صفحات
شماره هشت هزار و دویست و شصت و هفت - ۰۶ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و شصت و هفت - ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۲۳

محمود کریمی، مداح اهل بیت در بازدید از نمایشگاه عکس «روضه شهیدان»:

علاقه به اهل بیت باید منجر به گره‌گشایی از مردم شود

نمایشگاه عکس «روضه‌ شهیدان» که روایتی از آیین عزاداری محرم هیأت رأیة‌العباس در محله چیذر تهران است در «گالری خانه عکاسان ایران» طی مراسمی با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، حاج محمود کریمی مداح اهل بیت(ع) و هیأت رأیة‌العباس، علی‌اصغر داوودآبادی فراهانی، صاحب آثار نمایشگاه، سیداحسان باقری، مدیر خانه عکاسان ایران و جمعی از اصحاب رسانه و علاقه‌مندان افتتاح شد. محمود کریمی، مداح هیأت رأیة‌العباس محله چیذر تهران در افتتاحیه این نمایشگاه عکس گفت: ثبت این تصاویر و قاب‌های حضور مردمی در هیأت کار پراهمیت و بزرگی است چرا که از هر زاویه، گوشه‌ای از عظمت امام و اهل بیت(ع) دیده می‌شود. هر قدمی که برای امام حسین و اهل بیت(ع) برداشته شود حسنه‌ای دارد که در تمام زندگی و عمر جاری خواهد بود. از طرفی هر یک از عزاداران حسینی از قاب نگاه خود به واقعه عاشورا می‌نگرند و فضاسازی‌های گوناگون را در این آیین‌ها ایجاد می‌کنند. به بیانی دیگر این امام حسین(ع) است که نگاه‌های ما را به سویی که باید هدایت می‌کند.
کریمی درباره بازتاب حال و هوای هیأت در عکس‌های این نمایشگاه افزود: حس و حال ما و مردم نسبت به امام حسین(ع) و اهل بیت و یارانش وصف‌نشدنی است. چنین حالی موجب دنباله‌روی از امام می‌شود و در پی آن در زندگی جریان می‌یابد و به خودساختگی ما می‌انجامد. این علاقه ما به اهل بیت باید منجر به گره‌گشایی از مردم شود تا ارزش پیدا کند. بی‌شک چنین اتفاقی برای بچه هیأتی‌ها شکل می‌گیرد؛ چرا که تأثیر محبت امام حسین بر دل‌ها چنین است و هرکه با اهل بیت دوستی کرد از محبت آن بهره‌مند می‌شود و آن‌را به دیگران نیز منتقل می‌کند.
مداح هیأت ‌رأیةالعباس با اشاره به یکی از قاب‌های نمایش‌ داده شده گفت: از همه عکس‌های این نمایشگاه لذت بردم؛ چرا که هرکدام از آنها به بیان بخشی از ارادت مردمی به اهل بیت می‌پردازد اما یکی از عکس‌ها که ترکیبی از دو پرچم سرخ و سبز است و به خوبی توسل به حسنین(ع) را نشان می‌دهد، بیش از دیگر عکس‌ها به دلم نشسته است. همچنین عکس مجاور آن که نمایی از خیل عظیم جمعیت عزادار مردمی است و من را یاد گودال قتلگاه کربلا می‌اندازد، یکی دیگر از آثار مورد توجه من است. آثار این نمایشگاه همانند واقعه عاشورا در کربلا مملو از زیبایی است. قدردان زحمات هنرمند و عکاس این نمایشگاه هستم و دعا می‌کنم بتواند از ظهور حضرت صاحب الزمان(عج) عکاسی کند.
گفتنی است، نمایشگاه عکس «روضه‌ شهیدان» که شامل 30 عکس از آثارعلی‌اصغر داوودآبادی فراهانی است و به مدت 6 سال عکاسی شده، عصر روز شنبه 4 شهریورماه در «گالری خانه عکاسان ایران» افتتاح شد. این نمایشگاه از یکشنبه 5 تا 29 شهریورماه در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 الی 19 و در روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت 15 الی 19 در گالری خانه عکاسان ایران، میزبان علاقه‌مندان است.
فرصتی برای تماشای محرم حسینی از دریچه‌ای دیگر
نمایشگاه عکس‌های تاریخی عزاداران حسینی اردبیل با عنوان «صد سال روایت عاشقی» از یکم تا ۲۶ شهریور در موزه عکسخانه شهر به نمایش گذاشته شده است. در این نمایشگاه ۲۵ تصویر از مراسم عزاداری و شبیه‌خوانی در محلات مختلف اردبیل و دسته‌‌های سینه‌زنی از دوره قاجار و پس از آن، انتخاب و روی دیوار رفته و سوگواری حسینی دارالارشاد اردبیل را در حدود یک قرن به نمایش می‌گذارد.
همچنین نمایشگاه «با حسین(ع) در قرن ۲۱» شامل آثار روح‌الله مهدوی و میثم محمدحسنی، از ۲۷ مرداد تا دوم شهریور در نگارخانه پردیس باغ موزه هنرهای ایرانی برپاست. به گزارش باشگاه خبرنگاران، این نمایشگاه تلفیقی از بکارگیری سنت و مدرنیته است و هنرمند با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و تلفیق هنر دیجیتال با هنر اصیل ایرانی، آثار هنری را در سبکی نوین خلق کرده است. مهدوی و محمدحسنی روایت‌ها و وقایع عاشورا را در قالب تصویر با استفاده ازهوش مصنوعی و با چندین مرحله بازطراحی و تغییر به الگوی نهایی دیجیتال نزدیک کرده و پس از چاپ آثار نهایی روی بوم، با قلم‌مو و مرکب، جملات و کلمات با مضمون مذهبی را روی آثار ترسیم کرده‌اند. خروجی نهایی تصاویر برگرفته از توصیف‌های طراح برای هوش مصنوعی است.
نمایشگاه نقاشی «روایت سرخ» منتخب آثار گنجینه موزه هنرهای دینی امام علی(ع) با موضوع عاشورا تا ۲۶ شهریور در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) میزبان علاقه‌مندان است.
نمایشگاه مروری بر بازتاب جریان عاشورا در هنرهای تجسمی معاصر با عنوان «همچنان جاری» به مناسبت ماه محرم و ایام سوگواری شهادت حضرت ابا‌عبدالله‌الحسین(ع) تا ۲۲ شهریور در موزه هنرهای معاصر تهران دایر است.

جستجو
آرشیو تاریخی