صفحات
شماره هشت هزار و دویست و هفتاد و هشت - ۲۱ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و هفتاد و هشت - ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۹

اخبار

کاهش ۷ درصدی مالیات واحد‌های تولیدی

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی نرخ مالیات واحد‌های تولیدی ۷ درصد کاهش یافت.سید محمد هادی سبحانیان، با بیان اینکه افزایش اطلاعات، افزایش در میزان وصول را در پی دارد، اظهار داشت: امروز اطلاعات فعالان اقتصادی بیش از هر زمان دیگر در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد و به همین جهت برای عملکرد سال ۱۴۰۱ مالیاتی که از حوزه اصناف و مشاغل وصول کردیم به موجب اظهار خود این افراد و همچنین تبصره ماده ۱۰۰ در مجموع سه برابر سال گذشته بوده است.
سبحانیان اراده سازمان امور مالیاتی کشور را در توسعه و گسترش چتر مالیاتی بدون فشار بر بخش شناسنامه‌دار تولید عنوان کرد و افزود: در سال ۹۹ حدود دو میلیون و ۹۰۰ هزار اظهارنامه و تبصره ماده ۱۰۰ داشتیم که در حال حاضر این رقم به دو برابر و در حدود شش میلیون رسیده است. رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر کاهش ۷ درصدی نرخ مالیات واحدهای تولیدی اظهار داشت: این اقدام جزو سیاست‌ها و فعالیت‌های حمایتی مهم سازمان امور مالیاتی از بخش مولد اقتصاد به حساب می‌آید.
وی با بیان اینکه باید مثل همه جای دنیا به سمت مالیات بر مجموع درآمد اشخاص برویم، تصریح کرد: بر این اساس و به منظور کاهش فشار مالیاتی بر شرکت‌ها، لایحه کاهش نرخ مالیات شرکت‌ها به ۱۵ درصد در دولت تدوین شده و مراحل نهایی آن در دست اجراست و بزودی به مجلس خواهد رفت.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از احیای ماده ۳۹ احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور با پیگیری سازمان امور مالیاتی کشور خبر داد و افزود: از این پس واحدهای تولیدی می‌توانند برای واردات تجهیزات و ماشین‌آلات خط تولید، حقوق گمرکی را با چک و تضامین لازم پرداخت کنند.
 سبحانیان ارائه آموزش‌های لازم درخصوص استقرار پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان هم در سطح ادارات امور مالیاتی و هم در سطح مؤدیان را الزامی دانست و خاطرنشان کرد: شناخت کافی نسبت به مقوله قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و کسب آموزش‌های لازم در این خصوص باعث می‌شود تا با یک شیب منطقی و ملایم به سمت اجرای کامل این قانون پیش برویم.

برنامه ششم
تمدید شد
نمایندگان مجلس با دو فوریت طرح تمدید برنامه ششم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۲ موافقت کردند.نمایندگان مجلس با طرح دو فوریت طرح اصلاح بند «ز» تبصره ۲۰ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور مبنی بر تمدید قانون برنامه ششم توسعه موافقت کردند.
در جریان رسیدگی به این طرح که نیاز به دوسوم آرای نمایندگان داشت، حاجی دلیگانی طراح این طرح با بیان اینکه تا زمان تصویب و ابلاغ لایحه برنامه ششم توسعه که ممکن است با احتساب تأیید شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت مجمع، تا پایان امسال به طول بینجامد، خواستار رأی نمایندگان مجلس به این طرح شد.در ادامه، نمایندگان مجلس با ۱۷۳ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از ۲۰۲ نماینده حاضر در صحن مجلس، با این دوفوریت موافقت کردند. بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه از ۲۶ شهریورماه در دو نوبت صبح و عصر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز خواهد شد.رئیس جمهور ۲۸ خردادماه ۱۴۰۲ برنامه هفتم توسعه را به مجلس تقدیم کرد.

جستجو
آرشیو تاریخی