مجید نامجو مطلق در گفت‌وگو با «ایران»:

بازیکنی نمانده که به استقلال بیاید

محمدمحمدی سدهی/ شرایط این روزهای استقلال به هیچ وجه مناسب نیست و این تیم با وجود گذشت 3 هفته از حضور علی خطیر به عنوان سرپرست جدید مدیرعاملی باشگاه، کماکان با مشکلات مدیریتی روبه‌رو است. از یک سو مسئولان این تیم نتوانستند ستاره‌های فصل گذشته خود را حفظ کنند و از سوی دیگر به اعتقاد پیشکسوتان استقلال، این تیم در فصل نقل و انتقالات عملکرد خوبی نداشته و تنها توانسته یک بازیکن نامدار به نام مهرداد محمدی را جذب کند. در واقع مشکلات مالی و مدیریتی باشگاه از جمله دلایل ضعف آبی‌ها در نقل و انتقالات است؛ موضوعی که هواداران این تیم را در آستانه آغاز بیست و سومین دوره لیگ برتر نگران کرده است.
مجید نامجو مطلق، پیشکسوت استقلال که دستیار فرهاد مجیدی بود و در سه بازی لیگ قهرمانان آسیا هم به طور موقت هدایت این تیم را بر عهده داشت، درخصوص وضعیت این روزهای آبی‌ها به «ایران» می‌گوید: «حال استقلال خوب نیست. زمانی که مدیرعامل باشگاه در حساس‌ترین برهه که همان فصل نقل و انتقالات است، باشگاه را رها می‌کند و می‌رود و تیم حدود یک هفته بدون مدیرعامل به کار خود ادامه می‌دهد، بلاتکلیفی به وجود می‌آید. استقلال فصل گذشته پتانسیل خوبی برای رسیدن به قهرمانی داشت اما امسال با کوهی از مشکلات مواجه است.»
او صحبت‌های خود را این گونه ادامه می‌دهد: «فصل گذشته سیلوا، محبی و قایدی بازیکنان تأثیرگذار استقلال بودند که هر 3 امسال از تیم جدا شدند، قطعاً این موضوع باعث تضعیف استقلال در فصل پیش رو خواهد شد. تفکرات جواد نکونام، سرمربی استقلال را نمی‌دانم، علاوه بر این نمی‌دانم که او چقدر دستش برای جذب بازیکن باز بوده اما استقلال همیشه بازیکنان بزرگی جذب کرده و در فصل نقل و انتقالات عملکرد خوبی داشته است.»  مربی اسبق آبی‌ها با اشاره به جذب 5 بازیکن در فصل نقل و انتقالات بیان می‌کند: «امسال تنها مهرداد محمدی بازیکن اسم و رسم‌داری است که به جمع آبی‌ها پیوسته است. بقیه بازیکنانی که امسال به استقلال اضافه شده‌اند، اسم و رسمی ندارند. وقتی برای قهرمانی می‌خواهید بجنگید، باید براساس انتظارات بازیکن جذب کنید. قهرمانی نیاز به جذب بازیکنان بزرگ و نامدار است که البته استقلال تا به اینجا موفق نبوده. در حال حاضر تیم‌ها خریدهای خود را انجام داده‌اند و بازیکنی نمانده که به استقلال بیاید بنابراین باید پرونده استقلال را با جذب همین بازیکنان بسته بدانیم.»
او درخصوص حضور علی خطیر به عنوان سرپرست باشگاه می‌افزاید: «خطیر مدیر توانمندی است و پیش از این هم در باشگاه استقلال بوده و از جو باشگاه باخبر است. او سواد و ارتباطات خوبی دارد اما این موضوعات برای رسیدن به موفقیت کافی نیست و باید شرایط مالی باشگاه را در نظر گرفت. باید باشگاه از نظر مالی شرایط خوبی داشته باشد و اگر پول نباشد، بهترین مدیرعامل هم نمی‌تواند کاری انجام دهد. اوضاع مالی استقلال خوب نیست و هر مدیری به این باشگاه بیاید، نمی‌تواند کار اساسی انجام دهد.»
نامجو مطلق با اشاره به این موضوع که در حال حاضر مسائل مالی حرف اول را در فوتبال ایران می‌زند، می‌گوید: «خواسته اصلی بازیکنان مسائل مالی است. این در حالی است که در زمان ما مسائل مالی جزو اولویت‌های ما نبود اما الان این گونه است و تعصب و علاقه اولویت آخر بازیکنان برای حضور در تیم‌های پرسپولیس و استقلال است. فوتبال ما به لیاقت بازیکن مربوط نمی‌شود بلکه براساس توانایی مدیربر نامه‌هاست. در واقع هر چقدر مدیر برنامه ارتباط بیشتری داشته باشد، می‌تواند بازیکن را به تیم‌های استقلال و پرسپولیس بفرستد. باید قانونی گذاشته شود تا مدیر برنامه‌ها کمترین دخل و تصرف را در انتقال بازیکن داشته باشند.»
او درخصوص قانون سقف قراردادها این گونه صحبت می‌کند: «این قانون در سال‌های گذشته در فوتبال ما وجود داشت و در آن زمان هیچ نتیجه‌ای نداشت و در آخر شکست خورد. در واقع در آن زمان قانون سقف قراردادها به جای کنترل بازار، بازار را به هم ریخت. سقف قراردادها نمی‌تواند معیار درستی باشد و این به توانمندی مدیران باشگاه‌ها مربوط می‌شود که یک بازیکن چقدر می‌ارزد. البته مدیران ما  در این خصوص آگاهی ندارند و این به دلیل فوتبالی نبودن مدیران است. مدیران ما نمی‌توانند براساس جوی که در فوتبال ایران حاکم است، کارها را پیش ببرند و بازیکنان مورد نیاز مربی را جذب کنند.»
هافبک آبی ها در دهه 60  در پایان درمورد انتقال علیرضا بیرانوند به استقلال و موضوعات عجیب و غریب در این مورد این گونه صحبت می‌کند: «همه دیدند که در بحث انتقال او چه شویی به راه انداختند که در آخر هم این اتفاق نیفتاد و بیرانوند در پرسپولیس ماندنی شد. در واقع من می‌دانستم که این انتقال صورت نمی‌گیرد اما با راه انداختن این شو، با احساسات هواداران دو تیم بازی کردند.»

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و چهل
 - شماره هشت هزار و دویست و چهل - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲