روز گذشته بازار سهام ایران رشد32 هزار واحدی را تجربه کرد
جهش 5.7 درصدی شاخص در 4 روز
محاسبه میزان رشد شاخص کل بورس از چهارشنبه هفته گذشته نشاندهنده رشد 6.1 درصد شاخص است
600 میلیارد تومان توسط حقیقیها به بازار سهام تزریق شد
همزمان با واپسین روزهای سال، بازار سهام ایران نیز به روزهای رونق خود نزدیک شده است. پس از افت و خیزهای فراوانی که طی هفتههای گذشته تجربه کرده بود، سرانجام شاخص کل بورس دورخیز خود را برای رشد جهشی و جبران افتهای گذشته از روز چهارشنبه هفته گذشته نهم اسفند ماه آغاز کرد. اما با آغاز هفته جاری روند صعودی شاخص سرعت گرفت، بهطوری که در نخستین روز هفته، شاخص کل از 2 میلیون و 54 هزار و 627 واحد روز چهارشنبه به 2 میلیون و 86 هزار و 541 واحد رسید. در دومین روز هفته یعنی یکشنبه شاخص کل با رشد بیش از 60 هزار واحدی گام بلندتری برداشت و خود را به بالای ارتفاع 2.1 میلیون واحد رساند. هرچند در روز دوشنبه شاخص با افت هفت هزار واحدی مواجه شد، ولی دیروز با رشد 32 هزار واحدی این افت را جبران کرد.
بدینترتیب شاخص کل بورس از ابتدای هفته جاری تا روز گذشته 5.7 درصد رشد کرد و به همین میزان بازدهی متوسط برای سهامداران خود به همراه آورد. این درحالی است که محاسبه میزان رشد شاخص کل بورس از چهارشنبه هفته گذشته نشاندهنده رشد 6.1 درصد شاخص است. با رشدی که شاخص در روز گذشته تجربه کرد، بازدهی کل بورس تهران از ابتدای سالجاری تا روز گذشته به بیش از 10 درصد رسید. در آخرین روز کاری سال گذشته شاخص کل بورس روی یک میلیون و 960 هزار و 457 واحد رسیده بود.
شاخص، 2 میلیون و 172 هزار واحدی شد
بر پایه این گزارش، شاخص کل بورس در پایان دادوستدهای روز سهشنبه با ۳۲ هزار و ۶۱ واحد رشد به ۲ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۲۶ واحد رسید. آمار معاملات بازار سهام نشان میدهد که در پایان دادوستدهای دیروز، شاخصهای بورس با رشد مواجه شدند و بهطور میانگین ۱.۲ درصد افزایش را به ثبت رساندند.
براساس آمارهای معاملاتی، روز گذشته شاخصهای بورس با رشد روبهرو شدند، بهطوری که شاخص کل با ۳۲۰۶۱ واحد رشد معادل ۱.۵۰ درصد به ۲ میلیون و ۱۷۲هزار و ۲۲۶ واحد، شاخص قیمت «وزنی - ارزشی» با ۶۶۸۴ واحد رشد معادل ۱.۵۰ درصد به ۴۵۲ هزار و ۸۶۶ واحد، شاخص کل «هموزن» با ۳۹۷۲ واحد رشد معادل ۰.۵۴ درصد به ۷۳۹ هزار و ۷۵۵ واحد، شاخص قیمت «هموزن» با ۲۲۳۶ واحد رشد معادل ۰.۵۴ درصد به ۴۱۶ هزار و ۴۸۶ واحد، شاخص آزاد شناور با ۴۵۷۵۷ واحد رشد معادل ۱.۶۶ درصد به ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار و ۲۰۲ واحد، شاخص بازار اول با ۳۲۳۷۱ واحد رشد معادل ۱.۹۸ درصد به یک میلیون و ۶۶۹ هزار و ۸۶۳ واحد و شاخص بازار دوم با ۳۸۴۰۵ واحد رشد معادل ۰.۹۴ درصد به ۴ میلیون و ۱۳۴ هزار و ۱۱۳ واحد رسید. در این روز نمادهای «فولاد با ۳۹۵۳، شپنا با ۳۹۴۶، شبندر با ۲۶۷۲، شتران با ۲۲۳۷، تاپیکو با ۲۱۹۴، وغدیر با ۱۴۷۳ و شپدیس با ۱۳۹۵» واحد بیشترین تأثیر مثبت را در روند شاخص کل بورس بر جای گذاشتند.
همچنین ۷ نماد پرتراکنش شامل «خودرو، شپنا، خگستر، شبندر، شتران، شستا و فولاد» بودند و در پایان داد و ستدهای روز جاری بورس، در ۴۴۲ هزار و ۹۴۲ نوبت معاملاتی مجموع ارزش معاملات «سهام و حق تقدم، صندوق سهامی و صندوق درآمد ثابت» به ۹ هزار و ۶۶۸ میلیارد تومان رسید که به تفکیک ارزش سهام و حق تقدم شامل «۴۹۲۸» میلیارد تومان، صندوق سهامی شامل «۱۸۱۲» میلیارد تومان و صندوق درآمد ثابت شامل «۲۹۲۸» میلیارد تومان بود.
افزایش شاخص آیفکس
گفتنی است، در پایان معاملات دیروز، شاخص فرابورس (آیفکس) نیز با افزایش ۱۴۷ واحدی به ۲۵ هزار و ۱۸۷ واحد رسید و نمادهای «بپاس با ۵۳، هرمز با ۲۱، آریا با ۱۳، فزر با ۹، شاوان با ۷ و شگویا با ۵» بیشترین تأثیر مثبت و «آریان با (۸)» واحد بیشترین تأثیر منفی را در این بازار داشتند.
برش
حقیقیها حدود ۶۰۰ میلیارد تومان به بازار سهام نقدینگی تزریق کردند
در همین خصوص کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار از بحرانی که در هفتههای اخیر با آن درگیر بود تا حدی فاصله گرفته است. به گفته مریم بهوندنژاد بازار از بحرانی که در هفتههای اخیر با آن درگیر بوده تا حدی فاصله گرفته و در واقع بازار سهام سه شنبه سومین روز کاری خود را صعودی آغاز کرد و شاهد افزایش تقاضا در بازار بودیم که این میتواند متأثر از نرخ رشد ارز در بازار غیررسمی باشد. همچنان برای تداوم حرکت به نسبت کند فعلی به اخبار مثبت نیاز داریم و اگر طی چند روز آینده اخبار مثبت قطعی و تأثیرگذاری نداشته باشیم روند رکودی سابق دور از ذهن نخواهد بود. این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: دوشنبه شاهد جهش بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل بورس بودیم که در پایان روز معاملاتی سه شنبه شاخص به سطح ۲ میلیون و ۱۷۲ هزار واحدی رسید و شاخص کل هموزن نیز با افزایش ۳ هزار و ۹۷۳ واحدی در ارتفاع ۷۳۹ هزار و ۷۵۶ واحدی ایستاد؛ همچنین شاخص کل فرابورس با رشد ۱۴۷ واحدی همراه شد. او میگوید: سه شنبه ۳۸۶ نماد معادل ۵۱ درصد در محدوده مثبت و ۳۶۵ نماد معادل ۴۹ درصد در دامنه منفی معامله شدند. ارزش معاملات بازار بورس در پایان سه شنبه به حدود ۸ هزار و ۷۲۶ میلیون تومان رسید. او افزود: سه شنبه حقیقیها حدود ۶۰۰ میلیارد تومان به بازار سهام نقدینگی تزریق کردند. فولاد، شپنا و شبندر سه نماد سبزپوش بودند که بیشترین تأثیر را بر شاخص گذاشتند. سه شنبه اکثر سهام گروه پالایشیها در نزدیکی صف خرید معامله شدند و دیروز شاهد چرخش نقدینگی به سمت پالایشی بودیم. این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در نهایت بازار در مجموع نسبت به روز دوشنبه بهتر بود، اما همچنان فروشندگان زیادی سه شنبه به چشم میخورد.