فلزیها و خودروییها در صدر توجه سهامداران
3 صنعت فلزات اساسی، خودرو و ساخت قطعات، انبوهسازی طی هفته گذشته در مجموع بیش از ۳۰.۷ درصد از ارزش کل معاملات این بازار را به خود اختصاص دادند.
در روزهای پرنوسان بازار سهام ایران، همچنان برخی از صنایع و سهمها مورد اقبال سهامداران قرار دارد. بررسی میزان گردش معاملات سهام در هفته گذشته نشان میدهد که صنایعی مانند فلزیها و خودروییها در صدر قرار داشتند. این در حالی است که در روز گذشته نیز با وجود روند نزولی شاخص کل سهمهای خودرویی و فلزی بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند. گفتنی است دستورالعمل اخیر شورای رقابت درخصوص واگذاری قیمتگذاری خودرو به وزارت صمت و بحثهایی که پیرامون عرضه خودرو نزدیک به حاشیه بازار مطرح شده، باعث شده است تا سهامداران با نگاه مثبت به خرید این سهمها روی آورند.
اطلاعات ارائه شده از سوی سازمان بورس بیانگر این است که سه صنعت «فلزات اساسی، خودرو و ساخت قطعات، انبوهسازی» جزو سه صنعت پرگردش در معاملات بازار سهام بودند، این سه صنعت در مجموع بیش از ۳۰.۷ درصد از ارزش کل معاملات این بازار را در معاملات هفته گذشته به خود اختصاص دادند.
تعداد سهامداران فعال در بازار اعم از حقیقی و حقوقی (بدون احتساب کدهای دارای معامله در عرضههای اولیه) در هفته گذشته، رقمی بالغ بر ۴۱۳ هزار و ۲۶۷ نفر بوده است که به تفکیک ۴۱۱ هزار و ۸۶۱ نفر شامل سهامداران حقیقی و یک هزار و ۴۰۶ نفر مربوط به حقوقیها میشود.
در هفته معاملاتی منتهی به ۱۳ دیماه، شاخص کل «بورس تهران» با یک درصد کاهش نسبت به هفته قبل، معاملات خود را در کانال ۲ میلیون و ۱۵۵ هزار و ۲۳۵ واحد به پایان رساند.
در این بازه زمانی، شاخص کل «هموزن بورس» با ۲ دهم درصد رشد، شاخص کل «فرابورس» با ۷ دهم درصد افت و شاخص کل «هموزن فرابورس» با ۱.۱ درصد افزایش همراه بوده است.
طبق آمار ارائه شده از معاملات بازار سهام در هفته گذشته، سهم حقیقیها، حقوقیها و صندوق توسعه و تثبیت بازار از گردش معاملات خرد سهام و حق تقدم به ترتیب ۳۳۳ هزار و ۲۸ میلیارد ریال (۷۶.۹ درصد)، ۴۲ هزار و ۲۷۵ میلیارد ریال (۱۰.۱ درصد) و ۱۲ هزار و ۴۳۴ میلیارد ریال (۳ درصد) بود.
همچنین تعداد سهامداران فعال در بازار اعم از حقیقی و حقوقی (بدون احتساب کدهای دارای معامله در عرضههای اولیه) رقمی بالغ بر ۴۱۳ هزار و ۲۶۷ نفر است.
کاهش 1534 و احدی شاخص بورس تهران
بورس اوراق بهادار تهران اولین روز هفته را با روند رو به کاهش شروع کرد و شاخص کل در پایان معاملات با افت هزار و 534 واحد به رقم 2 میلیون و 153 هزار و 700 واحد رسید.
روز شنبه نمادهای ایرانخودرو، فولاد مبارکه، سایپا، بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نمادهای مخابرات ایران، هلدینگ معدنی خاورمیانه و همراه اول بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.
شاخص هموزن با افزایش 316 واحد به رقم 757 هزار و 75 واحد رسید. ارزش روز بازار که ناشی از ارزش 611 شرکت بورسی است به بیش از 7 میلیون و 508 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران دراین روز بیش از 7.2 میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب 396 هزار فقره معامله و به ارزش 5 هزار و 69 میلیارد تومان داد و ستد کردند. شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی نسبت به روز قبل معاملاتی 7 صدم درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هموزن 4 صدم درصد افت کردند. شاخص آزاد شناور یک صدم درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس 2 صدم درصد کاهش یافت، شاخص بازار دوم بورس 13 صدم درصد کاهش یافت.
در فرابورس ایران هم شاخص کل با 12 واحد کاهش به رقم 26 هزار و 181 واحد رسید. ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 440 هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس 385 هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران در این روز بیش از 4.8 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 235 هزار نوبت معامله و به ارزش 18 هزار و 419 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس 5 صدم درصد کاهش یافتند، این دو شاخص با معیار هموزن 16 صدم درصد رشد کردند. شاخص بازار اول فرابورس بدون تغییر باقی ماند و شاخص بازار دوم فرابورس 6 صدم درصد کاهش یافت.
روز گذشته نمادهای صنعتی مینو، سرچشمه و نیروی برق دماوند بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای بیمه پاسارگاد، مالی سپهرصادرات، تجلی توسعه معادن و پالایش نفت لاوان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.