رفع معضل قاچاق و فرار مالیاتی در مناطق آزاد

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، از رفع سه معضل بنیادین قاچاق، واردات و فرار مالیاتی در مناطق آزاد و تلاش برای تبدیل آنها به موتور محرک اقتصاد کشور خبر داد.
به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزادکیش، دکتر حجت‌الله عبدالملکی، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در بیست و سومین نشست معاونان و مدیران فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان‌های مناطق آزاد که با حضور رحیم سرهنگی، مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش در سالن رازی مرکز همایش‌های این جزیره در حال برگزاری است، رفع این سه معضل را یکی از عملکردهای مهم دبیرخانه عنوان کرد که از اواخر دولت قبل آغاز و در این دولت تکمیل شد.
عبدالملکی در ادامه بیان داشت: این موضوعات همچنان درحال پیگیری است تا مناطق آزاد را به سکوی اصلی جهش اقتصادی و موتور محرک چرخ اقتصاد ایران تبدیل کنیم.
براساس این گزارش، عبدالملکی ضمن رونمایی از سند جامع فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد کشور تصریح کرد: با وجود 850 بسته سرمایه‌گذاری متنوع، سرمایه‌گذاران می‌توانند از 3 میلیارد تومان تا 20 هزار میلیارد تومان¬ در زمینه‌های کشاورزی، صنعت، فناوری اطلاعات، گردشگری، بهداشت و درمان، تجارت و مواد غذایی در 23 منطقه ویژه و 7 منطقه آزاد سرمایه‌گذاری کنند.
وی با اشاره به این نکته که «مناطق آزاد بهشت سرمایه‌گذاری هستند تأکید کرد: 5 ویژگی خاص چون هزینه ارزان تولید، دسترسی به سه بازار ایران، کشورهای همسایه و دیگر کشورهای جهان به‌دلیل وجود آب‌های آزاد، وجود زیرساخت‌های لازم ازجمله شبکه بنادر، خطوط ریلی و فیبر نوری، شرایط اداری تسهیل شده نسبت به سرزمین اصلی و دیگر کشورهای دنیا درمقایسه بانک جهانی، معافیت‌های گمرکی و مالیاتی مسیر را برای سرمایه‌گذاران مناطق آزاد هموار کرده است.
دکتر عبدالملکی مناطق آزاد ایران را اعضای تیم اقتصاد بین‌الملل جمهوری اسلامی ایران معرفی کرد و افزود: در صورتی‌ که مناطق آزاد فعال ما به‌صورت گروهی و تیمی فعالیت کنند می‌توانند بسیاری از قله‌های موفقیت را در عرصه‌های ملی و بین‌المللی فتح کنند.
دکتر عبدالملکی در پایان این نشست به هم‌افزایی مسئولان، مشارکت مردمی در امور و نشان دادن تصویر واقعی سطح بالای فرهنگ ایرانی اسلامی و‌ معرفی صحیح ابعاد و ظرفیت تمام حوزه‌ها در مناطق آزاد به‌عنوان دیگر نکات مهم سیاست‌های دولت اشاره کرد.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و یک
 - شماره هشت هزار و سیصد و یک - ۲۲ مهر ۱۴۰۲