معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با «ایران» خبرداد
برگزاری امتحانات «شبه نهایی» برای دانشآموزان دهم و یازدهم
غزل رضایی ثانی
خبرنگار
تأثیر قطعی معدل در کنکور، سال آینده ۵۰ درصد و نقش امتحان نهایی در آن حائز اهمیت است. از اینرو آموزش و پرورش برای اینکه دانشآموزان بتوانند امتحانات نهایی را با نمره بهتری بگذرانند و از میزان اضطراب آنها کم شود، برگزاری آزمون «شبه نهایی» را که پیشتر برای پایه دوازدهم برگزار میشد، برای پایه دهم و یازدهم نیز در نظر گرفت. بدین صورت که دانشآموزانی که از سال آینده نمره نهاییشان در کنکورهای ۱۴۰3، ۱۴۰4 و ۱۴۰۵ مؤثر خواهد بود، میتوانند با شرکت در آزمونهای شبه نهایی، خود را برای امتحانات نهایی اصلی آماده کنند.
محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با «ایران» درباره امتحاناتی که قرار است در اسفندماه برای آمادگی دانشآموزان در امتحانات نهایی برگزار شود، گفت: برای سال ۱۴۰۳ ما باید در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم، امتحان نهایی برگزار کنیم اما تا قبل از این، دانشآموزان پایه دهم و یازدهم تجربه امتحان نهایی در دوره متوسطه را نداشتند و فقط دانشآموزان پایه دوازدهم در این باره اطلاعات داشتند.
وی با اشاره به اینکه امتحانات «شبه نهایی» برای آمادگی هرچه بیشتر دانشآموزان در امتحانات نهایی است، گفت: سالهاست که امتحان نهایی برای دانشآموزان پایه دوازدهم یک روال عادی است و آنان با موضوع امتحان نهایی آشنا هستند اما دانشآموزان پایه دهم و یازدهم، تجربهای در این زمینه ندارند. لذا برای آمادگی بیشتر دانشآموزان برای ورود به امتحانات نهایی که به عنوان سابقه تحصیلی آنها در کنکور ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ لحاظ خواهد شد، تصمیم گرفتیم یک آزمون شبه نهایی برگزار کنیم.
کاظمی، درباره برنامهریزی برای آزمون شبه نهایی گفت: این آزمون در تعدادی از دروس نهایی پایه دهم و یازدهم و با رویکرد سنجش عملکردی برگزار میشود و سؤالات مفهومی است.
وی گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده، قرار است امتحانات شبه نهایی بر اساس یک مدل و الگوی مفهومی در اسفند ماه یا در هفتههای پایانی فروردین سال آینده برگزار شود. در این مدت دانشآموزان فرصت دارند هم خودشان را محک بزنند و هم آمادگی بهتری برای امتحانات نهایی خرداد ماه داشته باشند.
کاظمی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از درسهای پایه دهم و یازدهم در آزمون شبه نهایی خواهد بود، گفت: ما برای تمام دروس برنامهریزی نکردهایم بلکه تنها تعدادی از دروس منتخب و پیشبینی شده در آزمون شبه نهایی هستند. این آزمونها اجباری نیست و به شکل اختیاری خواهد بود. سال گذشته دانشآموزان پایه دوازدهم استقبال خیلی خوبی از آن داشتند زیرا برای شرکت در دور بعدی امتحان نهایی توانستند آمادگی و اطلاعات خوبی از شرایط آزمون به دست آورند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: باوجود اینکه این آزمونها کاملاً اختیاری بود، اکثر دانشآموزان در آزمونهای شبه نهایی شرکت کردند. بالاخره امتحان جزو ملزومات آموزشی مدارس سراسر کشور است. باتوجه به تأثیر قطعی ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سراسری سال آینده، میتوان گفت، کسب نمره در پایان دوره اهمیت بالایی دارد، از این رو دانشآموزان هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم باید تلاش کنند نصاب قبولی خوبی کسب کنند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش در پاسخ به این سؤال که آیا به دانشآموزان کارنامه میدهند، گفت: بنا داریم نتایج را در همان دروسی که امتحان برگزار شده، به دانشآموزان اعلام کنیم.
کاظمی درباره اخبار اعلام شده درخصوص میانگین معدل امتحان نهایی دانشآموزان که بین ۱۰ تا ۱۲ بوده است، گفت: اخبار دقیق در این حوزه را باید از مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی آموزش و پرورش سؤال کرد و من عدد دقیقی در این زمینه ندارم. اما نمره میانگین امتحان نهایی به نظرم باید بیش از این باشد این میانگین اعلام شده، احتمالاً نمره کتبی دانشآموزان است. نمرهای که در کارنامه دانشآموزان به عنوان معدل آنها ثبت میشود، ماحصل نمرات نوبت اول، نوبت دوم و همچنین نمرات مستمر است و بهصورت میانگین دو نمره بیشتر از معدل کتبی دانشآموزان خواهد بود.