رئیسجمهور در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر کردستان:
حفظ هویت و فرهنگ غنی کردستان مهمترین مسئولیت فرهیختگان استان است
استان کردستان در روزهای پایانی هفته گذشته میزبان رئیسجمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. دیدار با اهالی فرهنگ و هنر این استان بخشی از برنامههای سیدابراهیم رئیسی در این سفر بود. رئیسجمهور در دیدار شبانگاهی خود با اهالی فرهنگ و هنر از حفظ هویت و فرهنگ غنی کردستان به عنوان مهمترین مسئولیت اهالی فرهنگ و هنر استان سخن گفت و بر ضرورت تولید محتوای فرهنگی مؤثرتر با بهرهگیری از جدیدترین دستاوردهای ارتباطاتی
تأکید کرد.
حفظ هویت و فرهنگ غنی کردستان مهمترین مسئولیت اهالی فرهنگ و هنر استان
دکتر سیدابراهیم رئیسی شامگاه پنجشنبه 11 آبانماه و در آخرین برنامه از روز اول سفر دولت مردمی به استان کردستان در دیدار شبانگاهی با اهالی فرهنگ و هنر این استان، تلاش برای حفظ هویت و فرهنگ غنی و تمدنی کردستان را مهمترین تکلیف و وظیفه فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر این خطه دانست و افزود: مسئولیت دولتها نیز در این جهت ایجاد بستر و زمینه فعالیت فرهیختگان است.
دکتر رئیسی با بیان اینکه فرهنگ و هویت مردم کردستان در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی مانع تحقق خواست معاندین و ضدانقلاب و تجزیهطلبان در این استان شده است، مسئولیت حفظ این فرهنگ غنی و ارزشمند را متوجه فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر این استان دانست.
رئیس جمهور در ادامه نرخ پایین آمار جرم و جنایت در کردستان با وجود برخی محرومیتها و تنگناهای معیشتی را ناشی از تمسک مردم این استان به فرهنگ و تمدن غنی برآمده از سابقه تاریخی و دینی کردستان دانست و گفت: متأسفانه در سالهای گذشته بهدلیل وقوع برخی رخدادها و حوادث در کردستان به مسائل فرهنگی و شاخصهای هویتی و تمدنی استان کمتوجهی شده است که باید با تلاش مضاعف عقبماندگیها در این زمینه را جبران کنیم. رئیسجمهور اهالی فرهنگ و هنر را دیدهبانهای تیزبین مرزهای فرهنگی کشور توصیف کرد و افزود: انتظار از فرهیختگان و اهالی علم و ادب و فرهنگ و هنر این است که در این دیدهبانی با رصد تهدیدهای پیش رو و تهاجمات فرهنگی برنامهریزی شده علیه هویت و فرهنگ اصیل قومی، ملی و دینی، زنگهای هشدار را بهموقع به صدا درآورده و برای مقابله با این تهدیدات راهکارهای لازم را ارائه دهند.دکتر رئیسی همچنین با بیان اینکه نگاه و اندیشه بلند فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر برای دولت مغتنم و ارزشمند است، بر ضرورت تولید محتوای فرهنگی بیشتر و مؤثرتر، با بهرهگیری از جدیدترین دستاوردهای ارتباطاتی و فناوری اطلاعاتی برای رشد جامعه و مصونسازی هویت فرهنگی تأکید کرد.
پیش از سخنان رئیسجمهور چند نفر از هنرمندان کردستانی از جمله آقای فردین صادق ایوبی نقاش، شاعر و نویسنده، فریدون حامدی نویسنده، کارگردان و بازیگر، حسین جلالی تهیهکننده تلویزیون و اسماعیل احمدی نویسنده و محقق به بیان دغدغهها و مسائل حوزه فعالیت خود پرداختند. همچنین آقای فرید رحیمی خواننده کردستانی نیز دقایقی در حضور رئیسجمهور به اجرای حیرانخوانی از آوازهای اصیل کردی پرداخت.
ثبت انجمن دفزنی؛ هدیه دولت به مردم کردستان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بدو ورود به استان کردستان و در جمع خبرنگاران از افزایش یکصد میلیاردی اعتبار مجتمع فرهنگی کردستان خبر داد. محمدمهدی اسماعیلی درباره وضعیت مجتمع فرهنگی کردستان که از مصوبات دور اول سفر به کردستان بود، گفت: «هفته گذشته ۴۰ میلیارد تومان نقدینگی به این طرح تزریق شد. در سفر اول ۱۵۰میلیارد تومان به این طرح اختصاص دادیم که ۹۰ میلیارد آن جذب شده است. برای سفر دوم هم ۹۰ میلیارد اختصاص دادیم که با پیگیریهای انجام شده این مبلغ به ۱۹۰ میلیارد افزایش پیداکرد.»
محمدمهدی اسماعیلی همچنین درباره وعده ثبت انجمن دفزنی که از مصوبات سفر دور اول بود توضیح داد: «در سفر اول به کردستان به هنرمندان وعده دادیم انجمن دفزنی را ثبت کنیم و این امر فرایندی داشت، از لحاظ آییننامه امکانش وجود نداشت اما این وعده در آستانه سفر دوم رئیسجمهور انجام شد و این یکهدیه از طرف دولت به مردم کردستان است.»
وزیر فرهنگ با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب آذربایجان شرقی بعد از وقفهای چند ساله، برای برگزاری نمایشگاه کتاب استانی در کردستان هم
اعلام آمادگی کرد.