صف کشی اردوگاه غرب در سرزمین‌های اشغالی

فریاد برای آزادی غزه از نخستین ساعات حمله به بیمارستان غزه در سه شنبه شب شوم مردم سراسر جهان تظاهرات هایی در حمایت از مظلومیت غزه برگزار کردند

ادامه از صفحه 7

به طور قطع اعتراضات مردمی از این دست باید به منزله هشداری جدی به کشورهای اروپایی نیز تلقی شود تا سران این کشورها متوجه شوند که تداوم حمایت از «اسب بازنده» و ورود به زمین بازی خطرناکی که واشنگتن برای آنها طراحی کرده، می‌تواند عامل مکمل جدیدی برای افزایش فشارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به آنها باشد و چالش‌های ناشی از درگیر شدن این کشورها در جنگ اوکراین را مضاعف کند.
 
پروژه کمک تسلیحاتی
علاوه بر پروژه حمایت سیاسی و دیپلماتیک تمام‌قد از مقامات رژیم صهیونیستی برای تداوم و تشدید کشتار و جنایت در نوار غزه، شاید مهم‌ترین بُعد حمایت‌های غرب به حمایت تسلیحاتی، لجستیکی، نظامی، دفاعی و امنیتی باز‌گردد. «ایران» در سلسله گزارش‌های قبلی، این کمک‌های تسلیحاتی و نظامی را تشریح کرده بود، اما در تازه‌ترین مورد، تسنیم به اطلاعاتی دست یافته است که نشان می‌دهد، امریکایی‌ها به‌سرعت در حال اعزام کاروان‌های تدارکاتی برای جبران کمبود‌های تسلیحاتی ارتش رژیم صهیونیستی هستند. در حال حاضر ارتش امریکا، با استفاده از هواپیماهای ترابری، پروازهای متعددی از مبدأ اروپا و امریکا به مقصد اسرائیل به منظور کمک و ارسال تجهیزات، انجام می‌دهد.
در یکی از این موارد، امریکا از پایگاه‌های العدید قطر، قبرس، یونان و راماشتاین آلمان در حال بارگیری و انتقال بمب‌های هدایت شونده سری GBU و بخصوص بمب GBU31 از طریق هواپیماهای ترابری خود به اسرائیل است. بمب‌های یاد شده مخرب‌ترین نوع مهماتی بوده که تاکنون برای تخریب مناطق مسکونی و زیرساخت‌های غزه به کار رفته است. اخیراً تصاویری از جنگنده‌های اف 16 رژیم صهیونیستی مجهز به بمب‌های قدیمی‌750 پوندی ‌ام 117 منتشر شده بود که بیانگر کمبود مهمات هدایت‌شونده در نیر‌وی هوایی رژیم بود.
در مورد دیگر، امریکا به دلیل جبران کسری موشک‌های به‌ کار رفته در گنبد آهنین (موشک‌های تامیر) برای مقابله با حملات موشکی و راکتی توسط حماس در حال ترابری و انتقال این موشک‌ها از امریکا و اروپا به اسرائیل است. این موارد نشان می‌دهد، ارتش رژیم صهیونیستی حتی برای نبردی کوتاه نیز از آمادگی کافی برخوردار نبوده و پس از گذشت 12 روز با کمبود مهمات مواجه شده است، در صورتی که علی‌رغم آنکه اسرائیل با محاصره همه‌جانبه نوار غزه نیز اجازه ارسال تجهیزات رزمندگان مقاومت را نمی‌دهد هنوز گزارشی مبنی بر بروز کمبود مهمات در بین نیروهای مقاومت گزارش نشده که نشان از توانمندی بالای رزمندگان مقاومت دارد.
همچنین منابع اطلاعاتی منطقه اعلام کردند که رژیم صهیونیستی به دلیل ناتوانی در مقابله با حجم زیاد موشک‌باران، در حال بازگرداندن سامانه و موشک‌های گنبد آهنین و مهمات ویژه تحویلی از جمهوری آذربایجان است. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی به دلیل ترس از حملات احتمالی حماس در حال ایجاد گنبد آهنین دریایی در اطراف تأسیسات گازی خود (لویاتان و تامار) در دریای مدیترانه است.
البته به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در صورت تقویت پدافند هوایی میدان‌های گازی خود نیز قادر به دفاع از آنها در برابر تاکتیک‌های رزمندگان مقاومت نخواهد بود. چه اینکه در ماجرای مناقشه میدان‌گازی کاریش بین حزب‌الله و رژیم صهیونیستی، تل‌آویو به‌رغم پرواز جنگنده‌های اف 16 و به‌کارگیری سامانه‌های پدافندی مستقر روی ناوچه‌های خود، تنها توانست یک فروند از پهپادهای حزب‌الله را منهدم کند و این امر نشان داد که ارتش رژیم صهیونیستی در حوزه پدافند هوایی نیز با ضعف‌های جدی روبه‌رو است.

رأی منفی غربی‌های شورای امنیت
به محکومیت تل آویو
در این بین، امریکا قطعنامه پیشنهادی برزیل به شورای امنیت سازمان ملل برای «توقف بشردوستانه» درگیری‌ها میان حماس و رژیم صهیونیستی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در نوار غزه را وتو کرد. روسیه و امارات پس از حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی غزه که بیش از ۵۰۰ شهید برجا گذاشت، خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با این جنایت شده بودند.
اما امریکا در جلسه شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی برزیل به عنوان رئیس این نهاد را که خواستار توقف بشردوستانه درگیری‌ها شده بود، وتو کرد. آلبانی، برزیل، چین، اکوادور، فرانسه، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک، سوئیس و امارات از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی مثبت داده بودند. روسیه و انگلیس به این قطعنامه رأی ممتنع دادند و امریکا تنها مخالف این قطعنامه بود .ژانگ‌ جون، سفیر چین در سازمان ملل اعلام کرد از عدم تصویب قطعنامه «شوکه و ناامید» شده است.
همسویی سازمان همکاری اسلامی
با مردم غزه
نشست اضطراری و فوری کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی هم در سطح وزرای خارجه برای بررسی اوضاع غزه، روز گذشته در جده برگزار شد.
به گزارش ایسنا به نقل از سانا، ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین در نشست سازمان همکاری اسلامی در جده گفت: «غزه در معرض کشتار دسته‌جمعی بی‌سابقه‌ای قرار دارد .هرکس که به رژیم صهیونیستی اختیار داده و آن را به سلاح مجهز و با آن تبانی کرد، مسئول این کشتار دسته جمعی است.»
ریاض المالکی همچنین عنوان داشت: «رژیم صهیونیستی به عمد بیمارستان المعمدانی را هدف قرار داد. این رژیم هر ۱۵ دقیقه جان یک کودک فلسطینی را می‌گیرد. اسرائیل یک میلیون فلسطینی را در طول یک هفته آواره کرد و به گرسنه نگه داشتن آوارگان ادامه می‌دهد. جهان تصمیم گرفته با جنایت‌های اشغالگر سر سازگاری داشته باشد.» وی همچنین تأکید کرد: «اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی درباره غزه، ماهیت انسانی ملت فلسطین را از آن سلب می‌کند و کابینه رژیم صهیونیستی با مردم ما طبق قانون جنگل رفتار می‌کند.»
در همین حال، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان نیز بر لزوم لغو محاصره از غزه تأکید کرد و گفت که عربستان بارها نسبت به خطر وخامت اوضاع در غزه هشدار داده بود. او تأکید کرد، «جامعه بین‌الملل باید موضع مسئولانه‌ای برای حفاظت از فلسطینی‌ها در غزه اتخاذ کند.»
وزیر خارجه کویت نیز در درخواستی مشابه گفت: «از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که به مسئولیت‌های خود برای متوقف ساختن حملات به غزه و حفاظت از غیرنظامیان عمل کند. اشغالگر اسرائیلی در راستای کوچ اجباری ساکنان غزه تلاش می‌کند و ما این را جنایت جنگی به حساب می‌آوریم.»
وزیر خارجه ترکیه هم از دیگر سخنرانان این نشست بود. او گفت: «هیچ چیز مجازات دسته‌جمعی مردم فلسطین و محرومیت آنها از سوخت، آب و غذا را توجیه نمی‌کند. فلسطینی‌ها در عذاب مداوم هستند و با مرگ قطعی مواجه‌اند.» وی افزود: «راهکار تشکیل دو دولت بهترین راه‌حل است و بدون مردم فلسطین، صلحی وجود ندارد. باید آتش‌بس غیرمشروط محقق شود. اقدامات شنیع اسرائیل با مجازات لازم روبه رو نمی‌شود.»
 
ادامه حمایت‌های مردمی
از مردم فلسطین
در پی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی در غزه و شهادت صدها تن، در حالی که از نخستین ساعات این حمله مردم اقصی نقاط جهان به خیابان رفتند و خشم خود را از این توحش فریاد زدند، دیروز نیز مردم کشورهای مختلف به تظاهرات در محکوم کردن این جنایت ادامه دادند.
به گزارش ایسنا، تجمع‌های اعتراضی در یمن و مقابل وزارت بهداشت این کشور و بیمارستان الثوره در صنعاء، پایتخت یمن برای محکوم کردن کشتار در بیمارستان المعمدانی برگزار شد. اعضای کابینه در دولت صنعاء نیز در تجمع خود، حمایتشان را از اقدامات محور مقاومت در پشتیبانی از مجاهدان فلسطینی اعلام کردند. همچنین راهپیمایی گسترده‌ای هم توسط دانشجویان و چهره‌های آکادمیک یمن در محکوم کردن جنایت حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی در غزه برگزار شد و طی آن پرچم فلسطین برافراشته شد و شعارهایی در محکوم کردن این جنایت وحشیانه در حق بی‌گناهان و غیرنظامیان در بیمارستان المعمدانی سر داده شد.
در لبنان نیز روز خشم و عزاداری عمومی برای محکوم کردن کشتار بیمارستان المعمدانی اعلام و تظاهرات‌ها در مناطق مختلف لبنان برگزار شد .در تجمع در صیدا در جنوب لبنان نیز اسامه سعد، از نمایندگان لبنانی گفت: «نفاقی از جانب امریکا و غرب در هنگام صحبت از حقوق بشر وجود دارد. محکوم کردن‌ها باعث نجات مردم فلسطین از کشتارها نخواهد شد و کافی نیست. دولت‌های عربی می‌توانند برای جلوگیری از تجاوز، دست به تحرکاتی بزنند.» ایمن شناعه، مسئول سیاسی جنبش حماس در صیدا لبنان نیز گفت: «سربازان اسرائیلی پیکرشان از غزه باز خواهد گشت. دولت‌هایی که اقدام به عادی‌سازی روابط با اسرائیل کرده‌اند، باید به مقاومت ملحق شوند.»
در عراق نیز ادارات مختلف در نهادهای دولت تجمع‌هایی در همبستگی با مردم فلسطین در واکنش به بمباران بیمارستان المعمدانی برگزار کردند. این در حالی بود که به گزارش ایرنا به نقل از منابع رسانه‌ای پایگاه نظامی «الحریر» امریکا واقع در استان اربیل، هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. در همین راستا، منابع مطلع از حمله مشابه به پایگاه عین‌الاسد خبر داده‌اند. ارتش امریکا حمله به پایگاه عین الاسد را تأیید کرده است. همزمان با این حملات، منابع خبری اعلام کردند که در پی این حمله، پهپادهای شناسایی و جنگی امریکا در حال پرواز در آسمان بغداد و مرکز، غرب و اقلیم کردستان عراق هستند. گروه مقاومتی «تشکیل الوارثین» در اطلاعیه‌ای مسئولیت حمله به پایگاه الحریر را قبول کرد. در همین راستا، گروه‌های مقاومت اسلامی عراق از تشکیل اتاق عملیات پشتیبانی از نبرد «طوفان الاقصی» مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی خبر داده‌اند.
 از سوی دیگر، هزاران تن در تونس در مقابل سفارت فرانسه در پایتخت کشورشان تظاهرات کردند تا خشم خود را ابراز کرده و بمباران بیمارستان المعمدانی را محکوم کنند. تظاهرات کنندگان پرچم‌های فلسطین را در دست گرفته و شعار «مردم خواهان مقابله با جنایت عادی‌سازی هستند»، «اخراج سفیر واجب است»، سر دادند. در اردن نیز هزاران تن دیگربار در نزدیکی سفارت رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.
جمعی از مسلمانان، علمای شیعه و سنی و سفیران کشورهای اسلامی در روسیه نیز با شرکت در آیین نمازجماعت در مسجد جامع مسکو، برای پایان آلام مردم مظلوم فلسطین دست به دعا برداشتند و جنایت شامگاه سه‌شنبه رژیم صهیونیستی در حمله به بیمارستانی در غزه را محکوم کردند.

جستجو
آرشیو تاریخی