آغاز حرکت نخستین کاروانهای زائران برای شرکت در همایش عظیم اربعین
بسیج خدمترسانی به زائران در مبادی مرزی
کمتر از 20 روز دیگر به روز وعده میلیونها شیعه ولایتمدار در کربلای معلی در روز اربعین مانده است و از هماکنون حرکت کاروانهای زائران برای شرکت در این همایش عظیم معنوی آغاز شده است. ایجاد امکانات رفاهی و بهداشتی در حمل و نقل، اسکان و... زائران از مبدأ حرکت کاروانها تا مقصد و برگشت زائران از وظایفی است که موکبهای مردمی، خیرین و... بهصورت خودجوش و داوطلبانه عهدهدار شدهاند و دستگاههای دولتی و اجرایی نیز با تمام توان خود در گذرگاههای ششگانه مرزی و در سمت عراق نیز تا شهرهای نجف و کربلا حضور دارند. در این میان دستور9 بندی رئیسجمهور به وزیر کشور، برای برگزاری هرچه بهتر راهپیمایی عظیم اربعین بر عزم دستگاههای اجرایی برای حضور پررنگ در عرصه خدمترسانی به زائران افزوده است.
روز گذشته همزمان با اول ماه صفر عملیات اربعین ۱۴۰۲ در تمام استانها آغاز شد و حالا مسئولان استانهای مرزی ایلام، خوزستان و کرمانشاه، آذربایجان غربی و کردستان که دروازههای ورود زائران به کربلای معلی هستند در تلاشند با خدمترسانی مناسب از ۲۷ مرداد تا ۲۰ شهریور امسال اربعین بهتر، باشکوهتر و متفاوتتری نسبت به سالهای قبل برای زائران حسینی رقم بزنند.
«حسن بهرامنیا» استاندار ایلام با تأکید بر اینکه همه مدیران برای خدمترسانی بدون وقفه به زوار پای کار بیایند، گفت: تمام اعضای ستاد مدیریت بحران استان و شهرستانها در آستانه برگزاری کنگره عظیم اربعین حسینی در استان ایلام بهعنوان دروازه عتبات عالیات در آمادگی کامل هستند.
وی با تأکید بر اهمیت تأمین زیرساختهای مناسب برای زوار افزود: با توجه به اینکه از امروز (شنبه) زوار وارد مهران میشوند تمامی آبسردکنهای پارکینگ اربعین نصب و راهاندازی شده است. همچنین بخشهایی از پارکینگ مرزی مهران هم آسفالت شده و تمام اقدامات انجام گرفته و آمادگی کامل برای میزبانی از زوار اربعین را داریم.
استاندار ایلام ادامه داد: در ایام حضور زوار در ایلام به منظور نظارت بر انجام اقدامات لازم، تیمی از دفتر فنی استانداری ایلام از امروز در این مرز مستقر شده و بر تمامی امور خدماتدهی به زوار و امور زیرساختی نظارت دقیق دارد.
رئیس ستاد اربعین استان ایلام با اشاره به اینکه ایستگاه اصلی توزیع آب در پارکینگ اربعین مشخص شدهاست، افزود: مهمترین موضوع ما در ایام اربعین پیش رو، تأمین آب بهنگام و خنک برای زوار، مدیریت و کنترل سفر و ترافیک جادهها، جلوگیری از ازدحام جمعیت در مرز مهران و تسهیل در تردد زوار است.
وی ادامه داد: کار امداد و نجات و خدماتدهی به زوار در ایام اربعین حسینی با استقرار تعداد ۲۸ پایگاه امداد و نجات، ۶ تیم واکنش سریع، ۳ تیم موتوری، ۳ فروند بالگرد، ۱۲۰ دستگاه آمبولانس و ۱۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس و با ایجاد ۴ ایستگاه بیمارستانی و درمانگاه در مهران و در طول مسیرهای تردد زوار به مرز مهران انجام میشود.
بهرامنیا با بیان اینکه همه مدیران دستگاههای اجرایی و عضو ستاد بحران استان در ایام اربعین حسینی باید در حالت آمادهباش کامل باشند، تصریح کرد: مهمترین موضوع ما در ایام اربعین پیش رو، تأمین آب بهنگام و خنک برای زوار، مدیریت و کنترل سفر و ترافیک جادهها، جلوگیری از ازدحام جمعیت در مرز مهران و تسهیل در تردد زوار است.
پایانه مرزی شلمچه آماده حضور زائران
«محمد خانچی» معاون عمرانی استاندار خوزستان هم در این خصوص اظهار داشت: اقدامات خوبی برای خدمت به زائران در مرزهای شلمچه و چذابه انجام شده و آب آشامیدنی به میزان کافی ذخیره و روشنایی تمام محورهای منتهی به پایانههای چذابه و شلمچه نیز تقویت شده است.
وی ادامه داد: در موضوع حمل و نقل دروناستانی و حتی در خاک عراق و استانهای همجوار با مرزهای شلمچه و چذابه برنامهریزی خوبی برای 2 پایانه انجام شده است. تاکنون در حوزه پایانه، کارهای بزرگی انجام دادهایم که از جمله آن میتوان به ساخت سایبان در ورودی و خروجی بخش مسافربری، افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت سرویسهای بهداشتی و نصب ترانس و لامپهای روشنایی اشاره کرد.
معاون عمرانی استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: آمادهسازی محوطهها، خرید برخی تجهیزات مثل بارکدخوان، زهکشی و ایجاد فضای سبز با اعتبار ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال، احداث سایبان برای دوستان مرزبانی در نقطه صفر مرزی جدید با اعتبار یک میلیارد تومان، ایجاد گیتبندی جدید، خرید ۴۳ دستگاه کولر برای مرزبانی و استقرار 8 دستگاه کانکس برای رانندگان حمل و نقل مسافر از دیگر اقدامات انجام شده محسوب میشود.
خوزستان میزبانی شایسته برای زائران اربعین
«حجتالاسلام سید محمود موسوی»، رئیس کمیته جذب مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی خوزستان نیز اظهار داشت: موکبهای مردمی همزمان با اول ماه صفر، در چهار نقطه ورودی استان خوزستان و پایانههای شلمچه و چذابه مستقر شدهاند. 450 موکب در پایانه مرزی شلمچه و 350 موکب در پایانه چذابه مستقر شدهاند.
حجتالاسلام موسوی با بیان اینکه امسال برنامهریزی بسیار خوبی در آمادگی موکبها صورت گرفته است، افزود: تمام استان خوزستان از جمله دستگاههای اجرایی و مردم با همه ظرفیت بسیج شدهاند تا از زائران استقبال و پذیرایی کنند. در بحث اسکان زائران نیز با توجه به گرمای هوا، شرایط آب و هوایی استان و شرجی بودن هوا به طور مرتب برنامهریزی شده و آمادگی خدماتدهی به زائران حسینی را داریم.
وی با بیان اینکه برنامهریزی و پیشبینیهای لازم در بحث تغذیه زائران انجام شده است، گفت: همه ما موکبدار هستیم و منازل ما نیز موکب است که در خدمت زائران آقا ابا عبدالله الحسین(ع) قرار داده میشود.
خسروی به صورت شبانهروزی آماده پذیرایی از زوار حسینی
«محمدطیب صحرایی»، استاندار کرمانشاه هم با تأکید بر اینکه مرز خسروی نزدیکترین، قدیمیترین، آمادهترین و بهروزترین مرز برای خروج از کشور و مشرف شدن به عتبات عالیات، آماده پذیرایی از زوار است، اظهار داشت: امسال اگر اتفاق غیرمترقبهای پیش نیاید، طبق توافقات و مصوبات بین 2 کشور ایران و عراق، مرز خسروی به صورت شبانهروزی فعال خواهد بود.
وی یادآور شد: همین ۲۴ ساعته شدن فعالیت مرز به عنوان یک اتفاق بزرگ، تسهیلی بسیار جدی است که خیلی از مشکلات دیگر را مرتفع میکند، چرا که متوقف شدن زائران پشت در، خود شروعی برای یک سری مشکلات بعدی است. البته به تناسب فعالیت شبانهروزی مرز باید امکانات هم برای خدماترسانی بهتر به زائران فراهم شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته تعداد میزهای خدمت ورود و خروج(گیتها) محدود با چیدمانی کاملاً غیرفنی به موازات مسیر مسافران، سبب ازدحام زائران شده بود اما امسال بیش از ۹۰ گیت در طرف عراقی و ۵۸ گیت هم در مرز خسروی فعال شده است.
وی یادآور شد: این تعداد گیت در مرز خسروی برای توازن با طرف عراقی کافی است، چون با سیستمی که ما در اختیار داریم زمان پذیرش و خروج مسافر در طرف ایران به نسبت طرف عراقی، پایینتر خواهد بود.
احداث ۱۲ هزار متر سایبان در مرز خسروی
استاندار کرمانشاه در ادامه به یکی از مهمترین مباحث برای جلوگیری از گرمازدگی زائران اشاره و بیان کرد: در حال حاضر ۱۲ هزار مترمربع سایبان ایجاد شده که ۷ هزار مترمربع آن جدید است. زائران با ورود به پایانه بعد از نقطه صفر مرزی میتوانند زیر سایبان مجهز به مهپاش و پنکههای خنککننده استراحت کنند.
صحرایی به احداث و بازسازی چندصد سرویس بهداشتی در مسیر تردد زوار در استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۰۰ سرویس بهداشتی در محدوده سرپلذهاب، قصرشیرین و خسروی احداث و بازسازی شده، البته در محدوده پایانه این اتفاق قابل توجه است چون بعد از نقطه صفر مرزی همین خدمت در مرز عراق تا پارکسوار ادامه دارد.
وی از افزایش پارکینگها نسبت به سال گذشته در این مرز خبر داد و گفت: هماکنون بیش از ۶۰ هزار خودرو، ظرفیت پذیرش داریم، البته به صورت غیررسمی محلهای دیگری قابل الحاق به این مجموعه هستند؛ تلاش میشود امسال خدمترسانی منظمتر و دقیقتر باشد به لحاظ قیمت هم قیمت مصوبی اعلام خواهد شد. در زمینه حمل و نقل چه در مرز ایران(مرز خسروی) و چه در مرز عراق(منذریه) پیگیریهای مفصلی صورت گرفته؛ در دو طرف تلاش شده حداکثر تسهیل را برای زائران داشته باشیم.