هوش مصنوعی، برگ برنده بزرگترین نمایشگاه فناوری جهان

برترین نمایشگاه فناوری جهان یعنی نمایشگاه ۵۸ ساله CES۲۰۲۴ که از ۹ ژانویه در لاس‌ وگاس امریکا آغاز به کار کرده بود، روز گذشته ۱۲ ژانویه (۲۲ دی ماه) به کار خود پایان داد. در این نمایشگاه که امسال بر هوش مصنوعی متمرکز بود، حمل‌ونقل هوشمند همچون انواع خودرو و شناور و قایق‌های تفریحی با برترین تکنولوژی‌های نوین به نمایش درآمدند و روبات‌ها هم یکی از جذابیت‌های این دوره نمایشگاه CES بودند. تلویزیون‌ها، انواع فناوری‌های پوشیدنی، سفر و زندگی و آشپزی راحت‌تر گوشه‌ای دیگر از این نمایشگاه بزرگ را به خود اختصاص داده بودند.

 میترا جلیلی
خبر نگار

تعیین سن بیولوژیک
 با یک سلفی
در رویداد سالانه CES امسال بیش از 4 هزار غرفه‌دار از بیش از 150کشور جهان و هزار و 200 استارتاپ از سراسر جهان در لاس وگاس امریکا حضور یافتند و سخنرانانی از شرکت‌های بزرگ فناوری مانند سامسونگ، ال‌جی و مایکروسافت وsnap نیز به ارائه برترین ایده‌های خود در زمینه هوش مصنوعی و تازه‌ترین محصولاتشان پرداختند. 
امسال تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاه هم روند صعودی داشت و درحالی که این رقم در سال 2023 حدود 115هزار نفر و در سال 2022 حدود 45 هزار نفر بود، امسال تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاه CES به بیش از 130هزار نفر رسید که رقم قابل توجهی است و نشان می‌دهد که این نمایشگاه در جذب مخاطبان، سرمایه‌گذاران و فعالان اکوسیستم‌های استارتاپی موفق بوده است.
امسال بزرگترین نمایشگاه فناوری جهان که در زمینی به مساحت حدود 43 زمین فوتبال برگزار شد، بر موضوع هوش مصنوعی(AI) تمرکز داشت که البته این فناوری در زمینه‌هایی مانند مراقبت‌های بهداشتی، فناوری فضایی و تحرک بیشتر، پیاده‌سازی شده بود.
 یکی از جذاب‌ترین‌های این بخش را بازدیدکنندگان در غرفه شرکت NuraLogix دیدند که از شما سلفی می‌گیرد و می‌تواند با کمک هوش مصنوعی و تحلیل داده‌های سلامتی شما، سن بیولوژیک را از سن پوست گرفته تا سلامت کلی و همچنین احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت را اندازه‌گیری کند. در این سلفی 30 ثانیه‌ای که در سیستم ابری این شرکت ذخیره می‌شود، می‌تواند مواردی مانند تعداد ضربان قلب، تنفس، میزان فشارخون و احتمال خطر حمله قلبی و سکته مغزی را ارزیابی کند. 
در واقع هوش مصنوعی از نشانگرهای زیستی فیزیولوژیکی و روان‌شناختی، برای درک وضعیت سلامتی استفاده می‌کند. یک استارتاپ فرانسوی به نام Coreod Space هم می‌خواهد از هوش مصنوعی در فناوری فضایی و برای رسیدن انسان‌ها به مریخ کمک کند. این استارتاپ می‌خواهد از یک نمونه هوش مصنوعی، به‌عنوان روانشناس برای فضانوردانی استفاده کند که راهی مریخ می‌شوند.

حضور قدرتمند چین
 و کره‌جنوبی در لاس وگاس
با وجود تنش‌های فراوان بین امریکا و چین، امسال در نهایت تعجب شاهد بازگشت قدرتمندانه شرکت‌های بزرگ چینی از جمله بایت دنس به بزرگترین نمایشگاه جهانی لوازم الکترونیکی مصرفی برتر بودیم. امسال تقریباً 1100 شرکت چینی در این نمایشگاه شرکت کردند که در مقایسه با CES سال قبل با 500 شرکت، افزایش قابل توجهی نشان می‌دهد، به بیان دیگر تعداد غرفه‌داران چینی در این نمایشگاه به بیش از دو برابر سال گذشته رسید. 
در واقع می‌توان گفت که بیش از یک چهارم کل شرکت‌های شرکت‌کننده در این نمایشگاه، چینی بودند. این موضوع نشان‌دهنده یک تغییر آشکار از سال 2023 تاکنون و نشانه عزم چینی‌ها برای نفوذ به بازار جهانی، در بحبوحه تنش در روابط امریکا و چین است.
هرچند هوآوی، شیائومی، علی‌بابا و شرکت‌های دولتی چین که تحت تحریم امریکا قرار دارند، در این نمایشگاه حضور نیافتند ولی با این حال، این رویداد با حضور صدها استارتاپ و شرکت‌های برجسته‌ای مانند هایسنس، تی سی ال و بایت دنس، توسعه‌دهنده پلتفرم ویدیویی تیک تاک برگزار شد. امسال که هوش مصنوعی و در رأس آن چت جی پی تی در کانون توجه همه شرکت‌کنندگان بویژه شرکت‌های چینی قرار گرفته، حتی شرکت‌های بسیار کوچکتر نیز در نمایشگاه، استفاده خود از هوش مصنوعی را تبلیغ کردند. Govee، یک سازنده نورپردازی هوشمند از شنژن هم از هوش مصنوعی مولد برای نورپردازی‌های خود استفاده کرد.
امسال شرکت‌های طراحی تراشه نیز در این نمایشگاه حضور یافتند و حرفی برای گفتن داشتند. به‌عنوان مثال Rockchip سازنده تراشه‌های موبایل مستقر در فوژو و Black Sesame سازنده تراشه‌های خودروهای خودران مستقر در ووهان که با شرکت‌های خودروهای برقی Geely و BYD قرارداد دارند به ارائه تازه‌ترین و هوشمندترین تراشه‌های خود پرداختند. Xpeng یکی از سازندگان اصلی خودروهای الکتریکی هم در این نمایشگاه، ماشین پرنده جدید خود با نام AeroHT را به نمایش گذاشت.
 کره جنوبی هم امسال یک رکوردشکنی داشت و 760 شرکت راهی نمایشگاه CES شدند که بزرگترین مشارکت تا به امروز است. به این ترتیب می‌توان گفت کره‌جنوبی پس از چین و امریکا به‌عنوان سومین کشور بزرگ شرکت کننده CES بوده است. ژاپن هم با حضور 70 شرکت در نمایشگاه امسال لاس وگاس حضور یافت که البته اکثریت آنها را استارتاپ‌ها تشکیل می‌دادند، هرچند شرکت‌های بزرگی همچون سونی و پاناسونیک هم در این رویداد حاضر شدند.

ورود سامسونگ
 به هوش مصنوعی
سامسونگ یکی از غول‌های فناوری کره‌ای است که امسال در نمایشگاه CES خوش درخشید. در واقع سامسونگ طی همکاری با مایکروسافت، کارهایی را که یک رایانه می‌تواند انجام دهد، ارتقا داده تا تجربه‌های جدید و یکپارچه‌ای را ایجاد کند. لپ تاپ‌های سری گلکسی بوک 4 سامسونگ هوشمندتر و مجهز به رابط‌های کاربری ساده‌تر شده‌اند به گونه‌ای که این تعهد سامسونگ و مایکروسافت، بهترین تجربه رایانه‌ای ممکن را ارائه می‌دهد.
 مایکروسافت Copilot7، یک دستیار چت پیشگام از مایکروسافت با استفاده از قابلیت‌های چت جی پی تی، لپ تاپ‌های سری گلکسی بوک 4 
را به گوشی هوشمند گلکسی سامسونگ متصل می‌کند تا به طور یکپارچه با هم کار کنند و عملاً یک دستگاه به چشم بیایند. مایکروسافت Copilot7 می‌تواند پیام‌های متنی گوشی هوشمند گلکسی کاربر را بیابد، بخواند یا خلاصه کند و حتی به‌طور خودکار مستقیماً از رایانه شخصی پیام‌هایی را از طرف کاربر ایجاد و ارسال کند. بدون نیاز به روشن کردن تلفن هوشمند و باز کردن هر برنامه جداگانه، سری گلکسی بوک 4 می‌تواند سریع و هوشمندانه به اطلاعات گوشی هوشمند دسترسی پیدا کند.
سری گلکسی بوک 4 همچنین می‌تواند دوربین قدرتمند گوشی‌های هوشمند سامسونگ گلکسی را به وب‌کم رایانه شخصی تبدیل کرده و از آن برای تماس‌های ویدیویی در برنامه‌های کنفرانس مجازی استفاده کند. کاربران می‌توانند تنها با یک کلیک روی کامپیوترهای خانگی و رومیزی خود، آزادانه بین دوربین‌های جلو و عقب جابه‌جا شوند.

دنیای تبلت‌های چندکاره
شرکت چینی لنوو هم تبلت Tab M11 خود را که برای آموزش و سرگرمی طراحی شده در این نمایشگاه ارائه داد. این تبلت را می‌توان یک نمونه بسیار کارآمد برای دانشجویان و دانش‌آموزان و همچنین هنرمندان دانست. این تبلت مجهز به قلمی است که تجربه نوشتن، طراحی و 
خط‌‌ نویسی بدون نقص را برای همه از آماتور گرفته تا حرفه‌ای، فراهم می‌کند. همچنین نرم‌افزارهای آن، منجر به افزایش قابلیت‌هایش می‌شود به‌عنوان مثال Nebo متن دستنویس را به فایل ورد تبدیل می‌کند و MyScript Calculator 2 هم به حل معادلات و توابع در کمترین زمان ممکن کمک می‌کند. WPS Office نیز به کاربران اجازه می‌دهد اسناد را به راحتی مشاهده و ویرایش کنند. این تبلت همچنین می‌تواند برای انجام چند کار به دو صفحه تقسیم شود به‌عنوان مثال در حالی که مشغول یادداشت‌برداری یا نقاشی هستید، می‌توانید در بخش دیگر صفحه، به تماشای فیلم بپردازید.
لنوو تبلت دیگری به نام ThinkBookPlus Gen5 Hybrid را در نمایشگاه ارائه داد که عملاً دوکاره است و با خرید آن می‌توانید یک لپ‌تاپ ویندوزی مایکروسافت و یک تبلت اندرویدی در اختیار داشته باشید و هر زمان صلاح دانستید از یکی از این سیستم‌های عامل استفاده کنید. این تبلت عملاً ویژه طراحان، تولیدکنندگان محتوا و تحلیلگران مالی طراحی شده هرچند همه علاقه‌مندان می‌توانند از آن بهترین بهره را بگیرند.TCL هم از تبلت‌های NxtPaper رونمایی کرده است.این تبلت با استفاده از فناوری NxtPaper 3.0 تجربه‌ای شبیه خواندن کتاب در زیر نور طبیعی ارائه می‌دهد. این تبلت که راحتی بیشتر چشم را به‌دنبال دارد و حس در دست داشتن یک کتاب کاغذی را القا می‌کند. این شرکت همچنین با ارائه تبلت NxtPaper 5G که دارای اتصال 5G است به کاهش بیشتر فشار و خستگی چشم کمک می‌کند. شرکت تی سی ال در نمایشگاه امسال همچنین ورود قابل توجهی هم به بازار تلفن‌های هوشمند داشته و ارائه سری TCL 50، شامل هفت گوشی هوشمند جدید اندرویدی نشاندهنده تعهد این برند به نوآوری و سازگاری است.

 

بــــرش

برنامه‌های جدید گوگل
آلفابت شرکت مادر گوگل هم در نمایشگاه امسال خوش درخشید و عنوان کرد که گوشی‌های اندرویدی بزودی می‌توانند ویدیوهای تیک تاک را در تلویزیون پخش کنند. این ویژگی جدید به کاربران اندروید اجازه می‌دهد تا کلیپ‌های برنامه
 تیک تاک مربوط به شرکت چینی بایت دنس را در تلویزیون‌های مجهز به سیستم کروم کست گوگل نشان دهند که این، بخشی از تلاش گسترده‌تر برای یکپارچه‌‌سازی دستگاه‌های گوگل با یکدیگر است. یکی دیگر از ویژگی‌ها هم این است که به کاربر اجازه می‌دهد اجرای پادکست را در گوشی اندرویدی خود شروع و سپس آن را به تبلت پیکسل گوگل منتقل کند. این قابلیت امسال برای YouTube Music و اسپاتیفای منتشر خواهد شد که سینک(جفت) شدن هدفون‌ها و بلندگوهای جدید با دستگاه‌های گوگل تی وی را سرعت می‌بخشد.
گوگل همچنین اشتراک‌گذاری داده‌ها را بین دستگاه‌ها آسان‌تر می‌کند. این شامل یک ویژگی جدید اشتراک‌گذاری سریع است که با شرکت سامسونگ توسعه یافته است و می‌تواند تصاویر و فایل‌های دیگر را مبادله کند. گوگل همچنین در حال گسترش جای پای خود در خودروهاست. نرم‌افزار Android Auto گوگل به خودروهای Mach-E و F-150 Lightning شرکت فورد اجازه می‌دهد تا اطلاعات باتری را با گوگل مپس به اشتراک بگذارند. چند هفته پیش هم اپل اولین خودروهای جدیدی که از رابط  بازطراحی شده CarPlay اپل پشتیبانی می‌کنند را پورشه و استون مارتین اعلام کرد.
 

بــــرش

نمایش سلامت در آینه‌های هوشمند
همه ما هنگام دیدن خود در آینه به ظاهر خود اهمیت می‌دهیم ولی در نمایشگاه CES امسال یک آینه به نمایش درآمد که می‌تواند حالات روحی شما را دریابد یعنی به‌عنوان مثال اگر افسرده باشید یا استرس داشته باشید، تشخیص می‌دهد و تلاش می‌کند تا حال شما بهبود یابد. آینه هوشمند BMind از شرکت باراکودا نه تنها وضعیت روانی کاربر را تشخیص می‌دهد، بلکه تمرین‌ها و فعالیت‌هایی از جمله نوردرمانی و مدیتیشن را برای بهبود این حالات روحی پیشنهاد می‌دهد. این آینه از سیستم عامل CareOS مبتنی بر هوش مصنوعی برای تفسیر عبارات، حرکات و کلمات گفتاری استفاده می‌کند و به‌صورت لحظه‌ای با خلق و خوی کاربر سازگار می‌شود. کافی است کاربر به آینه خیره شود تا با آنالیز وضعیت روحی‌اش، پیشنهادات مناسبی دریافت کند.
در این نمایشگاه آینه دیگری هم به نمایش درآمد که عملاً وضعیت سلامت کاربر را مورد بررسی قرار می‌دهد. MagicMirror الگوهای جریان خون را در نظر می‌گیرد و آنها را برای تعیین تعداد ضربان قلب، تنفس، فشار خون، استرس روانی، خطر دیابت، خطر بیماری کبد چرب و سایر علائم حیاتی و پتانسیل بیماری، تجزیه و تحلیل می‌کند. این آینه همچنین سن پوست صورت را ارزیابی می‌کند و به وی اطلاع می‌دهد که پوستش چه مشکلاتی دارد.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و هشت
 - شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و هشت - ۲۳ دی ۱۴۰۲