فرافکنی‌های اسرائیل در رسوایی حمله به بیمارستان

گروه جهان/ سه‌شنبه شب، هنوز ساعتی از حمله موشکی به بیمارستان معمدانی غزه که صدها شهید برجا گذاشت، نگذشته بود که سران رژیم صهیونیستی یکی پس از دیگری درتوئیت‌ها و پیام‌های خود تلاش کردند، گناه جنایت در بیمارستان را که از جرایم جنگی محسوب می‌شود، به گردن حماس یا جهاداسلامی بیندازند. این در حالی است که شواهد و اظهارات ضد ونقیض مقامات رژیم صهیونیستی، خلاف این ادعا را ثابت می‌کند. براساس گزارش‌ها سفیر فلسطین در ژاپن اعلام کرد، تل‌آویو یک ساعت پیش از حمله برای این بیمارستان پیام هشدار صادر کرده و خواهان تخلیه آن شده بود. همچنین «حنانیا نفتالی» خبرنگار مرتبط با نتانیاهو در صفحه توئیتر خود اذعان کرده بود که نیروی هوایی رژیم به بیمارستان معمدانی حمله کرده است اما او چندی بعد توئیت خود را حذف کرد.
درعین حال برخی رسانه‌ها نیز ادعاهای رژیم صهیونیستی را رد کرده‌اند. از جمله مجری شبکه خبری ان بی‌سی امریکا، در گزارش خود از حمله به بیمارستان معمدانی، بااشاره به اینکه اسرائیل سابقه دروغگویی و انداختن گناه بر گردن دیگران را دارد، تأکید کرد: «فلسطینی‌ها سلاحی که بتواند چنین انفجار و تخریبی ایجاد کند در اختیار ندارند.» اشاره او درباره سابقه دروغگویی اسرائیل به رویدادهای سال گذشته درمورد شیرین ابوعاقله برمی‌گردد. در آن زمان نیز تل‌آویو تأکید کرد، شهادت خبرنگار الجزیره به دست تک‌تیراندازان مقاومت در کرانه باختری انجام شده اما پس از اینکه شبکه الجزیره شواهد لازم را ارائه کرد و دست تل آویو برای عموم مردم رو شد اعلام کرد، نتایج تحقیقات آنها نشان می‌دهد، شیرین ابوعاقله در جریان تبادل آتش بین مقاومت و ارتش این رژیم بر اثر شلیک گلوله‌های نیروهای امنیتی به شهادت رسیده است. در همین حال خبرنگار بی‌بی‌سی هم در گزارش خود تأکید کرد: «باتوجه به حجم انفجار بسیار سخت است که این انفجار را حاصل چیزی جز موشک اسرائیلی بدانیم.»
در همین ارتباط بنا بر برخی گزارش‌ها روزنامه امریکایی وال‌استریت ژورنال نیز در گزارشی نوشت بمبی که بیمارستان المعمدانی را مورد حمله قرار داده، ساخت امریکا و از نوع MK-84 بوده است. تجزیه و تحلیل یکی از کارشناسان کهنه‌سرباز نیروی دریایی امریکا نیز نشان می‌دهد، باتوجه به مدت زمان انفجار سوخت که نشان می‌دهد، انفجار ناشی از یک وسیله آتش‌زا نبوده و همچنین میزان آسیب به پارکینگ که کمترین زباله در نزدیکی خودروها دیده می‌شود و همچنین اثر محافظ ساختمانی که از پارکینگ محافظت می‌کند و مانع رسیدن آتش به وسایل نقلیه می‌شود به نظر می‌رسد، وزن وسیله انفجاری احتمالاً بین 136 تا 272 کیلوگرم بوده است. بنابراین احتمال اینکه این بمب یک بمب همه منظوره Mk-82 یا Mk-83 باشد که در اختیار چندین کشور، از جمله ایالات‌متحده و اعضای ناتو است، بالا به نظر می‌رسد. به‌جز این، آنچه باعث تخریب بیمارستان معمدانی شده، می‌تواند بمب قطر کوچک GBU-39 یا بمب هدایت‌شونده لیزری GBU-12 Paveway II یا موشک AGM-65 Maverick باشد که همگی آنها در اختیار امریکا و متحدانش است. این کهنه‌سرباز امریکایی تحلیل کرده است که براساس چنین داده‌ها و تحلیل‌هایی آنطور که ارتش اسرائیل ادعا کرده، جهاد اسلامی نمی‌تواند مسئول چنین انفجار و تخریبی باشد زیرا توانایی چنین تسلیحات پیشرفته‌ای را ندارند.
با این حال سران رژیم صهیونیستی و ارتش سایبری این رژیم در فضای مجازی به تلاش‌های خود ادامه دادند و ادعاهای فوق را رد کردند. از جمله ارتش رژیم صهیونیستی به‌ صراحت اعلام کرد که شواهدی از جمله فیلم‌ها و مکالمات شنود شده را با اطلاعات امریکا به اشتراک گذاشته است که ثابت می‌کند جهاد اسلامی پشت بمباران بیمارستان باپتیست‌الاهلی بوده است. پس از طرح این ادعا، ارتش سایبری رژیم صهیونیستی اقدام به انتشار گسترده چنین تصاویری در شبکه‌های مجازی کرد. از جمله تصاویری از یک مکان کاملاً تاریک که در آن نشان داده می‌شد، راکتی از مکانی که اتفاقاً چراغ‌هایی در آن روشن است( در حالی که در حال حاضر غزه در تاریکی به سر می‌برد) شلیک می‌شود اما اندکی بعد از اوج گرفتن در هوا دچار انفجار شده و به سمت زمین بر می‌گردد و سپس باعث انفجاری در منطقه می‌شود. این ارتش سایبری همچنین مکالماتی را منتشر کرد و مدعی شد، این فایل مربوط به تماس تلفنی رهگیری شده بین دو عامل حماس است که در مورد موشک شکست خورده جهاد اسلامی که روی بیمارستان غزه فرود آمد صحبت می‌کنند. اما ساعتی بعد منابع محلی غزه اعلام کردند فایل صوتی ادعایی ارتش رژیم صهیونیستی، مطابق با لهجه محلی نوار غزه نیست و احتمال جعلی بودن آن وجود دارد.
این در حالی است که پیشتر رویترز گزارش داده بود، ارتش رژیم صهیونیستی تأکید کرده، فیلم و گفت‌و‌گوهای بیشتری دارد که بزودی آنها را منتشر خواهد کرد. اما معدود ویدیوها و فایل‌های صوتی که در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) منتشر کرده نیز با اعتراض این شبکه مواجه شد و مسئولان آن به ارتش سایبری رژیم صهیونیستی هشدار دادند ویدیوها و فایل‌های صوتی فیک منتشر نکند. به گزارش خبرگزاری رویترز، کارشناسان هشدار داده‌اند در این شرایط، رواج اخبار فیک در فضای مجازی می‌تواند باعث شعله‌ور‌تر شدن آتش جنگ بین دو طرف شود و باید از آن پرهیز کرد.
از همین‌رو دیروز پس از هجوم رسانه‌ای حامیان فلسطین درباره ادعاهای دروغ تل‌آویو و بعد از آنکه سیر انتشار شواهد، زوایایی از جنایت رژیم را روشن می‌کرد و خطر افول حمایت افکار عمومی از مظلوم‌نمایی، آن رژیم را مجبور کرد که با لحنی دیگر سناریو‌سازی کند. سران رژیم صهیونیستی در این سناریونویسی جدید، ادعا کردند که فقط پارکینگ این بیمارستان، هدف حمله رژیم بوده و جنبش جهاد اسلامی با پرتاب راکت، این بیمارستان را هدف قرار داده است. با این حال به نظر نمی‌رسد، این سناریونویسی جدید نیز مورد پذیرش کسی قرار بگیرد.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و شش
 - شماره هشت هزار و سیصد و شش - ۲۷ مهر ۱۴۰۲