بایدن در صحنه جنایت

ادامه از صفحه 19

وزارت بهداشت فلسطین همچنین گفت، بخش‌هایی از بیمارستان‌ اروپایی غزه و بیمارستان صحرایی امارات در حملات صهیونیست‌ها ویران شدند. این پس از آن بود که صهیونیست‌ها هشدار داده بودند این بیمارستان‌ها تخلیه شوند. همچنین این وزارتخانه افزود: تعداد زیاد شهیدان و زخمی‌ها زنان و کودکان هستند که به بیمارستان ابویوسف النجار منتقل شدند.
آژانس امدادرسانی و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی(آنروا) هم نسبت به شیوع بیماری‌ها در نوار غزه در پی کمبود آب و استفاده مردم از آب غیرقابل شرب هشدار داد. در این خصوص ژولیت توما، سخنگوی آژانس امدادرسانی و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی(آنروا) در گفت‌وگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد: «آب اکثر مناطق غزه همواره قطع است.» براساس گزارش سایت شبکه خبری روسیا الیوم، سخنگوی آنروا خاطرنشان کرد: «ما از دو میلیون تن در نوار غزه صحبت می‌کنیم که به آب دسترسی ندارند. آب در حال تمام است، آب مایه‌ حیات است و زندگی در غزه رو به پایان است.» توما همچنین تصریح کرد: «در صورت تداوم وضعیت عدم دسترسی به آب در غزه، ما بسیار نگران بیماری‌هایی هستیم که از کمبود آب ناشی می‌شود، چرا که می‌دانیم اهالی غزه از منابع آب آلوده از جمله چاه‌ها استفاده می‌کنند.»
دفتر رسانه‌ دولتی در غزه هم اعلام کرد که دشمن صهیونیست از ابتدای تجاوز به نوار غزه تاکنون ۳۷۱ مورد قتل عام علیه خانواده‌های فلسطینی انجام داده و منازل آنها را بالای سر ساکنان آنها بمباران و ویران کرده است که منجر به شهادت ۱۹۸۱ شهید شده که اکثر آنها کودک و زن بودند. این دفتر توضیح داد که تعداد شهدای این قتل‌عام از سه شهید با کمترین تعداد، مانند شهدای خانواده‌های رضوان، ابوالریش و علوان تا ۴۲ شهید در قتلگاه خانواده النجار متغیر بوده است. این دفتر خاطرنشان کرد، در مورد برخی از این خانواده‌ها اسامی کل خانواده از ثبت احوال پاک شده است، نظیر آنچه درباره خانواده‌های شهاب، النجار، القرانیه، نوفل و الدالو اتفاق افتاد.
این دفتر بیان کرد: این تعداد زیاد کشتار در این مدت کوتاه، میزان وحشیگری و جنایت دشمن صهیونیست و شدت بمباران تمام محله‌های مسکونی را نشان می‌دهد و همچنین بیانگر میزان رفتار بد جامعه جهانی در این زمینه است که در برابر این قتل عام غیرنظامیان بی‌دفاع و بی‌گناه سکوت کرده‌اند. دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه درباره جنایات صهیونیست‌ها گفت، آمار خسارات این حمله در روز یازدهم خود فرار از تمام خسارات در طول تمام جنگ‌های صهیونیست‌ها علیه ملت‌ ما بوده است.
سخنگوی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در غزه هم به الجزیره گفت که وضعیت در همه بخش‌ها در لبه پرتگاه قرار دارد. خواستار اجازه ورود کمک‌ها بدون ارتباط آن با هیچ موضوع دیگری هستیم. وی تصریح کرد: این میزان تلفات از سال ۱۹۶۷ تاکنون بی‌سابقه بوده و انباشته شدن اجساد قربانیان و خطری قریب الوقوع برای سیستم بهداشتی وجود دارد. هلال احمر مصر نیز اعلام کرد که کاروان‌های کمک‌رسانی از العریش به سمت گذرگاه مرزی رفح بین مصر و غزه در حال حرکت هستند.
دوشنبه شب نیز در بمباران رژیم صهیونیستی، دو خبرنگار فلسطینی به همراه خانواده‌هایشان به شهادت رسیدند و تعداد خبرنگاران شهید شده توسط دشمن در تجاوز به غزه به ۱۵ نفر رسید. منابع فلسطینی گزارش دادند که محمد بعلوشه خبرنگار شبکه فلسطین در بمباران محله الصفطاوی در شمال نوار غزه به شهادت رسید. شبکه ماهواره‌ای الاقصی همچنین شهادت عصام بهار را تسلیت گفت.
بمباران گذرگاه رفح همزمان با حضور فرمانده ارشد مصری
در کنار تداوم کشتار مردم غزه، تصاویر منتشر شده توسط بنیاد حقوق بشر سینا، اثرات بمباران رژیم صهیونیستی را نشان می‌دهد که گذرگاه زمینی رفح بین مصر و نوار غزه را هدف قرار داد. این در حالی است که درخواست رژیم صهیونیستی از فلسطینی‌ها برای ترک شهر غزه و حرکت به سمت جنوب، نگرانی‌هایی را در مصر برانگیخت و مصر آن را تلاشی برای آواره کردن صدها هزار فلسطینی به مصر دانست. این سازمان اعلام کرد، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه برای چهارمین بار از زمان آغاز جنگ، گذرگاه رفح را بمباران کردند. به طوری که آخرین حمله هوایی دیوار سیمانی را که ارتش مصر اخیراً درست مقابل دروازه گذرگاه مصر ساخته بود و در داخل مرز مصر قرار دارد، هدف قرار داد. این اتفاق همزمان با بازدید دومین فرمانده میدانی ارتش مصر و وزیر بهداشت مصر از گذرگاه رفح رخ داد.
یک منبع امنیتی به خبرنگار روسیاالیوم در مصر گفت که هواپیماهای صهیونیست میدان گذرگاه رفح را بمباران کردند و سمت فلسطینی گذرگاه را با حداقل یک موشک هدف قرار دادند. پیش از این، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی جاده‌های منتهی به گذرگاه رفح را بمباران کردند، این همزمان با اخباری مبنی بر بازگشایی این گذرگاه دیروز برای رساندن کمک‌های بشردوستانه و خارج کردن خارجی‌ها از این گذرگاه بود.
به موازات بمباران رفح، رسانه‌های غربی گزارش دادند که مصر برای پذیرش توافقی که براساس آن آوارگان فلسطینی نوار غزه را در سینا پذیرا شود، تحت فشار است. منابع مصری نیز اعلام کردند که این فشارها در بحبوحه پیشنهادات غرب به قاهره برای کمک اقتصادی انجام می‌شود. در همین باره روزنامه «وال استریت ژورنال» امریکا نوشت، مصر برای پذیرفتن آوارگان نوار غزه به‌شدت تحت فشار است، اما بازگشایی مرزها برای قاهره تصمیم سختی است. این روزنامه پیشتر نیز نوشته بود، مقامات مصر به مسئولان مرزی اطلاع دادند که برای ورود شهروندان امریکایی حاضر در نوار غزه به مصر آماده باشند اما عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری این کشور اعلام کرد، ورود آوارگان غزه به مصر غیر قابل قبول است و این مسأله می‌تواند برای آوارگان داخل مصر بحران‌ساز باشد و تهدید امنیتی ایجاد کند.
این روزنامه امریکایی نوشت، براساس طرح اولیه، شهروندان امریکا اولین کسانی خواهند بود که وارد مصر می‌شوند و پس از آنها افراد دوتابعیتی و با تابعیت کشورهای اروپایی وارد این کشور می‌شوند و بعد هم کارمندان سازمان ملل و کارکنان حوزه امدادرسانی و در نهایت کارکنان شرکت‌های بین‌المللی به مصر می‌روند. این روزنامه نوشت، مصر ابتدا حتی در مقابل ورود امریکایی‌ها مقاومت کرد و از ایالات متحده و رژیم صهیونیستی خواست که ابتدا قول عبور امن برای کمک‌های بشردوستانه از مصر به غزه را بدهند. ایالات متحده تخمین می‌زند که بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ امریکایی در غزه باشند. با این حال دیروز برخی منابع خبر دادند، ایالات متحده اعلام کرده است، کشتی‌هایی را برای خروج شهروندان خود به بندر حیفا می‌فرستد و قرار است آنها را به قبرس، در دریای مدیترانه انتقال دهد.
در همین حال یک منبع آگاه به روزنامه العربی الجدید هم گفت، امریکا و غرب در میان ارائه پیشنهادات کمک‌ به اقتصاد بحران‌زده مصر، هر روز بیشتر این کشور را برای پذیرش آوارگان غزه تحت فشار قرار می‌دهند. این منبع گفت، مصر در کل به دلایل مختلفی با ایده اسکان فلسطینی‌ها در سینا مخالف است؛ مهم‌ترین دلایل، حفاظت از مسأله فلسطین و ممانعت از نابودی آن است. به لحاظ امنیتی هم مصر نگران است که بخش زیادی از مردم غزه عضو جریان‌هایی باشند. دلیل سوم هم بحران اقتصادی مصر است که با وجود آن پذیرش این تعداد آواره برایش دشوار است.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و پنج
 - شماره هشت هزار و سیصد و پنج - ۲۶ مهر ۱۴۰۲