دعوت از فعالان اقتصادی ۱۰ کشور برای سرمایه‌گذاری

هدف خوزستان برای تبدیل شدن به هاب تجاری منطقه

خوزستان در برنامه‌های اقتصادی دولت سیزدهم یک هدف بلند پروازانه دارد و آن تبدیل شدن به هاب تجاری منطقه ظرف دو سال آینده است. با توجه به اینکه ۸۲ درصد منابع نفتی کشور در خوزستان است این استان همواره مورد توجه سرمایه‌گذاران و مدیران کشوری برای اجرای پروژه‌های اقتصادی خرد و بزرگ بوده است. بهره‌مندی از 7 بندر بزرگ و مرزهای مشترک آبی و خاکی با کشورهای حوزه خلیج‌فارس به خصوص کشور عراق و سهم ۷۰ درصدی صادرات و واردات کشور باعث شده خوزستان به عنوان تکیه‌گاه اقتصادی کشور مورد توجه ویژه دولتمردان سیزدهم به خصوص رئیس‌جمهور قرار گیرد.
قرار است آذر ماه امسال همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری خوزستان به فعالان اقتصادی 10 کشور برگزار شود. این همایش همچنین فرصتی برای بررسی و تحلیل چالش‌ها و موانع سرمایه‌گذاری در این استان است.
«مهدی عرفانی فر» مشاور استاندار خوزستان در حوزه بازرگانی خارجی و اتصال بازرگانان، شرکت‌ها و کارخانجات تولیدی به بازارهای هدف در زمینه موانع سرمایه‌گذاری در استان اظهار داشت: پروسه اخذ مجوز برای سرمایه‌گذاری در کل کشور حداکثر ۱۴ تا ۱۷ روز است اما این پروسه در خوزستان بیش از ۲۴ تا ۲۵ روز زمان می‌برد که همین موضوع انگیزه فعالیت بخش خصوصی در انجام فعالیت‌های اقتصادی را کاهش می‌دهد.
 به گفته عرفانی فر دست و پاگیر بودن فرایندهای اخذ مجوز در استان به حدی زیاد است که در برخی موارد، تلاش و پیگیری‌های فعال اقتصادی به نتیجه نمی‌رسد. قالب دستورالعمل شرایط سرمایه‌گذاری به دستگاه‌های مختلف استان ابلاغ شده که براساس آن، فرصت‌های سرمایه‌گذاری دارای اولویت، درسایت اداره کل امور اقتصادی و دارایی خوزستان بارگذاری می‌شود که تاکنون ۵۹ فرصت آماده استفاده است.
 وی با تأکید بر اینکه تبدیل شدن خوزستان به هاب تجاری منطقه طی ۲ سال و جذب سرمایه‌گذار خارجی هدف اصلی استان است، گفت: راه‌اندازی شرکت‌های مدیریت صادراتی (EMC) در اولویت است که طی رایزنی با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز ۲ تا 3 مرکز بعد از دریافت مجوز، راه‌اندازی خواهد شد.
 راه‌اندازی شرکت‌های مدیریت صادرات ضروری است
مشاور استاندار خوزستان با اشاره به اینکه تولید محصولات در استان بر اساس ذائقه سنجی بازار و نیازمندی مشتری نبوده و بسته‌بندی مناسبی ندارد، اضافه کرد: باید شرکت‌هایی تأسیس شوند که این مشکل را رفع کنند. در واقع راه‌اندازی چنین شرکت‌هایی می‌توانند در حوزه‌های مختلف به‌ویژه شیلات، صنایع پایین دستی پتروشیمی و خرما، برای واحدهای تولیدی برنامه‌ریزی و ایجاد بهره وری داشته باشند و موجب رشد تجارت خارجی استان شوند. در این زمینه با همکاری با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز به‌زودی دو تا سه مرکز بعد از دریافت مجوز، راه‌اندازی خواهد شد.
«مصطفی دهقان»، رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان هم چندی پیش در این خصوص گفته بود: ۵۰ طرح و فرصت سرمایه‌گذاری از استان به فعالان اقتصادی و بخش خصوصی کشور عراق به منظور جذب سرمایه‌گذار ارائه شده است.