اقدامات اورژانسی در برابر گرمازدگی


گرمازدگی همان قدر که راحت می‌تواند پیشگیری شود، همان قدر هم در صورت عدم رسیدن درمان بموقع می‌تواند برای جان انسان خطرناک باشد و باید توجه داشت که در کنار کودکان و افراد مسن، مادران باردار، افراد با سابقه بیماری قلبی، بیماری انسدادی مزمن ریه، دیابت، در خطر گرمازدگی هستند.
 مایعات فراوان مصرف کنید
دکتر افشین امینی فوق تخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در همین زمینه بیان می‌کند: افرادی‌که فعالیت مداوم دارند، مبتلا به به بیماری مزمنی هستند و دارو مصرف می‌کنند باید برای پیشگیری از گرمازدگی و ابتلا به عوارض آن، از مایعات فراوان استفاده کنند.
دکتر امینی درباره گرمازدگی و نحوه پیشگیری از آن می‌گوید: تا جایی که امکان دارد در فصل گرما از لباس‌هایی استفاده کنید که گردش هوا را آسان‌تر می‌کند و از پوشیدن لباس‌هایی با الیاف نایلونی پرهیز کنید تا حرارت هوا راحت‌تر دفع شود.
وی می‌افزاید: اگر بدن‌تان در حرارت بالا از حد معمول کمتر دچار تعریق می‌شود، در بازه زمانی مشخصی که در معرض گرما هستید، بیشتر دست و صورت خود را با آب بشویید.
 

کاهش هوشیاری نشانه‌های گرمازدگی
به گفته این فوق تخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیماران کلیوی، مبتلایان به بیماری‌های دیابتی، قلبی، سالمندان و کسانی که تنظیم حرارت بدن‌شان دچار اشکال است بیش از سایرین در معرض ابتلا به گرمازدگی هستند و ضعف و بی‌حالی، تشنگی و گاهی کاهش هوشیاری و گیجی از جمله نشانه‌های گرمازدگی است.

 

هرگز  به یکباره با آب سرد دمای بدن را کاهش ندهید
دکتر امینی درخصوص مواجهه با افراد گرمازده می‌گوید: اگر با فردی برخورد کردید که در گرمای شدید هوا دچار گیجی و بی‌حالی شده یا بی‌هوش است، حرارت بدن او را کاهش دهید و اگر فرد بیدار است و حالت تهوع و استفراغ ندارد، به او مایعات خنک دهید و در شرایطی که دچار تهوع شده، حرارت بدن را با کمک حوله‌های ولرم خنک کرده و هرگز به یک‌باره سعی نکنید با آب سرد دمای بدن را کاهش دهید. بعد از انجام اقدامات مذکور برای فرد دچار گرمازدگی، آرام آرام او را باد بزنید و با پارچه‌های نم‌دار، حرارت بدن را پایین بیاورید.
دکتر امینی تأکید می‌کند: اگر فردی که دچار گرمازدگی است افت هوشیاری پیدا کرده، به هیچ عنوان هیچ نوشیدنی یا خوراکی به او ندهید، بیمار را روی پهلو بخوابانید، با اورژانس 115 تماس بگیرید و از اقدامات خودسرانه پرهیز کنید.

جستجو
آرشیو تاریخی