملت باید احساس کند که دولت خدمتگزار مردم است»، «شرافت همه ما به این است که خدمت به خلق خدا کنیم»، اینها از جمله فرمایشات امام خمینی(ره) در ارتباط با لزوم خدمتگزاری دولت به مردم است. از همین موارد میتوان به این واقعیت پی برد که در اندیشه امام خمینی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، بیش از آنکه رئیس جمهور باشد، «خادم جمهور» است و کشور را با اراده مردم به سمت منافع آنها رهنمون میسازد. «خدمت» به مردم، کلیدواژهای است که در اغلب فرمایشات امام خمینی(ره) خطاب به مسئولان نظام اسلامی دیده میشود. در همین راستا باید گفت مردم ایران نیاز به شخصیتی دارند که نه در سطح شعارهای انتخاباتی که در عرصه عمل خود را خادم جمهور دانسته و برای خدمت به جامعه قدم بردارد. چه آنکه آیتالله رئیسی، رئیس جمهور شهید کشورمان در همین چهارچوب فکری قدم برداشت و از سوی رهبر انقلاب اسلامی رئیس جمهور و مظهر شعارهای انقلاب اسلامی نام گرفت و در آخر کار نیز با بدرقه میلیونها ایرانی از صداقت و خدمتگزاری او کمال قدردانی به عمل آمد.