۱۰ اقدام مهم و کلیدی عمرانی استان، در سالی که گذشت
«خراسان رضوی» رکورددار طرحهای عمرانی در کشور
مشهد - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با اشاره به ۱۰ اقدام مهم و کلیدی عمرانی این استان در سال ۱۴۰۲ گفت: خراسان رضوی از حیث برخورداری از بیشترین طرحهای عمرانی رتبه نخست کشور را در هفته دولت و دهه فجر سال گذشته بدست آورد.
«جواد خدایی» افزود: با وجود همه محدودیتها و تنگناهای موجود در اجرای طرحهای عمرانی، سال گذشته توفیقاتی نصیب استان شد اما در برخی بخشها نیز نتوانست اهداف تعیین شده را محقق کند که امید است امسال بتوان با برنامهریزی مناسب، این تأخیر را جبران کرد.
وی ضمن اشاره به اقدامات گسترده در اجرای طرحهای زیربنایی و روبنایی در استان، در تشریح ۱۰ اقدام مهم و کلیدی خراسان رضوی در حوزه عمرانی که در سال ۱۴۰۲ انجام شد، گفت: نهضت ملی مسکن به عنوان طرح ملی بزرگ دولت در استان، توانست ساخت واحدها را در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۱۴۰ هزار واحد مسکونی برساند که معادل مجموع عملکرد دولتهای گذشته در طول دوره اجرای طرح مسکن مهر است.
ایمنسازی جادهها
معاون استاندار خراسان رضوی به تحول در حوزه راهداری استان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: در سالی که گذشت، هزار و ۵۰۰ کیلومتر از مجموع 3 هزار کیلومتر روکش آسفالت دچار خرابی شدید محورهای ارتباطی خراسان رضوی، ترمیم و در کنار آن ۷۵ درصد از نقاط حادثهخیز در جادههای استان ایمنسازی شد.
خدایی با اشاره به توسعه ساخت و سازها در حوزه فضاهای آموزشی و جبران کمبود کلاسهای درس در خراسان رضوی به ایرنا گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از هزار و ۵۰۰ کلاس درس در استان ساخته و زمینه ساخت 5 هزار کلاس درس دیگر در سال جدید از محل مولدسازی املاک مازاد دولتی و کمک خیرین فراهم شد.
وی به اقدامات مهم خراسان رضوی در راستای نجات کشف رود در مشهد اشاره و بیان کرد: در این راستا پارسال ۲ تصفیهخانه مهم «چرمشهر» و «پرکندآباد٢» در حوالی مشهد پس از سالها که از آغاز عملیات اجرایی آنها گذشته بود، به مرحله بهرهبرداری رسید.
توسعه حمل و نقل ریلی
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه توسعه حمل و نقل ریلی در این استان خط ریلی «خواف- هرات» به عنوان زیرساخت مهم اقتصادی و ترانزیتی خراسان رضوی در سال گذشته به مرحله بهرهبرداری نهایی رسید.
خدایی افزود: بهرهبرداری از فرودگاه گناباد بعد از گذشت ۲۸ سال در سال ۱۴۰۲ از اقدامات مهم عمرانی خراسان رضوی در راستای توسعه حمل و نقل هوایی استان بود. در کنار آن با اجرای چند طرح عمرانی-توسعهای فرودگاهی در مشهد، ظرفیت پذیرش مسافر در فرودگاه شهید هاشمینژاد ۴۰ درصد افزایش یافت.
وی به طرحهای مهم عمرانی در توسعه زیرساختهای روستایی در سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: شاخصهای برخورداری روستاهای استان در سال گذشته با گازرسانی، آبرسانی و اتصال اینترنت به بیش از ١٠٠روستا و همچنین روکش آسفالت معابر روستایی به میزان ۳,۵میلیون مترمربع، ارتقا یافت که این دستاورد به نوبه خود یک رکورد تاریخی در توسعه روستاهای استان است.
انتقال آب سد تبارک به قوچان
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: پارسال عملیات اجرایی سه واحد نیروگاهی جدید در مجموع با ظرفیت تولید برق ۵۴۰ مگاوات در این استان به اتمام رسید و ١٣پست فوق توزیع برق به ظرفیت ۶٠٠مگاولتآمپر نیز بهرهبرداری شد.
خدایی به معضل خشکسالی و چالش کمبود آب در خراسان رضوی نیز اشاره کرد و افزود: با اجرای شبانهروزی طرح خط لوله آب غرب مشهد و دهها طرح آبی دیگر در سطح شهرستانهای خراسان رضوی از جمله خط انتقال آب سد تبارک به قوچان، تنش آبی شدید تابستان سال ۱۴۰۲ در این استان بدون جیرهبندی پشت سر گذاشته شد. وی با اشاره به سرمای بیسابقه چند سال اخیر در خراسان رضوی و افت شدید فشار گاز در استان گفت: با اجرای طرح ضربتی خط تقویتی انتقال گاز به تربتجام و چند طرح کلیدی دیگر در سال ۱۴۰۲، با وجود افت شدید فشار شبکه گاز در اوج سرمای پارسال، زمستان گذشته بدون قطع گاز خانگی سپری شد.