رئیس‌جمهور در چهاردهمین مقصد از برنامه نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی، در وزارت نیرو حضور یافت

آغاز طرح افزایش ۴ هزار مگاواتی نیروگاه خورشیدی

رئیس‌جمهور روز گذشته، در چهاردهمین مقصد از برنامه نظارت‌ستادی بر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، در وزارت نیرو حضور یافت. آیت‌الله‌رئیسی ضمن بازدید از نمایشگاه، اقدامات و دستاوردهای این وزارتخانه و استماع گزارش وزیر، نکات و توصیه‌هایی برای بهبود و ارتقای عملکرد این وزارتخانه کلیدی ارائه کرد. هم‌زمان با این حضور، علاوه بر بهره برداری از نیروگاه ساغند یزد، اجرای طرح احداث 4هزار مگاوات نیروگاه انرژی خورشیدی با دستور رئیس‌جمهور آغاز شد. با بهره‌برداری از این پروژه ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر که در ابتدای آغاز به کار دولت مردمی حدود 870 مگاوات بود و در حال حاضر حدود هزار و 119 مگاوات است به بیش از 5 هزار و 119 مگاوات افزایش خواهد یافت.
یک هفته قبل هم رئیس‌جمهور در نظارت ستادی دیگری، از وزارت اقتصاد و امور دارایی بازدید کرد. در فاصله میان دو نظارت، سفر استانی به گلستان و حضور در جمع مردم شهرهای این استان، از جمله مراوه‌تپه روی داد. برپایه چنین واقعیتی است که می‌توان گفت برخلاف القای برخی جریان‌ها و گروه‌ها که با «نه» بزرگ مردم روبه‌رو شده‌اند، آنچه امروز چه در حوزه ستادی (وزارتخانه ها) و چه در میدان (استان‌ها) دیده می‌شود، فقط کار و فعالیت است. به‌عبارت دیگر، برپایه چنین تجربه‌ای از دولت است که رهبرانقلاب این عنوان را برای توصیف دولت مردمی برگزیده‌اند.
قدردانی از اقدامات وزارت نیرو
آیت‌الله‌ رئیسی در سخنان خود در جمع مدیران وزارت نیرو، نخست، بااشاره به اقدامات سازنده و مؤثر این وزارتخانه در زمینه‌های آب، برق و فاضلاب که باوجود کمبود اعتبارات با اتکا به انگیزه و حرکت جهادی انجام شده است، عملکرد وزارت نیرو در حوزه به‌سامان رساندن پروژه‌های نیمه‌تمام را شایسته و قابل‌تقدیر دانست.
رئیس‌جمهور تأمین نیازمندی‌های حوزه آب و برق کشور را جزو اولویت‌های دولت برشمرد و بر ارتقای کیفی نیروی‌انسانی و بهره‌گیری هرچه بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان در دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد.

ارتقای بهروه‌وری و تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر
آیت‌الله رئیسی نکته مهم دیگر را مدیریت تولید برق در راستای ارتقای بهره‌وری در نیروگاه‌های کشور ذکر و تصریح کرد: در کنار توجه به ارتقای بهره‌وری در تولید، توجه جدی به تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر نیز نکته مهم دیگری است که در سایه توجه به این امر مهم امروز شاهد آغاز اجرای 4‌هزار مگاوات ظرفیت یکجای برق بادی و خورشیدی بودیم. رئیس‌جمهور بااشاره به هدف‌گذاری 30هزار مگاواتی تولید برق از منابع تجدیدپذیر در کشور، از به بهره‌برداری رسیدن حدود 11 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از این محل تا پایان دولت سیزدهم خبر داد.
 
ضرورت مدیریت مصرف
آیت‌الله رئیسی به موضوع مهم مدیریت‌مصرف نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه در دوره‌ای، موضوع مدیریت مصرف‌مورد بی‌توجهی قرار گرفت و ساخت و واردات وسایل برقی بدون‌توجه به میزان مصرف آنها انجام شد اما امروز موضوع ساخت و واردات وسایل برقی با مصرف بهینه موردتوجه قرار دارد.
 وی همچنین بر ضرورت اخذ مبلغ واقعی برق از مشترکین پرمصرف و تشویق مشترکین کم‌مصرف به شکل توأمان اشاره کرد و افزود: این مسأله باعث اجرای عدالت در زمینه تأمین برق برای مشترکین خواهد شد.
 
مدیریت هم‌زمان آب و برق
آیت‌الله‌رئیسی نکته مهم بعدی را مدیریت هم‌زمان و یکجای مصرف آب و برق در زمینه کشاورزی دانست و اظهارکرد: اجرای طرح‌های نوین آبیاری و ورود صنایع بزرگ در این عرصه برای اجرای این طرح‌ها و بهره‌مندی آنها از آب مازاد صرفه‌جویی شده می‌تواند به بهینه‌شدن مصرف آب در زمینه کشاورزی کمک مؤثری کند.
رئیس‌جمهور ادامه داد: اجرای طرح‌های آبیاری زیرسطحی در واحدهای بزرگ کشاورزی و مشارکت صنایع‌بزرگ در این زمینه می‌تواند حتی کشور را از اجرای طرح‌های پرهزینه برای تأمین آب از منابع غیرمتعارف بی‌نیاز کند.
آیت‌الله رئیسی نکته مهم بعدی را توجه توأمان به جذب سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری در طرح‌های حوزه آب و برق عنوان و تصریح کرد: اگر ارتقای بهره‌وری در کنار افزایش جذب سرمایه موردتوجه قرار نگیرد، حتی می‌تواند سرمایه‌های جذب‌شده را بی‌اثر کرده و هدر دهد.
 
می توان بر کمبودها غلبه کرد
رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنانش بااشاره به عملکرد قابل‌تقدیر وزارت نیرو در مدیریت‌مصرف برق در دوره اوج مصرف سال 1402 تصریح کرد: همان‌طور که با این مدیریت در بخش مصرف خانگی خاموشی برنامه‌ریزی شده و گسترده رخ نداد و در بخش صنایع نیز شاهد تأثیرگذاری منفی بر تولید نبودیم، در حوزه آب نیز باوجود کمبود نزولات آسمانی، می‌توان با مدیریت صحیح و مؤثر مصرف بر کمبودها غلبه کرد.
آیت‌الله همچنین با بیان اینکه طبق گزارش‌های ارائه‌شده، آبرسانی به 3 هزار و 640 روستا از مجموع 10 هزار روستای هدف‌گذاری‌شده به انجام رسیده و باقی این تعداد روستا نیز تا پایان دولت مردمی از نعمت آب آشامیدنی سالم و پایدار برخوردار خواهند شد، تأکید کرد: اجرای این طرح‌ها و اعمال مدیریت در بخش‌های تولید و مصرف مهم‌ترین و مؤثرترین گام برای رفع نگرانی‌های مردم است و آرامش‌خاطر مردم بهترین هدیه در ازای تلاش‌های وزیر و مسئولان وزارت نیرو محسوب می‌شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و شصت و سه
 - شماره هشت هزار و سیصد و شصت و سه - ۰۵ دی ۱۴۰۲