مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در گفت و گو با «ایران» خبر داد

طرح ویژه برای مقابله با آسیب های اجتماعی درشهر

سمیه افشین فر
خبرنگار

 با رشد پدیده شهرنشینی در جوامع، رشد آسیب‌های اجتماعی هم به یکی از مهمترین معضلات تبدیل شده است.
آسیب‌هایی نظیر اعتیاد، کودکان کار، تکدی‌گری و... در بسیاری از جوامع  افزایش داشته است.
 در کلانشهر تهران هم این آسیب‌ها مشکلات عدیده‌ای به وجود آورده است.
طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری طی سال‌های گذشته در این حیطه به اجرا درآمده است، اما به نظر می‌رسد این برنامه‌ها در حد انتظار موفق نبوده‌اند. از آنجا که شهرداری تهران یکی از اصلی‌ترین نهادهای متولی در حوزه آسیب‌های اجتماعی است و شهردار تهران چندی قبل برای اولین بار به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور آسیب‌های اجتماعی تعیین شد، مهمترین اقدامات شهرداری در این زمینه را از دکتر احمد احمدی‌صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران جویا شدیم.
تفویض نمایندگی ویژه
رئیس‌جمهور در امور آسیب‌های اجتماعی به شهردار تهران
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره فعالیت شهرداری در حوزه آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد: دکتر زاکانی شهردار تهران پای گفتمان اخلاق‌محور و دغدغه‌های مردم ایستاد. او پای فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی که خطرناک‌ترین مسأله کشور است، ایستاد. رئیس‌جمهور نیز با تصمیمی بسیار مهم نمایندگی ویژه خود در آسیب‌های اجتماعی را به وی تفویض کرد. آن زمان که شورای اجتماعی کشور تشکیل شد، شخص رئیس‌جمهور وقت باید در رأس شورای اجتماعی کشور قرار می‌گرفت، اما این جلسه هیچ وقت با حضور رئیس‌جمهور وقت برگزار نشد. اما از سال ۱۴۰۰ تاکنون شخص رئیس‌جمهور پای دغدغه مردم و آسیب‌های اجتماعی ایستادگی کرد. به طوری که این گفتمان و ادبیات توسط دکتر زاکانی در شهرداری مطرح شد و در نهایت رئیس جمهور، نمایندگی ویژه خود در امور آسیب‌های اجتماعی را به ایشان تفویض کرد تا از سایر دستگاه‌های متولی بخواهد به عنوان یکی از مسائل مهم کشور بویژه در پایتخت به موضوع آسیب‌های اجتماعی و حل آن بپردازند ‌و تمام نیروی لازم را پای کار بیاورند.

تدوین طرح‌هایی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در شهر
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی گفت: ما به طرح‌های ضربتی اعتقاد نداریم و در زمینه آسیب‌های اجتماعی طرحی را تدوین کرده‌ایم که شامل سه بعد کوتاه مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت است.احمدی صدر افزود: در طرح کوتاه‌مدت، در عرض سه الی چهار ماه، شکل ظاهری شهر را تا حدودی تغییر می‌دهیم.

15 دستگاه متولی رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی
دکتر احمدی صدر، با اشاره به اینکه 15دستگاه متولی رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی است، ادامه داد: سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی یک عضو از آن ۱۵ دستگاه مسئول است.وی با توجه به اهمیت مسأله ساماندهی کودکان کار تأکید کرد: مسأله ساماندهی کودکان کار ۳۲ بار، به استناد مرکز پژوهش‌های مجلس، عملیاتی شده است. اما اینکه چرا اجرای این ۳۲ عملیات، دائماً ابتر مانده و نتوانسته شمار کودکان کار را کاهش دهد، دلایل متعددی دارد. طرح‌هایی با کمک NGO‌ها، گروه‌ها و فعالان این حوزه طی دو سال در سه محور کودکان کار، متکدیان و معتادان متجاهر تدوین شده است که ارائه دادیم و منتظریم سایر نهادها روی این طرح نظرات خود را اعلام کنند.

خروج یک هزار و ۵۹۳ کودک کار و خیابان از چرخه آسیب اجتماعی
احمدی صدر گفت: ۷ ‌هزار کودک کار و خیابان در شهر تهران شناسایی شده‌اند که برای تمامی آنها پرونده تشکیل شده و به همت ۳۴ مرکز پویاشهر تهران خدمات گوناگونی بویژه در حوزه آموزش ارائه شده است. در ۶ ماه ابتدای سال‌جاری یک هزار و ۵۹۳ کودک کار و خیابان از چرخه آسیب خارج شده‌اند.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: اینکه این کودکان از چرخه آسیب خارج شده‌اند به منزله این نیست که دیگر از خدمات در مراکز پویاشهر برخوردار نیستند؛ بلکه همچنان خدمات‌رسانی به آنها در مراکز پویاشهر ادامه دارد و تنها از شرایط فعالیت کار خارج هستند.
احمدی صدر خاطرنشان کرد: این خدمات نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش را در زمینه خروج از چرخه آسیب کودکان کار و خیابان به دنبال داشته است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و چهل و نه
 - شماره هشت هزار و سیصد و چهل و نه - ۱۸ آذر ۱۴۰۲