با حکم سنگین علیه سپاهان و بررسی کلیه قراردادهای بازیکنان لیگ برتر رخ داد

انفجار بمب بعد از نقل و انتقالات!

خردادماه سال‌جاری و پیش از آغاز نقل‌و‌انتقالات تابستانی، کارگروهی با هدف نظارت بر سقف قراردادها و بودجه باشگاه‌ها در فدراسیون فوتبال شکل گرفت. کارگروهی که در نگاه اول پر از ابهام و تناقض به نظر می‌رسید و هنوز هم به نظر می‌رسد با اشکالاتی مواجه باشد اما در ادامه اتفاق‌هایی رخ داد که نشان می‌دهد، نگاه این کار گروه بر قراردادهای باشگاه‌ها و بازیکنان جدی است.در ابتدای تشکیل کارگروه نظارت بر قراردادها، حضور هوشنگ نصیرزاده و علی خطیر به‌عنوان مدیران عامل تراکتور و استقلال به دلیل تعارض منافع در بین اعضای کارگروه یکی از مهم‌ترین ایرادها به شمار می‌رفت که ابهاماتی را نیز به‌وجود آورد، اما خیلی زود این دو نفر مجبور به ترک کارگروه شدند تا جنبه نظارتی در کارگروه فعال‌تر از گذشته باشد.
مهم‌ترین ابهام در روزهای آغاز به فعالیت کارگروه نظارت بر قراردادها، وجود ضمانت اجرایی بود که بارها نیز مورد انتقاد قرار گرفت. اینکه چطور باشگاه‌ها مکلف به رعایت قوانینی خواهند شد که ضمانت اجرایی برای آن تعریف نشده است؛ اما در عمل ظاهراً یک «سورپرایز» در انتظار اهالی فوتبال بود و مانند بمبی عمل نکرده بود که بعد از پایان فصل نقل و انتقالات منفجر شد!
قطعاً قوانین جدید کارگروه نظارت بر قراردادها اشکالاتی دارد که بعضاً دردسرساز هم می‌شود و باید برای فصل بعد برطرف شود اما جمله‌ای در رابطه با قانون وجود دارد که می‌گوید: «قانون بد از بی‌قانونی بهتر است.» در این شرایط، به‌نظر می‌رسد که همین قوانین فصل جاری نیز، تا حد زیادی جلوی ولخرجی‌ها و بی‌قانونی‌ها را گرفته است. همه این تلاش‌ها در کنار ورود نهادهای نظارتی و سازمان بازرسی، باعث شد قرارداد بازیکنان فوتبال در لیگ برتر ایران، حداقل یک‌‌بار زیر ذره‌بین نظارتی برود و تخلفات بعضاً عجیبی نیز در آنها مشخص شود. در کنار این موضوع ارجاع سریع پرونده‌ها به کمیته انضباطی و برخورد صورت گرفته نشان داد برخلاف تصورات، ضمانت اجرای خوبی نیز برای قوانین جدید کارگروه نظارت بر قراردادها درنظر گرفته شده تا باشگاه‌ها بیش از پیش قوانین را جدی بگیرند.

محکومیت سنگین و بی‌سابقه سپاهان
شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که پس از شکایت چهار باشگاه پرسپولیس، استقلال، تراکتور و پیکان از سپاهان، حکم سنگینی علیه تیم اصفهانی صادر شود، ولی این اتفاق رخ داد و بامداد چهارشنبه، حکم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال صادر شد و طی آن چهار امتیاز از تیم تحت هدایت ژوزه مورایس کم شد. کمیته انضباطی برای هر دیداری که سپاهان در فصل جاری به میدان رفته، یک امتیاز از این تیم کسر کرده و به این ترتیب در مجموع باشگاه اصفهانی به کسر 4 امتیاز محکوم شده است. در واقع اگر 5 بازی از لیگ گذشته بود، 5 امتیاز از این تیم کسر می‌شد. همچنین اعضای کمیته انضباطی، برای هر مسابقه نیز مبلغ 10 میلیارد تومان باشگاه سپاهان را جریمه کرده‌اند و به این ترتیب این باشگاه در مجموع به کسر 4 امتیاز و جریمه 40 میلیارد تومانی محکوم شده است. موضوعی که اعتراض شدید زردپوشان اصفهانی را در پی داشت اما سازمان لیگ با پرداختن به ابعاد دیگری از قراردادهای بازیکنان سپاهان، نشان داد که صدور این حکم چندان هم بی‌ربط نبوده است. شاید اگر همین قانون نبود، حالا کسی خبر نداشت قرارداد هادی محمدی با سپاهان 35 میلیارد تومان است و فقط مدیر برنامه‌های او، بابت انتقال این بازیکن، 17 میلیارد تومان پول گرفته است! چالش دیگری که باشگاه سپاهان حالا با آن مواجه شده این است که نمی‌تواند از شش بازیکن خود استفاده کند و باید قراردادهای پیام نیازمند، هادی محمدی، رضا شکاری، رضا اسدی، احسان پهلوان و کاوه رضایی اصلاح شود و بعد از آن سپاهان اجازه استفاده از آنها را دارد.

قرارداد گرانترین بازیکن لیگ ایران
با بالا گرفتن جنگ سپاهان و سازمان لیگ، اخبار تازه و عجیب دیگری نیز در این رابطه منتشر شد و منصور قنبرزاده نایب رئیس فدراسیون فوتبال، در دو برنامه تلویزیونی در مقام پاسخگویی قرار گرفت. او پس از سؤال پیمان یوسفی، مجری برنامه ورزش و مردم، درباره گران‌ترین رقم قرارداد فوتبال ایران اعلام کرد: «بالاترین رقمی که امسال برای خرید یک بازیکن در فوتبال ایران پرداخت شده، 104 میلیارد تومان برای دو فصل بوده است. رقمی بیش از دو میلیون دلار برای دو سال است که عددی باورنکردنی در فوتبال ایران به شمار می‌رود. اما این مبلغ برای قرارداد چه بازیکنی است؟ قنبرزاده در بخشی از توضیحات خود به این اشاره کرد که مقداری از این پول، بابت دریافت رضایتنامه این بازیکن پرداخت شده است. در این شرایط و با توجه به محکومیت سپاهان، بیشتر نگاه‌ها به سمت بازیکنان این تیم می‌رود. آل‌کثیر، اسدی، پهلوان و رضایی به صورت بازیکن آزاد راهی اصفهان شده‌اند ولی محمدی و شکاری نفراتی هستند که سپاهان برای جذب آنها مبلغ رضایتنامه را پرداخت کرده است. ضمن اینکه سپاهان برای تبدیل قرارداد نیازمند از قرضی به قطعی، مبلغی را به باشگاه پرتغالی پورتیموننزه پرداخت کرده است. به نظر می‌رسد اگر صحبت‌های قنبرزاده درخصوص جذب بازیکن 104 میلیاردی به سپاهان مربوط باشد، باید از بین نیازمند، شکاری و محمدی، به‌دنبال این بازیکن گشت که بعید به نظر می‌رسد این بازیکن محمدی باشد. به گزارش ورزش سه، با توجه به شواهد و قرائن، ممکن است نیازمند دروازه‌بان ملی‌پوش سپاهان این فرد باشد. ستاره‌ای که سازمان لیگ روی قراردادش انگشت گذاشته و با توجه به رد شدن عدد قرارداد سال اولش با مبلغ 25 میلیارد تومان، باید برای سال دوم تنها 20 درصد افزایش برای قراردادش در نظر گرفته شود.

 

برش

پرونده پرسپولیس روی میز کمیته انضباطی
علاوه بر سپاهان، حالا پرونده باشگاه پرسپولیس نیز به کمیته انضباطی رسیده و گفته شده  این باشگاه برای قبول کردن پرداخت مالیات گئورگی گولسیانی مدافع گرجستانی‌اش، دچار تخلف شده و در خصوص پرسپولیس نیز رأی صادر خواهد شد. این در حالی است که باشگاه آلومینیوم نیز با ارسال نامه‌ای به سازمان لیگ، خواهان بررسی پرونده پرسپولیس و اجرای عدالت شده است. باید منتظر ماند و دید در نهایت پرونده پرسپولیس چه سرانجامی دارد و آیا قهرمان فصل گذشته لیگ برتر محکوم می‌شود یا خیر. این در شرایطی است که ابوالفضل حسن‌زاده رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، با ارسال نامه‌ای به قنبرزاده رئیس کارگروه ناظر بر قراردادهای ورزشی، خواستار بررسی تمامی قراردادهای باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال شده است و در این شرایط باید دید چه احکام دیگری در خصوص باشگاه‌ها و بازیکنان دیگر صادر خواهد شد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و هشتاد
 - شماره هشت هزار و دویست و هشتاد - ۲۶ شهریور ۱۴۰۲