صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و هفت - ۲۷ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و هفت - ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - صفحه ۱۶

کورس خنده و شادی در سینما و تلویزیون

جبار  آذین
منتقد و مدرس سینما، تئاتر و تلویزیون

در نوروز امسال با توجه به همزمانی دو مناسبت بزرگ و مهم ملی و دینی نوروز و ماه مبارک رمضان، مدیران سینما و تلویزیون برای پذیرایی و همراهی مردم، فیلم‌ها و سریال‌های متعدد و متنوعی را تهیه و در سینماها و تلویزیون در معرض تماشا قرار داده‌اند که هرکدام در حد ویژگی‌ها و امتیازهای خود در جذب و جلب نظر، سلیقه و دیدگاه مخاطبان سینما و سیما توانسته‌اند به موفقیت‌هایی دست یابند.
مسئولان سینما با گزینش و چیدمان هفت فیلم در گونه‌های مختلف خانوادگی و اجتماعی و دفاع مقدسی برای نمایش در ایام نوروز در سینماهای کشور و همچنین متولیان تلویزیون، جدا از بازپخش سریال‌های قدیمی پر طرفدار خانوادگی و کمدی با ارائه چهار سریال، کوشیده‌اند اوقات نوروزی و رمضانی را برای مردم خاطره‌آمیز کنند.
در میان فیلم‌های نوروزی سینما، «تمساح خونی» تنها فیلم کمدی اکران و نخستین ساخته سینمایی جواد عزتی است که جاداشت یک فیلم طناز و کمدی دیگر به‌عنوان نمونه فیلم «صبحانه بازرافه‌ها» به کارگردانی سروش صحت هم به جمع اکران نوروزی سینماها اضافه شود.
 در میان چهار سریال نوروزی هم که شامل یک سریال ماورایی، یک سریال اجتماعی و اقتصادی و دو کمدی می‌شوند، دو سریال «نون.خ پنج» و
«زیر خاکی چهار» کمدی‌اند. نکته مشترک میان فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی، استقبال از آثار طنز و کمدی در مقایسه با دیگر فیلم‌ها و سریال‌ها
 است.
گرچه تنوع موضوعی و ژانری در میان اکران سینما و پخش سیما به چشم می‌خورد، ولی موفقیت‌های تولیدات کمدی و اقبال عمومی از آنها از گرایش‌ها و توجه‌ها و سلیقه‌های مردم نشان دارد.
 رضایت و استقبال مردم از فیلم‌ها و سریال‌های طناز، بازگوکننده یک حقیقت بزرگ در جامعه و بیانگر خواست و نیاز مردم است و این نکات اساسی را یادآور می‌شود که تماشاگران و خانواده‌ها دوست دارند که جای دیدن تلخی‌ها و سیاهی‌ها و اندوه‌ها، در فیلم‌ها و سریال‌ها شاهد تماشای لحظه‌ها و صحنه‌ها و داستان‌های خنده‌ساز و شادی‌آفرین باشند و باید تداوم تولید آثار طنز و کمدی، همچنان مدنظر و مورد اهتمام هنرمندان و مدیران سیما و سینما
 باشد.
 مسأله لازم به تأکید این‌که، این میزان از استقبال از تولیدات کمدی، صرفاً حاصل ساختار خوب هنری و داستان آنها نیست بلکه مدیون پردازش هنرمندانه و محترم مضامین آثار با احترام به فرهنگ‌ها و باورهای جامعه در قالب‌های فاخر و ارزشی است.
به همین دلایل، استقبال از آنها نباید سبب روی آوردن کار نابلدان و بازاری‌سازان سینما و تلویزیون با هدف کاسبی به کمدی‌سازی شود که باید زمینه برای حضور و فعالیت هنرمندان توانا و متبحر و وفادار به فرهنگ جامعه مهیا شود تا در کنار رونق تولید آثار خوب و قوی و با محتوای اجتماعی و مقاومتی، روند تولیدات فیلم‌ها و سریال‌های کمدی با حمایت مستمر مسئولان و مدیران سیما و سینما افزایش یابد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی