شانزدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر کار خود را آغاز کرد
ارزش واقعی همدلی ها و همراهی ها در جشنواره تجسمی فجر
سعیده احسانی راد
خبرنگار
دفتر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با همراهی چهرهها و سرآمدان هنرهای تجسمی با افتتاح دو نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر و پیام استاد فرشچیان گشوده شد.
نمایشگاههای «مفاخر هنرهای تجسمی به روایت موزه هنرهای معاصر تهران» و «آینه در آینه ۳» (پوسترهای مقطع انقلاب اسلامی و پس از آن) آثار گنجینه حوزه هنری انقلاب اسلامی با نمایش ۱۳۵ اثر از ۱۲۵ هنرمند همزمان با مراسم آغاز به کار این جشنواره افتتاح شد.
محمد سالاری، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین نیرومند، مشاور وزیر در امور هنری و سینمایی، محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی، امیر عبدالحسینی، دبیرکل جشنواره شانزدهم، مسعود زندهروح کرمانی، دبیر هنری جشنواره هنرهای تجسمی از سخنرانان مراسم افتتاحیه شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر بودند.
حال خوب هنرمندان
محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جشنواره تجسمی فجر متعلق به یک شخص و دولت نیست بلکه چشم امید هنرمندان بسیاری است، گفت: در این سالها برای این نهال زحمت زیادی کشیده شده تا امسال هم بتوانیم شانزده سالگیاش را جشن بگیریم.
وی ادامه داد: ما در شرایط سخت تحریم به سر میبریم و کشور دشمن زیادی دارد. در چنین شرایطی ارزش واقعی همدلیها و همراهیها معلوم میشود، در شرایطی که همه تلاش میکنند فروغ جشنوارههای انقلاب اسلامی را کمرنگ کنند، حضور تک تک کسانی که در این جشنواره شرکت میکنند، حال کسانی را به انسان میدهد که در بحرانها مملکت را فراموش نکردند و همدلیها را از یاد نبردند.
موزه هنرهای معاصر پشتوانه جشنواره تجسمی فجر است
محمد خراسانیزاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی از موزه هنرهای معاصر تهران به عنوان مهمترین موزه هنری غرب آسیا نام برد که یکی از پشتوانههای جشنواره تجسمی فجر است و ستونهای این جشنواره هنرمندان هستند.
وی جشنواره هنرهای تجسمی فجر را دارای وسعت بینظیری دانست و اظهارداشت: عرصه هنرهای تجسمی با همه بخشهای مختلف و همه هنرمندانی که در سطوح مختلف فعالیت میکنند، گسترده و پرتراکم است و قابل قیاس با بخشهای دیگر هنری نیست. خراسانیزاده افزود: باعث افتخار است که جمعیت پرشمار هنرمندان تجسمی زیر یک پرچم و همدل در این جشن که بهانهاش فجر انقلاب است، شرکت کردند و این جشنواره، جشن مشترک همه هنرمندان با هر سلیقه، ذائقه، رویکردی است که در این آب و خاک زندگی و فعالیت میکنند.
وی به گستردگی بیمثال جشنواره هنرهای تجسمی اشاره و تصریح کرد: این جشنواره یک دبیرکل، ۲۲ دبیر ملی، ۳۲ دبیر استانی و بیش از ۶۰ داور ملی دارد و مایه افتخار است که حدود یکهزار اثر در مجموع بخشهای جانبی و رقابتی در مؤسسه صبا و مجموع حدود یکهزار و ۵۰۰ اثر در مجموعه استانها به نمایش گذاشته میشود.
امیر عبدالحسینی، دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اقبال و استقبال کمی و کیفی اهالی هنرهای تجسمی را برگ زرین دیگری در دفتر جشنواره شانزدهم برشمرد و گفت: حضور جامعه دانشگاهی در کنار جامعه حرفهای هنر به درخشان شدن دستاوردهای هنرهای تجسمی معاصر کمک کرد تا به شایستگی ارائه شود.
وی افزود: ارسال ۱۰ هزار و ۷۶ اثر از 3 هزارو ۴۲۹ هنرمند در تمام بخشهای جشنواره شانزدهم و گردآوری 8هزارو ۵۹۷ اثر در بخش نمایشگاههای استانی با عنوان تجسم هنر حاکی از ظرفیت گسترده هنرهای تجسمی کشور است. ۷۷۱ اثر از ۵۱۷ هنرمند در مؤسسه فرهنگی هنری صبا به نمایش گذاشته شده است در بخش تجسم هنر نیز در مجموع یکهزارو ۵۳۹ اثر از ۴۲۰ هنرمند در ۳۲ استان کشور ارائه شده است.
دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به شاخصههای دیگر این جشنواره اشاره کرد و اظهارداشت: حضور چهرههای شاخص هنر در تهران و سایر استانها، حضور چشمگیر بانوان هنرمند در تمام بخشها، افزوده شدن بخشهای دیوارنگاری شهری با ۴۰ اثر، ناشران کتابهای تجسمی با معرفی بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب و شکلگیری بازار هنر شامل ۱۱۲ اثر از ۹۲ هنرمند، از نقاط عطف این جشنواره است. عبدالحسینی یادآور شد: در بخش مفاخر، ۷۰ اثر از ۵۵ هنرمند از گنجینه موزه هنرهای معاصر به نمایش گذاشته شده است و 5 اثر از ۲ هنرمند صاحبنام و تأثیرگذار؛ استادان زندهیاد جلال شباهنگی و منوچهر صفرزاده که به تازگی از دستشان دادیم به نمایش در آمد.
هنرهای تجسمی گنجینه ارزشمندی از تاریخ و فرهنگ و هویت ایران اسلامی است
در پایان مراسم مسعود زندهروح کرمانی دبیر هنری شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر، پیام استاد محمود فرشچیان نقاش و نگارگر پیشکسوت را خواند.
به نام خداوند جان و خرد
هنرهای تجسمی گنجینه ارزشمندی از تاریخ و فرهنگ و هویت ایران اسلامی است. طراحان، نقاشان، خوشنویسان، نگارگران، تصویرسازان، سفالگران و سایر هنرمندان عرصه طرح و نقش و حجم و تصویر، سنتهای هنری گذشتگان را با نگاهی معاصر به تصویر میکشند و برای آیندگان ماندگار میکنند.
جشنواره هنرهای تجسمی فجر به عنوان گستردهترین جشنواره هنری کشور بستری است تا استادان هنر و جوانان هنرمند دستاوردهای هنری خود را ارائه و برگ دیگری به تاریخ شکوهمند فرهنگ ایران اسلامی افزون کنند.
اکنون که این رویداد به شایستگی در گام شانزدهم خود قرار گرفته است، قدردان استادان، هنرمندان، دبیران، داوران و شرکتکنندگان آن هستم و دست تمام خادمین هنرهای تجسمی را به گرمی میفشارم. بویژه برای جوانان هنرمند حاضر در این رویداد که در اعتلای این هنر شریف میکوشند سلامتی و توفیق روزافزون آرزو دارم.