«ایران» از تداوم چالش آفرینی رئیس غیر قانونی اتاق ایران گزارش می‌دهد

پایان سلاح‌ورزی با اجرای حکم «صمت »

اعتراض رفقا برخی از اعضای اتاق بازرگانی ایران که نمی‌خواهند وارد مسائل سیاسی شوند و رفاقتی هم با حسین سلاح‌ورزی دارند می‌گویند، نمی‌دانیم چرا او چنین مقاومتی برای ریاست اتاق ایران دارد!

اتاق بازرگانی ایران هنوز با رئیس غیرقانونی یعنی حسین سلاح‌ورزی اداره می‌شود. شورای‌عالی نظارت بر اتاق ایران 10آبان‌ماه اعلام کرد باتوجه به ابهامات و ایرادات وارده نسبت به انتخابات اخیر هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی ایران و تذکرات واصله از سوی نهادهای نظارتی نسبت به صلاحیت احدی از منتخبان و با لحاظ اختیارات شورای‌عالی نظارت، در جلسه اخیر شورای مزبور با استناد به عدم تأیید صلاحیت فرد منتخب مزبور(حسین سلاح‌ورزی) جریان انتخابات صرفاً نسبت به شخص یادشده، باطل اعلام می‌شود. لذا اتاق بازرگانی باید در اولین فرصت و از طریق هیأت نمایندگان جهت تعیین فرد جایگزین انتخابات مجدد برگزار کند.
در این مدت هیچ‌کدام از اعضای هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی ایران اظهارنظر نکردند و فقط رئیس غیرقانونی اتاق ایران، ‌مصوبه شورای‌عالی نظارت را سوء‌تفاهم بین بخش خصوصی و دولت تفسیر کرد. اما آنچه که از قانون مشخص است، مصوبه یاد شده باید عملیاتی شود و تحت هیچ شرایطی حسین سلاح‌ورزی نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد و مانند گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.
او برای آنکه چنینن مصوبه‌ای (ابطال انتخابات برای ریاست اتاق ایران) ابلاغ نشود از هر ابزاری استفاده کرد تا فرایند انتخابات اتاق بازرگانی را سالم جلوه دهد و بگوید با رأی اکثر اعضای بخش‌خصوصی و در رقابت سالم، توانسته به طبقات بالای ساختمان اتاق بازرگانی ایران برسد. اما غافل از اینکه از همان ابتدا یعنی انتخابات اتاق بازرگانی لرستان (قبل از انتخابات هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی ایران)، سلاح‌ورزی با انتخابات مهندسی شده توانست صاحب کرسی شود.
ادامه سکوت هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران خبرهای خوبی را مخابره نمی‌کند. برخی از اعضای اتاق بازرگانی این‌گونه تأکید کردند که اعضای هیأت‌رئیسه همان افرادی هستند که در لیست حسین سلاح‌ورزی قرار داشتند لذا طبیعی است که نخواهند مصوبه شورای‌عالی نظارت اتاق بازرگانی را اجرایی کنند. بدین سبب اعضای فعلی هیأت رئیسه سکوت می‌کنند یا برای اجرایی شدن قانون هیچ تلاشی نمی‌کنند. از همین‌رو بهتر بود که شورای‌عالی نظارت، کل فرایند انتخابات هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی را ابطال کند. در چنین شرایطی، جانب انصاف هم رعایت می‌شد.
اما شنیده‌ها حکایت از آن دارد که برخی از اعضای اتاق بازرگانی ایران می‌خواهند به بخش حقوقی وزارت صمت، مراجعه کنند و از این بخش خواستار اجرای مصوبه شورای‌عالی نظارت بر اتاق بازرگانی شوند. چرا که حداقل طی 11 روز گذشته هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران، به مصوبه شورای‌عالی نظارت اتاق بازرگانی ایران بی‌توجهی کرده است و همین امر سبب شده  تمام برنامه‌ها، نشست‌ها و دیدارها، عملاً به سمت کنسل شدن برود یا کلا بی‌اثر شوند. این درحالی است که پیش از این اتاق بازرگانی نقش پررنگی در جلسات و تصمیم گیری‌ها داشت و می‌توانست منتقل کننده چالش‌های بخش‌خصوصی و فعالان اقتصادی باشد.
 در این میان نظر برخی از اعضای اتاق بازرگانی ایران بر این است که رئیس و هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی ایران در حال وقت تلف کردن هستند و می‌خواهند فضایی را ایجاد کنند که مصوبه شورای‌عالی نظارت اجرایی نشود.
آنها در گفت‌و‌گو با «ایران» یادآور شدند: اگر سه تا چهار روز آینده، هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی تکلیف انتخابات جدید برای ریاست اتاق بازرگانی ایران را مشخص نکنند  یا حسین سلاح‌ورزی استعفا ندهد، موضوع را  باجدیت از وزارت صمت پیگیری خواهند کرد به‌خصوص اینکه وزیر صمت اخیراً تأکید کرده بود که نظر او، نظر شورای‌عالی استاندارد است و این یعنی ابطال انتخابات 28خرداد.
برخی دیگر از اعضای اتاق بازرگانی ایران که نمی‌خواهند وارد مسائل سیاسی شوند و رفاقتی هم با حسین سلاح‌ورزی دارند می‌گویند، نمی‌دانیم چرا او چنین مقاومتی برای ریاست اتاق ایران دارد. این امر جای سؤال دارد. امیدواریم هیأت‌رئیسه حداقل فضایی را فراهم کند که حسین سلاح‌ورزی از جایگاه خود کناره‌گیری کند و بیش از این اتاق را به سمت حاشیه نبرد.

انتخابات مجدد به‌سرعت انجام گیرد
عباس ابریشمی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران هم گفت: سلاح‌ورزی با ادامه روند حضور در کرسی ریاست، اتاق بازرگانی ایران را فدای خواسته‌های خود نکند.
او با بیان اینکه شورای‌عالی نظارت بالاترین رکن اتاق بازرگانی محسوب می‌شود، اظهار داشت: همان‌گونه که تاکنون این شورا همه مصوبه‌های لازم برای بخش‌خصوصی را تأیید کرده است، اگر چیزی را باطل اعلام کرده باید همه اعضا آن را بپذیرند. زمانی که مرجع قانونی موضوعی را مورد تأیید قرار نمی‌دهد، بقیه افراد نمی‌توانند نظر اعلام‌شده را نپذیرند، همان‌طور که پیش از این قوه‌‌قضائیه در مورد انتخابات اتاق بازرگانی، پرونده را مورد بررسی قرار نمی‌داد و شورای‌عالی نظارت را مسئول رسیدگی به این شکایات می‌دانست، اکنون نیز باید به رأی اعلام شده تمکین شود.
او با بیان اینکه شورای‌عالی نظارت باید کل انتخابات هیأت‌رئیسه را باطل اعلام می‌کرد، تأکید کرد: این روند از سال ۹۲ با صدور کارت‌های عضویتی که اهلیت تجاری و بازرگانی آن مشخص نبود، شکل گرفت و عده‌ای آن را برگ برنده برای به‌دست آوردن کرسی‌های هیأت رئیسه می‌دانند؛ این شرایط باید تغییر کند و موانع آن رفع شود.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح‌کرد: نهادهای دولتی و حاکمیتی به‌دلیل امکان درز اطلاعات محرمانه رئیس اتاق بازرگانی ایران را به جلسات دعوت نمی‌کنند و این روند باعث ایجاد مشکل برای بخش‌خصوصی می‌شود. برگزاری انتخابات مجدد باید به‌سرعت انجام گیرد تا فرد دیگری جایگزین شود.
 گفتنی است اواخر خردادماه انتخابات هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران برگزار شد و حسین سلاح‌ورزی به‌طور غیرقانونی به‌عنوان رئیس این اتاق انتخاب شد.جلسه شورای‌عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی ایران یکم آبان برگزار شد (10آبان‌ماه اعلام رسانه‌ای شد) و طبق تصمیم اعضا، حسین سلاح‌ورزی که به‌طور غیرقانونی به ریاست اتاق بازرگانی رسیده بود، برکنار شد.

 

برش

ترفندهای رئیس غیر قانونی
حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفته بود: رئیس اتاق ایران به بهانه صیانت از آرای بخش‌خصوصی به رأی شورای‌عالی نظارت تمکین نکرده و آن را تلویحاً غیرقانونی دانسته است، آیا هیأت نمایندگان اتاق ایران به ایشان مأموریت داده‌اند که در برابر رأی شورای‌عالی نظارت ایستادگی کند؟ اگر هیأت‌رئیسه اتاق ایران برخلاف ابلاغ شورای‌عالی نظارت تصمیم به مقابله و شکایت به قوه‌قضائیه گرفته است، صورتجلسه هیأت رئیسه منتشر شود. در صورتی که هیأت رئیسه مرتکب این رفتار غیرقانونی شده باشند، شورای‌عالی نظارت وظیفه دارد که برای اتاق، سرپرست موقت تعیین کند و برگزاری انتخابات مجدد را به هیأت‌رئیسه فعلی واگذار نکند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و بیست و شش
 - شماره هشت هزار و سیصد و بیست و شش - ۲۱ آبان ۱۴۰۲