ایران در ایران
کارگردزدی در شهرکهای صنعتی البرز
ایران زمین- بیکاری اگرچه در همه استانها از جمله بزرگترین مشکلات پیش روی مردم و مسئولان به حساب میآید، اما در استان البرز این «کمبود نیروی کار» است که برای فعالان و صاحبان مشاغل دردسرساز شده است. در حال حاضر بسیاری از جوانان استان تمایلی به فعالیتهای تولیدی نداشته و اغلب کارخانهها با کمبود نیروی کار متخصص مواجه هستند.
این موضوع به قدری کارفرمایان را تحت فشار گذاشته که به گفته مسئولان استان برخی از آنها به کارگردزدی از مجموعههای دیگر روی آوردهاند، البته همچنان برخی معتقدند با وجود 3500 واحد صنعتی و 120 هزار صنف در البرز، همچنان احساس بیکاری در این استان بالاست.
«عبدالله دارایی»، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز در این زمینه اظهار داشت: سال گذشته البرز در بین استانهای بزرگ و پرجمعیت کشور توانست رتبه نخست شاخص ترکیبی اشتغال را کسب کند.
وی با اشاره به اینکه تعهد ایجاد شغل در سال 1401 ایجاد 43 هزار شغل بوده است، گفت: با تلاشهای انجام شده و حمایتهای دولت این عدد به 49 هزار شغل رسید. امسال نیز دولت عدد ثبتشده در سامانه رصد را برای البرز حدود 49 هزار تعیین کرده اما پیشبینی میشود بتوانیم تا پایان سال این رقم را به 62 هزار شغل برسانیم.
دارایی در خصوص عدد واقعی نرخ بیکاری در البرز توضیح داد: در سالهای گذشته رقمهایی از جمله 10 و حتی 12 درصد را تجربه کردهایم اما با توجه به اهتمام دولت مبنی بر افزایش فرصتهای شغلی در دو سال گذشته، امروز این رقم به 7.4 درصد کاهش یافته است. به این موضوع باید توجه شود که میانگین نرخ بیکاری در کشور حدود 7.9 بوده و استان ما از میانگین کشوری هم پایینتر است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز ادامه داد: البرز استانی با ظرفیتهای صنعتی بسیار بالاست اما یکی از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم کمبود نیروی کار حرفهای است. متأسفانه یکی از معضلات ما این است که جوانان بهخصوص متولدین دهههای 70 و 80 میل و رغبتی به سمت فعالیتهای تولیدی نداشته و بیشترین گرایش آنها به سمت شغلهای مرتبط با اقتصاد دیجیتال است. همین مسأله سبب شده است شاهد کمبود نیروی کار در واحدهای تولیدی و صنعتی فعال استان باشیم. در حال حاضر البرز به جای کمبود شغل با مشکلی به نام کمبود نیروی کار مواجه است.
وی با اشاره به اهمیت مهارتآموزی جوانان افزود: با راهکارهایی دنبال تأمین نیروی حرفهای مورد نیاز کارفرما هستیم که یکی از این راهکارها مهارتآموزی است. بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی و جوانان آنچنان که باید مهارت حرفهای ندارند، به همین منظور بنا داریم مهارتهای مورد نیاز کارفرماها و واحدهای تولیدی و صنعتی را به افراد جویای کار آموزش دهیم و آنها را راهی صنایع و کارخانجات کنیم. همچنین پرداخت تسهیلات اشتغالزایی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسئول از فعالیت کمیته اشتغال فناورانه به منظور ساماندهی مشاغل نوظهور در استان خبر داد و اظهار داشت: به دنبال ایجاد سامانهای هستیم که در نوجوانان، فارغالتحصیلان دانشگاهی و دانشآموزانی که به کار در این فضا علاقهمند هستند پس از گذراندن دورههای آموزشی و شرکت در آزمون به سمت اخذ مجوزهای لازم هدایت شوند. در واقع در حال برنامهریزی برای نظام رایانهای هستیم که افراد در آن ساماندهی شوند و کارفرماها با مجوزهایی که در این بخش ارائه میشود، بتوانند نسبت به فعالیت خود بهصورت مجوزدار اقدام کنند.
با احداث 2 مرکز تحقیقاتی
ورامین قطب استفاده از فناوریهای نوین در حوزه کشاورزی میشود
با موافقت سازمان انرژی اتمی کشور ۲ مرکز تحقیقاتی با استفاده از فناوریهای نوین در حوزههای پزشکی و کشاورزی در شهرستان ورامین ایجاد میشود.
«مجید درویشی» فرماندار ویژه شهرستان ورامین دراین زمینه اظهار داشت: این مراکز شامل مرکز پرتودهی با فناوری گاما برای تولید محصولات کشاورزی و آزمایشگاه تحقیقاتی استفاده از فناوری پلاسما در درمان بیماران قلبی است.
وی با تأکید بر اینکه این مراکز با همکاری خیرین و مجموعه فرمانداری بزودی ایجاد میشود افزود: نگاه ما این است که با راهاندازی سامانههای پرتودهی در این شهرستان به افزایش تولید، حذف آفات و حشرات و کاهش بار میکروبی و در مجموع به نگهداری این محصولات در بلندمدت کمک کرده و آنها را صادرات محور کنیم.
معاون استاندار تهران با اشاره به اینکه علیرغم تولید محصولات کشاورزی مرغوب اما در بازارهای جهانی آنگونه که باید محصولات ما عرضه نشده است عنوان کرد: نگاه ما این است که با پرتودهی محصولات کشاورزی حلقه ارزش افزوده را به محصولات کشاورزی اضافه کنیم تا محصولات تولیدی را با کیفیت و کمیت بیشتر تحویل دهیم. در تلاشیم شهرستان ورامین در آینده نزدیک تبدیل به قطب استفاده از فناوریهای نوین در تولید محصولات کشاورزی و پزشکی کشور شود.