مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد
چاقی و تغذیه نامناسب عوامل اصلی بروز سرطان
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: عواملی مانند اضافه وزن و چاقی بدن، فعالیت بدنی کم و رژیم غذایی نامناسب از عوامل اصلی در بروز سرطانهاست.
به گزارش وبدا، دکتر احمد اسماعیلزاده با بیان اینکه سرطان کولورکتال (سرطان روده) سومین سرطان شایع در مردان، دومین سرطان شایع زنان در سراسر جهان و سومین سرطان شایع در ایران است، افزود: بیش از ۱.۸ میلیون ابتلای جدید سرطان کولورکتال در سال ۲۰۱۸ رخ داده است که انتظار میرود طی ۱۵ سال آینده بار جهانی سرطان کولورکتال ۶۰ درصد افزایش یابد و باعث مرگ ۱.۱ میلیون نفر شود.
وی خاطرنشان کرد: طبق گزارش مؤسسه تحقیقات سرطان امریکا، مصرف محصولات لبنی ممکن است به محافظت در برابر سرطان کولورکتال کمک کند. دلیل کاهش ابتلا به این سرطان با مصرف لبنیات این است که محصولات لبنی حاوی کلسیم، ویتامین D، لیپیدهای شیر و پروبیوتیکهایی هستند که میتوانند از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری کنند.
دکتر اسماعیلزاده افزود: گرچه اکثر دستورالعملهای رژیم غذایی فعلی از مصرف لبنیات بدون چربی یا کمچرب در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از بیماریهای مزمن حمایت میکنند، گفت: هیچ مدرکی وجود ندارد که خوردن و نوشیدن شیر و لبنیات میتواند خطر ابتلا به هر نوع سرطان دیگری را افزایش یا کاهش دهد، بنابراین سعی کنید هر روز لبنیات بخصوص ماست در رژیم غذایی خود مصرف کنید.