صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • جهان
  • اجتماعی
  • ایران اقتصادی
  • اقتصادی
  • ایران زمین
  • اطلاع رسانی
  • حوادث
  • ورزشی
  • موسیقی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
شماره هشت هزار و چهارصد و سه - ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و سه - ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۱۰

تولید آرد سبوس‌دار در بام ایران آغاز شد

نان کامل در سفره مردم چهارمحال و بختیاری

شهرکرد/ نان چهارمحال و بختیاری رنگ عوض می‌کند تا طعم آرد سبوس‌دار تولید استان برای نخستین بار به ذائقه مردم خوش بیاید.
آرد کامل محصول آسیاب همه اجزای دانه گندم از جمله مغز، جوانه رویان و سبوس یا پوست آن است.
به گزارش مهر عنایت کلیج رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری گفت: پوست یا بخش خارجی گندم به نام سبوس حدود ۲۰ درصد وزن آرد کامل را تشکیل می‌دهد لایه‌ای که حاوی فیبر، آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی همچون روی، منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های گروه «ب» است.
 کلیج با بیان اینکه آرد کامل حاوی ویتامین‌های گروه «ب» مانند تیامین ریبوفلاوین و نیاسین است، گفت: برای نخستین بار آرد کامل سبوس‌دار بدون هیچ گونه افزودنی در کارخانه استان تولید شده و به‌طور آزمایشی در یکی از نانوایی‌های شهرکرد پخت می‌شود.
وی با بیان اینکه در کارخانه‌ها سبوس با ارزش‌ترین بخش دانه گندم که بهبوددهنده عملکرد دستگاه گوارش است حفظ می‌شود، گفت: سبوس بیشتر آرد باعث تیره‌تر شدن رنگ نان می‌شود که در شروع کار با ذائقه مردم چندان سازگاری ندارد اما باید به تدریج اقبال مردم به نان سبوس‌دار تغییر یابد.
کلیج اضافه کرد: افزودن سبوس خام جداگانه به آرد سفید اصولی و بهداشتی نیست و مانع جذب آهن و ریزمغذی‌ها در بدن می‌شود پس بهترین روش، تولید آرد کامل با حفظ بیشترین مقدار سبوس دانه گندم است.
 همچنین معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه با تولید آرد کامل و پخت نان سبوس‌دار سلامت مردم از مزرعه تا سفره پیگیری می‌شود، گفت: طرح پخت نان با آرد کامل به صورت آزمایشی در یکی از نانوایی‌های شهرکرد اجرا شده است و به تدریج در تمام خبازی‌های چهارمحال و بختیاری فراگیر می‌شود.
 وی خاطرنشان کرد: قیمت نان کامل سبوس‌دار نسبت به نوع سفید آن بیشتر است، با توجه به اینکه سبوس‌گیری از دانه گندم به کمتر از ۵ درصد رسیده و بیشتر سبوس آن حفظ می‌شود ارزش غذایی بالایی دارد و در کل مقرون به صرفه خواهد بود و مردم باید به اهمیت این طرح پی ببرند.
میرزایی اذعان داشت: حفظ تمام سبوس گندم در آرد نیز علاوه بر سفت و تیره‌تر شدن نان خود مشکل‌ساز است و مانع جذب آهن در بدن می‌شود به خاطر همین ۹۵ درصد سبوس گندم باقی می‌ماند و باقیمانده از دانه حذف می‌شود تا ارزش غذایی آرد کامل حفظ شود.
یزدان یگانگی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری گفت: سرانه ماهیانه مصرفی گندم نوع یک به صورت ماهیانه در چهارمحال و بختیاری ۸ هزار و ۶۰۰ تن و گندم نوع ۲، ۱۷ هزار تن است که برای تولید آرد کامل کمبودی در استان وجود ندارد.
 محمد کاظم منزوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری هم در آیین آغاز طرح پخت نان سبوس‌دار با آرد کامل در شهرکرد گفت: از آنجایی که تخمیر این نوع آرد کامل است و برای بهبود سلامت مردم بسیار ضرورت دارد باید برنامه‌ریزی شود که در تمام نانوایی‌های استان توزیع و به مرور نان سفید از سبد غذایی مردم حذف شود.
 منزوی خاطرنشان کرد: ۹ کارخانه تولید آرد در چهارمحال و بختیاری فعال است که درحال حاضر یکی از آنها با توجه به نیاز استان آرد کامل را تولید و روانه بازار می‌کند اما در کارگروه آرد و نان چهارمحال و بختیاری مقرر شده به تدریج آرد کامل در سایر کارخانه‌های استان چهارمحال و بختیاری هم بسته به نیاز تأمین شود.

جستجو
آرشیو تاریخی