صفحات
شماره هشت هزار و دویست و چهل و شش - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و دویست و چهل و شش - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۲

«ایران» از دیدارهای فرمانده نیروی دریایی ارتش با مقامات نظامی کشورهای حاضر در مراسم رژه سالانه روسیه گزارش می‌دهد

دیپلماسی دریایی ایرانی

آب‌های آفریقای جنوبی به روی همه شناورهای ایران باز است

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش که با هدف شرکت در رژه سالانه نیروی دریایی روسیه به سن‌پترزبورگ سفر کرده است، با برخی مقام‌های چند کشور حاضر ازجمله با فرماندهان نیروی دریایی آفریقای جنوبی و ونزوئلا مذاکره و رایزنی داشت. به گزارش روابط عمومی ارتش، فرمانده نیروی دریایی ارتش در مذاکرات خود با مقام‌هایی از کشورهای شرکت‌کننده در این آیین، بویژه کشورهایی که در مأموریت دور دنیای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، میزبان ناوهای کشورمان بودند، درباره راه‌های توسعه همکاری‌های دریایی، آموزش نیروها، برگزاری رزمایش‌های مشترک، میزبانی از رویدادهای مرتبط با حوزه رزم دریاپایه و نیز تبادل تجربیات دریانوردی گفت‌وگو کرد.

دیدار با همتایان آفریقایی و لاتین
دریادار ایرانی در دیدار با فرمانده نیروی دریایی آفریقای جنوبی، ضمن قدردانی از پذیرایی گرم این کشور از ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، از همتای خود برای سفر به ایران و مشارکت در رزمایش‌های دریایی دعوت کرد.
دریاسالار موند لوپز فرمانده نیروی دریایی آفریقای جنوبی نیز با بیان اینکه روابط خوب آفریقای جنوبی و ایران، پایه همکاری‌های رو به رشد نیروی دریایی دو کشور است، گفت: آب‌های آفریقای جنوبی و بنادر ما به روی همه شناورهای نظامی و غیرنظامی ایران باز است و آفریقای جنوبی خواستار توسعه هرچه بیشتر همکاری‌های دو نیرو است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار با فرمانده نیروی دریایی جمهوری بولیواری ونزوئلا، با اشاره به موقعیت راهبردی این کشور در غرب اقیانوس اطلس گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با توانمندی و اقتدار در تمام صحنه‌های بین‌المللی حضوری فعال دارد.
دریاسالار نیل ژسوس سانچز فرمانده نیروی دریایی ونزوئلا نیز اظهار داشت: همکاری‌های نظامی ایران و ونزوئلا، بویژه در زمینه دریایی بسیار عمیق است و این روابط روزبه‌روز در حال گسترش است.

جایگاه بی‌سابقه در اقتدار دریایی
اهمیت این دیدارها زمانی برجسته‌تر می‌شود که جغرافیای سیاسی کشورهای حاضر در این آیین مورد توجه قرار گیرد؛ به عنوان نمونه، موقعیت آبی ونزوئلا در نزدیکی خلیج مکزیک، دریای کارائیب و جنوب ایالات متحده یکی از مناطق راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات امریکا است و موقعیت دریایی آفریقای جنوبی نیز به عنوان منطقه‌ای که از شرق به اقیانوس هند، از جنوب به قطب جنوب و از غرب به اقیانوس اطلس راه دارد، می‌تواند نفوذ و گستره حضور دریایی ایران در نیمکره جنوبی را تثبیت کند.
به طور کلی دریا برای ایران، فراتر از نقش نظامی، حائز جایگاهی راهبردی و تاریخی است و در حال حاضر، توان دریایی نیروهای مسلح کشور تحت اشراف و ارشاد فرماندهی معظم کل قوا به جایگاه تاریخی بی‌سابقه‌ای دست پیدا کرده و مهمتر اینکه حضور ایران در آب‌های آزاد، نه‌تنها به هیچ‌وجه نمایشی و نمادین نیست بلکه از نظر کارشناسان این حوزه، یک موقعیت تثبیت شده راهبردی و عملیاتی است.

 

جستجو
آرشیو تاریخی