چالش زردپوشان اصفهانی‌ در آستانه آغاز لیگ

سپاهان سقف بودجه را قبول ندارد!

تراکتور صدرنشین بودجه لیگ برتر براساس میزان بودجه‌ای که باشگاه‌ها به سازمان لیگ اعلام کرده‌اند، تراکتور با 329 میلیارد و 250 میلیون تومان صدرنشین است و پرسپولیس هم با 325 میلیارد تومان در رده دوم قرار گرفته است. استقلال 330 میلیارد تومان بودجه‌اش را اعلام کرده که مورد پذیرش سازمان لیگ قرار نگرفته است. فولاد 300 میلیارد تومان، گل‌گهر 282 میلیارد و 461 میلیون تومان، نساجی 184 میلیارد و 300 میلیون تومان، ذوب‌آهن 180 میلیارد تومان، صنعت نفت 130 میلیارد تومان، آلومینیوم 120 میلیارد تومان، شمس آذر 90 میلیارد تومان، استقلال خوزستان 90 میلیارد تومان، هوادار 72 میلیارد و 600 میلیون تومان و پیکان 70 میلیارد تومان سقف بودجه‌شان است.

 

 

خرداد ماه امسال، سازمان لیگ دستور‌العمل سقف بودجه را به باشگاه‌های لیگ برتری اعلام کرد و مدیران باشگاه‌ها اطلاع داشتند نمی‌توانند رقمی بیش از سقف اعلامی در فصل نقل و انتقالات پرداخت کنند. باشگاه‌های لیگ برتری طی هفته‌های گذشته فرم‌های سقف بودجه‌شان را به سازمان لیگ فوتبال تحویل داده‌اند و این سازمان پس از بررسی مستندات رقم اعلامی، فرم‌های هر باشگاه را به مرور منتشر می‌کند. بر اساس فرم‌های بودجه منتشرشده، تاکنون تراکتور با سقف بودجه ۳۲۹ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان بیش‌ترین سقف بودجه را دارد و پس از آن پرسپولیس با ۳۲۵ میلیارد تومان قرار گرفته است. البته استقلال هم سقف بودجه ۳۳۰ میلیاردی به سازمان لیگ اعلام کرده اما این سازمان تا سقف ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه این باشگاه را مورد تأیید قرار داده است. در این میان، سپاهان یکی از تیم‌هایی است که سقف بودجه خود را اعلام نکرده است. سپاهان با اینکه مانند دیگر نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا می‌تواند تا سقف 325 میلیارد تومان هزینه کند، درخواست کرده سقف بودجه افزایش پیدا کند که سازمان لیگ به صورت رسمی درخواست این باشگاه برای سقف قرارداد را رد کرد. سپاهان در حالی با چنین چالشی مواجه شده که برای این شرایط، دو حالت را می‌توان متصور بود؛ اول اینکه، سپاهان با توجه به خریدها و به کارگیری اعضای جدید، بیش از سقف بودجه هزینه کرده است. در این حالت قطعاً مدیریت باشگاه با علم بر وجود قانون، مرتکب اشتباه شده و حالا ناچار به تعدیل هزینه و احتمالاً قبول هزینه جریمه فسخ بعضی بازیکنان است که خود چالش و حاشیه جدیدی در ابتدای لیگ برای این تیم ایجاد خواهد کرد. حالت دوم این است که سپاهان هنوز از سقف بودجه عبور نکرده اما با توجه به تکمیل نشدن نقل و انتقالاتش، هنوز تیمش ناقص است. در این حالت هم، محاسبات اقتصادی و مدیریتی سپاهان اشتباه است که چرا فکر عاقبت کار را نکرده است؛ آن هم برای تیمی که قصد دارد در سه تورنمنت مختلف (لیگ، جام حذفی، لیگ قهرمانان آسیا) مقابل رقبا قرار گیرد و در همین ابتدای مسابقات به دلیل اشتباه مدیریتی یک گام عقب می‌افتد.
 دردسر ساکت و سپاهان
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال در مواجهه با سؤال ایسنا درباره تلاش باشگاه سپاهان برای افزایش رقم سقف بودجه، گفت: «فدراسیون محکم در این خصوص ایستاد. این برای رئیس و مسئولان فدراسیون خیلی بار داشت و نمی‌گویم چقدر به ما فشار آمد. نه سپاهان و نه باشگاه‌‌های دیگر نباید از قانون تخطی کنند. قانون برای همه یکسان است و همه باشگاه‌ها بودجه‌شان را اعلام کرده‌اند.» با این اوصاف باید دید حالا که محمدرضا ساکت مدیرعامل باشگاه سپاهان در افزایش سقف بودجه تعیین‌شده از سوی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ ناکام مانده‌، چطور قصد دارد این موضوع را مدیریت کند. یکی از راه‌های پیش‌ روی مدیران سپاهان، تعدیل قرارداد ستاره‌های جدید سپاهان است که می‌تواند به جنجالی غیر قابل تصور در این تیم منجر شود.

ساکت: قانون سقف بودجه سراپا اشتباه است
ساکت در مراسم رونمایی از لباس سپاهان در واکنش به اعلام نکردن فرم سقف بودجه سپاهان به سازمان لیگ گفت: «برخی اشتباهات در قوانین وضع شده که به صورت مکتوب به سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال اعلام کردیم تا نشان دهیم چشم و گوش بسته چیزی را امضا نمی‌کنیم. مدعی هستیم شفافیت‌های مالی ما به گونه‌ای بود که در طول سال‌های متمادی مجوز حرفه‌ای را با آخرین استانداردهای AFC و فیفا دریافت کردیم. از طریق نهادهای بین‌المللی و نظام مدیریتی باشگاه مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفتیم و در دو سال گذشته از طریق شرکت سوئیسی باشگاه در بخش‌های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.» او ادامه داد: «اگر به عنوان آخرین باشگاه بودجه خود را اعلام خواهیم کرد، به این دلیل است که مقررات سرا پا اشتباه است. اشتباهات را مکتوب کردیم و به آقایان گفتیم. ما روز یکشنبه اتمام حجت‌مان را بر مقررات امسال اعلام کردیم. چه مقررات ۳۰‌ گانه که بسیاری از آنها جای اشکال دارد و چه موارد مالی که دقت نظر در آن نشده است. تا امروز هیچ اعتراض میدانی هم نکردیم؛ همه اعتراضات رسمی و از طریق مراجع انجام شد تا بگوییم قوانین را رعایت می‌کنیم، چون قائل به یک نظام درست و شفاف هستیم. اشکالات را می‌بینیم، می‌گوییم و مصلحت‌‌اندیشانه برخورد می‌کنیم. مجوز حرفه‌ای سال‌هاست که بر سیستم ما مهر تأیید زده و از نهادهای بین‌المللی گواهی‌ها را دریافت کردیم. »