وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی در جلسه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبیینی ترویجی قرآنی:

آیین‌نامه تکالیف دستگاه‌های دولتی در حوزه قرآن تدوین شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبیینی ترویجی قرآنی کشور از تدوین آیین‌نامه تکالیف دستگاه‌های دولتی در مباحث قرآنی خبر داد و گفت: قرآن باید در متن همه رویدادهای فرهنگی کشور قرار داشته باشد و در همین راستا نیز ورود قرآن به حوزه‌های فرهنگی و هنری اعم از سینما، تئاتر، ادبیات و... یکی از سیاست‌های اصلی دولت سیزدهم است.
محمد مهدی اسماعیلی در این نشست که با حضور عبدالحسین خسروپناه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت‌الاسلام کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، افزود: «طبق مطالبه رهبر معظم انقلاب فعالیت‌های قرآنی باید در رأس و محوریت برنامه‌های فرهنگی کشور قرار گیرد.»
او با تأکید بر توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی، تشکیل کارگروهی برای مشارکت و هماهنگی نهادها و دستگاه‌های کشور در این مهم را لازمه امر توسعه و تبلیغ در حوزه قرآن دانست و ادامه داد: «قرآن همواره جزء جدانشدنی فرهنگ و اعتقادات مردم ایران بوده و مسئولان کشور باید از این نقطه قوت استفاده کرده و فعالیت‌های فرهنگی خود را براساس این محور برنامه‌ریزی کنند.»
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به تصویب قانونی برای اختصاص یک درصد از بودجه و هزینه دستگاه‌های دولتی به حوزه فرهنگ گفت: «اختصاص بودجه‌های دولتی برای گسترش و تحولات فعالیت‌های قرآنی باید با محوریت، مباشرت و مشارکت جریان‌های مردمی باشد. ما نیز در وزارت فرهنگ قصد داریم کار تسهیل‌گری این جریان را به عهده بگیریم. مگر اینکه کاری عقب‌ مانده باشد که البته این موارد نیز باید به جریان‌های مردمی واگذار شود. تأکید وزارت فرهنگ بر انجام فعالیت‌های مورد نظر حوزه قرآن توسط مؤسسات قرآنی و همچنین کامل کردن پوشش حمایتی از این مؤسسات است. چون قرآن را در طول همه فعالیت‌های فرهنگی می‌بینیم.»
 
ضرورت تشکیل کارگروه‌های جامع ترویج فرهنگ قرآنی
اسماعیلی با اشاره به تجربه موفق جلسات قرآنی در مساجد کشور و تجربه خاص حضور رهبر انقلاب در جلسات قرآنی پیش از پیروزی انقلاب در مشهد مقدس افزود: «این تجربیات باید برای احیای فعالیت‌های قرآنی در مساجد مورد بهره‌برداری قرار گیرد. یکی از ابزارهای اصلی رسیدن به این مهم تشکیل کارگروه‌های جامع با حضور همه سازمان‌های مربوطه است.»
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور بر لزوم برگزاری برنامه‌هایی از جمله مسابقات قرآنی بین مساجد کشور تأکید کرد و گفت: «از جمله برنامه‌های موفق مردمی در حوزه قرآن نیز می‌توان به برگزاری پویش‌های میلیونی جلسات تلاوت قرآن اشاره کرد.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برگزاری برنامه‌هایی مانند مسابقات قرآنی در مساجد کشور یا فعالیت‌های موفق دیگری مثل برنامه محفل که با محوریت قرآن برگزار شد و مورد استقبال عموم جامعه قرار گرفت هم از نمونه‌های بارز اثرگذاری این قبیل برنامه‌های قرآنی است.
او به وجود ۱۶ میلیون دانش‌آموز در کشور و ظرفیت وزارت آموزش و پرورش برای برنامه‌ریزی محتوایی اشاره کرد و افزود: «این منبع عظیم نیروی انسانی باید از سوی مسئولان همه نهادهای ذیربط مورد توجه قرار گیرد، زیرا آینده کشور براساس همین سرمایه‌گذاری شکل می‌گیرد. برای همه خانواده‌های ایرانی قرآن در همه شئون زندگی حضور مستمر و دائم دارد و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی کشور نیز باید براساس این استمرار قرار داشته باشد.»

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و چهل و شش
 - شماره هشت هزار و دویست و چهل و شش - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲