سودای پرتابگر وزنه ایران برای بازیهای آسیایی هانگژو
صابری: با رکوردشکنی قهرمان میشوم
مهری رنجبر
روزنامهنگار
دیر، اما پرقدرت آمد. مهدی صابری در همان اولین مسابقهاش چک اول را به پرتابگران وزنه آسیا زد؛ با رکورد 19 متر و 98 سانتیمتری و مدال نقره آسیا. فقط بدشانسی رنگ مدال طلایش را با نقره عوض کرد. پرتاب بالای 20 مترش که خطا شد، قهرمانی از دستش پرید. با این حال او خوشحال است نقره آسیا، نتیجه سه سال مجاوریاش با امام رضا(ع) را در تایلند گرفته؛ مدالی که انگیزهاش را به حدی بالا برده که حالا همه فکر و ذکرش تصاحب طلای هانگژو با رکوردشکنی بازیهاست.
طلسمشکنی میکنم
صابری میخواهد طلسم بیمدالی پرتاب وزنه ایران در بازیهای آسیایی را بشکند: «هیچ پرتابگر وزنه ایران، تا به حال در بازیهای آسیایی مدال نگرفته و من میخواهم در هانگژو طلسمشکنی کنم. آن هم با رکوردشکنی بازیها و مدال طلا. من مشکلی برای پرتاب بالای 20 متر ندارم و حتی بعد از جام امام رضا(ع) در رکوردگیری تیم عراق پرتاب 20 متر و 22 سانتیمتری داشتم. البته هدف من شکستن رکورد پرتاب وزنه بازیهاست. این کار نشدنی نیست و برنامهام را برای آن گذاشتهام. برای این اتفاق مهم روی ذهنم زیاد کار کردهام. چرا که به نظرم 50 درصد کار در پرتاب وزنه ذهنی است.»
اگر پرتابم خطا نمیشد
پرتابگر وزنه ایران دوریاش از دایره پرتاب، با مصدومیت مچ دستش استارت خورد، 3 سالی بیرون ماند و بعد هم با سربازی، فراق از پرتاب وزنه 5 ساله شد. او اما دوریاش با نایب قهرمانی آسیا را در تایلند جبران کرد: «من با برگشت به دوومیدانی، با مربیام برنامهریزی دوسالهای برای قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی داشتم. البته برنامه ما برای طلای آسیا بود، اگر پرتاب آخرم که بالای 20 متر بود، خطا نمیشد حالا نتیجه جور دیگری بود و من قهرمان
میشدم.»
طلای بازیهای آسیایی شرط دارد
نایب قهرمان آسیا، حالا برای بازیهای آسیایی تمرین میکند: «من از حالا برای بازیهای آسیایی تمرین میکنم. فکر میکنم بالای 20 متر و 57 سانتیمتر پرتاب کنم، شک نکنید طلا را میگیرم. البته رقبای خوبی دارم. پرتابگر هندی که با 20 متر و 75 سانتیمتر رکورددار بازیهای آسیایی است، در قهرمانی آسیا 20 متر و 23 سانتیمتر انداخت، پرتابگر قزاقستان هم 19 متر و 80 انداخت که من او را گرفتم. محمد طلوع، پرتابگر عربستانی نفر چهارم آسیا هم هست. اما شک نکنید با برنامهام همه آنها را در هانگژو میگیرم و طلایی میشوم. به شرطی که فدراسیون مرا بابت اردو، ماساژور و مکمل حمایت کند.»
فشار نمیآورم
پرتابگر وزنه ایران، با اینکه خیلی جدی تمرین میکند، اما خیلی فشار نمیآورد: «من در تمریناتم پرتابهای بلند دارم و معمولاً وزنهها را یک متر زیر رکورد مسابقه میاندازم. در واقع فشار زیادی در تمرین نمیآورم و کار اصلی را برای مسابقه میگذارم. من برای اینکه مصدوم نشوم، در تمرین پرفشار کار نمیکنم.»
من برخلاف احسان، چرخش زیادی دارم
اگر احسان حدادی برای آمادگیاش قبل از مسابقات، پرتابهای زیادی انجام میدهد، صابری برخلاف او روی چرخش زیاد کار میکند: «من سه سالی است که بهخاطر مربیام، با اسبابکشی از اصفهان، ساکن مشهد شدهام معمولاً در فصل زمستان بهخاطر سرمای سخت مشهد در سالن تمرین میکنم. برخلاف حدادی که پرتاب زیاد انجام میدهد من روی چرخش کار میکنم، روزانه بین 100 تا 150 چرخش دارم و 60 تا 70 پرتاب. فکر میکنم در زمستان 6-7 هزار چرخش داشتم که نتیجهاش نایب قهرمانی آسیا بود. البته سختگیری مربیام ابراهیمینژاد هم مزید برعلت میشود، چرا که اگر دو دقیقه دیرتر سر تمرین میرسیدم روزم روز خوبی نبود. با سختگیری در تمرین و بد اخلاقیاش روزم سختتر میگذشت (با خنده).