رئیس فرهنگستان علوم روسیه در گفت‌و‌گو با «ایران»:

پیشرفت علم و فناوری ایرانی ها قابل تمجید است

غزل رضایی‌ثانی/ از ابتدای سال جاری اخباری از سوی دانشگاه تهران مبنی بر تبادل استاد و دانشجو میان دو کشور ایران و روسیه مطرح شد.
این فرصت در دانشگاه‌های برتر ایران از جمله دانشگاه تهران که نخبگان بسیاری در آنجا تحصیل می‌کنند و همچنین اساتید فراهم شد تا طبق اعلام دانشگاه تهران برای فرصت‌های مطالعاتی به کشورهایی از جمله روسیه سفر کنند. قطعاً تبادل دانشجو میان ایران و برخی از کشورها تجربه‌هایی به همراه خواهد داشت اما این موضوع همواره باید مورد تأکید باشد نخبگانی که این فرصت را دارند، بتوانند در کشور خود مورد اقبال قرار گیرند.
از این‌رو رئیس فرهنگستان علوم روسیه در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران به اهمیت تبادل دانشجو و استاد، استفاده از تجربیات دانشگاه‌های ایران و روسیه و همچنین نقش نخبگان در کشور خود تأکید کرد.

جامعه دانشگاهی راهنمای اندیشه‌های اجتماعی است
علی‌اکبر علی‌اکبراف درباره نقش کلیدی دانشجویان، اساتید و نخبگان در هر جامعه‌ای بیان کرد: نخبگان همیشه به عنوان بزرگ‌ترین تأثیرگذاران، در جامعه خود و دنیا نقش داشته‌اند و می‌توانند در اندیشه‌های یک جامعه تأثیرات شگرفی بگذارند.  رئیس فرهنگستان علوم روسیه با تأکید بر اینکه دانشجویان و اساتید خط‌دهنده‌های اندیشه‌های اجتماعی هستند، تصریح کرد: جامعه دانشگاهی و بخصوص ارتباط مؤثری که عمدتاً میان دانشجویان با اساتید دانشگاه‌ها وجود دارد خیلی مهم است، زیرا آنها می‌توانند به عنوان خط‌دهنده‌ها و راهنماهای اندیشه‌های اجتماعی کمک‌های بسیاری به رشد یک جامعه داشته باشند.
وی با اشاره به نگاه خود نسبت به دانشجویان ایرانی و پیشرفت علمی ایران از منظر جهانیان گفت: اگر بخواهم صادقانه بگویم امکان تعامل با تمام دانشجویان را نداشتم، اما با توجه به دستاوردهایی که در حوزه‌های صنعتی مشاهده کردم باید بگویم جمهوری اسلامی ایران از لحاظ فناوری در جایگاه خوبی قرار دارد.
علی‌اکبراف در ادامه صحبت‌های خود به ارتباط روسیه با ایران و اهمیت پیشرفت‌های علمی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه رئیس فرهنگستان علوم روسیه هستم و به تازگی نیز دیداری با رئیس فرهنگستان علوم ایران داشته‌ام، باید بگویم مسأله پیشرفت‌های علمی برای ما حائزاهمیت است، چراکه علم باید همیشه حافظ منافع کشورها و باعث ایجاد امنیت برای آنها باشد، در نتیجه از نظر من ارتباطات و تعاملات علمی و فناوری میان دو کشور بسیار مهم و قابل توجه است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و چهل
 - شماره هشت هزار و سیصد و چهل - ۰۷ آذر ۱۴۰۲