تاریخ ساز زورش به سهمیه نرسید

خیلی دور، خیلی نزدیک

فائزه زمانی
خبر‌نگار

 این روزها در بوستو آرسیتسیو ایتالیا بین بوکسورها جنگ برپاست.
با پایان مسابقات قاره‌ای، حالا بوکسورها فقط 2 فرصت برای رزرو بلیت پاریس دارند که یکی از این فرصت‌ها همین مسابقات جهانی ایتالیا است.
تیم ملی بوکس کشورمان در بازی‌های آسیایی هانگژو با عملکردی نامطلوب در گرفتن سهمیه المپیک، ناکام بود. همین هم باعث شد تا روح‌الله حسینی، رئیس فدراسیون بوکس دست به کار شده و بعد از دو ماه خانه نشینی ملی‌پوشان، چشم بوکس ایران را به جمال فونتانا سرمربی کوبایی روشن کند. حالا شاگردان فونتانا با کم‌تر از یک ماه تمرین زیرنظر مربی جدیدشان راهی این مسابقات شده‌اند تا فونتانا در اولین مأموریت جدی‌اش نشان بدهد که چندمرده حلاج است؛ هرچند که فرصت یک ماهه کوتاه‌تر از آن است که این مربی بتواند تغییرات مدنظرش را در تیم اجرا کند.
در این میان دانیال شه بخش ستاره تاریخ ساز تیم ملی که مهره سنگین فدراسیون برای زنده نگه داشتن امیدهای بوکس ایران درالمپیک پاریس بود خیلی زود در این مسابقات از میدان به در شد تا دستش از سهیه کوتاه بماند.او که از امیدهای فونتانا در رینگ ایتالیا بود در اولین مسابقه با شکست نایب قهرمان المپیک از ونزوئلا، مبارزاتش را طوفانی شروع کرد و همه را به سهمیه المپیک امیدوار کرد.
 در دومین مبارزه شه بخش مقابل شکور اوزوف ترکمنستانی قرار گرفت؛ او راند اول را واگذار کرد اما به گفته شاهدان عینی راند دوم و سوم را با مبارزه‌ای جانانه جبران کرد اما درحالی که به نظر می‌رسید شه بخش برنده رینگ باشد، رأی داوران نتیجه را برگرداند تا کار تاریخ ساز خیلی زود در ایتالیا به پایان برسد.
ناکامی‌های اخیر شه بخش حالا چهره متفاوت‌تر از روزهای تاریخ سازی‌اش از او ساخته است. مسابقات جهانی ازبکستان، بازی‌های آسیایی هانگژو، تورنمنت بلغارستان و حالا انتخابی المپیک ایتالیا نشان می‌دهد که اگرچه موضوعاتی مثل داوری، عدم اعزام به تورنمنت‌های بین‌المللی و... تأثیراتی منفی در عملکرد او داشته است، اما این
شه بخش، شه بخش رینگ جهانی صربستان نیست و با روزهای اوجش فاصله دارد.
او قبل از اعزام به این مسابقات به رغم اینکه کار را با وجود رقبای قدرتمند سخت می‌دانست، اما به گرفتن سهمیه امیدوار بود و در جواب منتقدانش که معتقد بودند او با ناکامی‌های اخیر نمی‌تواند شانس گرفتن سهمیه باشد، عدم اعزام به اردوهای مشترک و تورنمنت‌های بین‌المللی کافی را دلیل بر نتایج اخیرش می‌دانست.
قصه شه بخش حالا در ایتالیا بدون سهمیه ماند اما هنوز یک فرصت باقی است؛ مسابقات جهانی تایلند که خرداد ماه به میزبانی بانکوک برگزار می‌شود شاید بتواند فرصتی دوباره باشد تا شه بخش بعد از توکیو، دومین المپیکش را تجربه کند.
میثم قشلاقی که یکی دیگر از امیدهای تیم ملی در رینگ ایتالیا است، بعد از پیروزی در اولین مبارزه مقابل حریف هندی، با برد در یک مبارزه نفسگیر مقابل بوکسور مکزیکی، حالا باید در مرحله یک هشتم نهایی مقابل حریف هلندی قرار بگیرد.
 به نظر می‌رسد قشلاقی با این قرعه کار سختی نخواهد داشت و با صعود به یک چهارم فقط یک مبارزه تا المپیکی شدن فاصله خواهد داشت.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و یک
 - شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و یک - ۲۰ اسفند ۱۴۰۲