رفع چالش‌های مناطق کم‌برخوردار با کمک دانش‌بنیان‌ها

«جایزه ملی آبادیران» بهمن‌ماه برگزار می‌شود

«مهلت شرکت در اولین «جایزه ملی آبادیران» (آبادینو) تا 15 دی‌ماه تمدید شد و برترین شرکت‌کنندگان در این رویداد ملی فناورانه هفته اول بهمن‌ماه سال ‌جاری معرفی می‌شوند و جوایز نقدی و غیرنقدی به آنها اهدا می‌شود.»
محمد‌حسین اکبری، دبیر اجرایی جایزه ملی آبادیران روز گذشته در نشست خبری این رویداد ملی که در معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برگزار شد با اعلام خبر فوق گفت: در این رویداد به دنبال آن هستیم تا فعالان مردمی (فعال‌ترین و مؤثرترین بازیگران این عرصه در بخش‌های مختلف دانشگاهی، شهرک‌ها، گروه‌ها و نهادهای مردمی و مسئولیت اجتماعی) را که با کمک فناوری و محصولات دانش‌بنیان در حوزه آبادانی و پیشرفت کشور فعالیت می‌کنند، شناسایی کنیم.
اکبری با بیان اینکه جایزه ملی آبادیران دارای پنج بخش شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و نوآور، نخبگان دانشگاهی و حوزوی، استادان دانشگاهی و حوزوی، گروه‌ها و نهادهای مردمی و جهادی و مسئولیت اجتماعی (وقف فناورانه) است، افزود: بخش‌های مرتبط با حضور شرکت‌ها در این جایزه هم شامل چهار قسمت «فناوری‌های نرم، آموزشی و خدماتی»، «سلامت، بهداشت و توانبخشی»، «کشاورزی، دامپروری و شیلات» و«ماشین‌آلات کوچک‌مقیاس» تعیین شده است.
وی به زمان ثبت‌نام در این جایزه اشاره و تصریح کرد: فرایند ثبت‌نام از اول آبان‌ماه در درگاه اطلاع‌رسانی جایزه آغاز شده است و تا ۱۵ دی‌ماه ادامه دارد. زمان اختتامیه این جایزه هفته اول بهمن‌ماه سال‌ جاری اعلام شده و بیش از ۳۰ میلیارد ریال جوایز نقدی و غیرنقدی برای برندگان در نظر گرفته شده است.اکبری گفت: به شرکت دانش‌بنیان رتبه اول ۲۵۰ میلیون تومان جایزه نقدی، ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه، ۵۰ میلیون تومان حمایت توانمندسازی و ۵۰ میلیون تومان پژوهانه شبکه آزمایشگاهی تعلق می‌گیرد. به استاد برگزیده رتبه اول ۱۰۰ میلیون تومان جایزه نقدی و ۵۰ میلیون تومان پژوهانه شبکه آزمایشگاهی و همچنین امتیاز نخبگی بنیاد ملی نخبگان اختصاص می‌یابد. به نخبه برگزیده رتبه اول ۱۰۰ میلیون تومان جایزه نقدی، ۵۰ میلیون تومان پژوهانه شبکه آزمایشگاهی و همچنین امتیاز نخبگی بنیاد ملی نخبگان اعطا می‌شود. به برگزیده رتبه اول گروه‌ها و نهادهای مردمی و جهادی مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان اختصاص می‌یابد و برگزیده مسئولیت اجتماعی مورد تقدیر قرار می‌گیرد.
به گفته دبیر اجرایی این رویداد، جایزه ملی آبادینو با هم‌افزایی بین دستگاه‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد مستضعفان، ستاد حکمرانی مردم و سازمان بسیج سازندگی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان مؤسسه تحقیق و توسعه دانشمند، صندوق نوآوری و شکوفایی و ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم برگزار می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند تا 15 دی‌ماه برای ثبت‌نام و شرکت در این رویداد ملی به سایت www.abaadiran.ir مراجعه کنند.

وقف فناورانه
برای ایجاد اشتغال پایدار
حمیدرضا شکری، مسئول برنامه توانمندسازی مرکز شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علم و فناوری ریاست‌جمهوری هم در این نشست گفت: هدف از برگزاری این رویداد این است که نیازها و چالش‌های مناطق کم‌برخوردار شناسایی شود و با کمک فناوری و محصولات دانش‌بنیان به کمک این مناطق بیاییم و بتوانیم چالش‌های آنها را رفع و برای داشتن ایرانی آباد تلاش کنیم.
شکری افزود: اعتقاد داریم باید نیازهای منطقه‌ای از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان و با استفاده از فناوری‌های نوظهور برطرف شود، بنابراین یکی دیگر از اهدافی که در آبادیران دنبال می‌شود این است که افراد و شرکت‌های دانش‌بنیان برای رفع چالش‌ها و نیازهای این مناطق شناسایی شوند.
این مقام مسئول بخش‌های این جایزه ملی را تشریح کرد و گفت: جایزه ملی دارای 4 بخش است. اولین بخش حاضر در این رویداد، شناسایی شرکت‌های خلاق و فناوری است که برای رفع چالش‌های منطقه‌ای و نقاط کم‌برخوردار اقدام کرده‌اند. این بخش از سوی معاونت علمی و فناوری شناسایی شده و برترین‌ها در این رویداد معرفی می‌شوند.
شکری به بخش دوم که عبارتند از نخبگان دانشگاهی، اساتید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حوزوی و پژوهشکده‌هایی که در زمینه رفع نیازهای مناطق کم‌برخوردار اقدام می‌کنند اشاره کرد و افزود: هدف از این بخش آن است که نخبگان، اساتید و دانشگاهیان در راستای رفع نیازهای بومی منطقه خود به شیوه دانش‌بنیان و فناورانه اقدام کنند. اساتیدی که در این حوزه فعالیت داشته باشند از طریق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شناسایی می‌شوند. البته در شناسایی اقدام‌های فناورانه صورت گرفته برای رفع چالش‌های 81 منطقه کم‌برخوردار شناسایی شده؛ بنیاد علوی، بنیاد مستضعفان و کمیته امداد امام خمینی(ره) فعال هستند و طرح‌های فناورانه‌ای را که برای رفع چالش‌های این مناطق صورت گرفته شناسایی و معرفی خواهند کرد.
وی به گروه‌های جهادی هم اشاره کرد و گفت: این گروه‌ها غالباً در بخش عمرانی فعالیت می‌کنند اما برای اینکه فناوری در این گروه مردمی نفوذ کند، به دنبال شناسایی آنها در راستای آبادانی و اینکه به دانشجویان علمی کشور که در این زمینه حرفی برای گفتن دارند متصل شوند و چالش‌ها را رفع کنند، هستیم. افرادی که در این حوزه کارهایی انجام داده‌اند، سازمان بسیج سازندگی شناسایی و معرفی خواهد کرد.شکری افزود: در بخش چهارم هم شرکت‌هایی که در راستای مسئولیت اجتماعی خود فعالیت می‌کنند شناسایی می‌کنیم و هدفمان این است که وقف فناورانه را در کشور بسط دهیم تا با کمک فناوری در راستای آبادانی کشور قدم برداریم.
این مقام مسئول در ادامه به برنامه‌های آینده آبادیران اشاره کرد و گفت: برنامه بعدی، مراکز اشتغال فناورانه آبادگران است و رویکرد ما این است که با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان این مراکز ایجاد تا منجر به اشتغال پایدار شود. به‌عنوان نمونه  در بیرجند مرکز اشتغال آبادیران ایجاد شد به این صورت که با کمک دانش‌بنیان‌ها، فرآوری و بسته‌بندی محصول استراتژیک این منطقه یعنی زرشک  حل شد و در این منطقه که 98 درصد کل زرشک جهان تولید می‌شود، اشتغال پایدار ایجاد شد. بنابراین به دنبال این هستیم تا این برنامه را در تمام مناطق کم‌برخوردار با توجه به چالش آن مناطق انجام داده و شغل پایدار ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه سومین دوره نمایشگاه آبادیران خردادماه سال آینده برگزار می‌شود، گفت: قرار است این نمایشگاه‌ها به صورت استانی نیز برگزار شود و از سوی دیگر آبادگران بخش خصوصی را هم به میدان بیاوریم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و چهل
 - شماره هشت هزار و سیصد و چهل - ۰۷ آذر ۱۴۰۲