اخبــــار
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت حجتالاسلام والمسلمین شیخ حسن صانعی را تسلیت گفتند
خردمندی و خیرخواهی دو خصوصیت بارز مرحوم صانعی
پیکر مرحوم آیتالله حسن صانعی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و یار دیرین امام(ره) که جمعه گذشته در ۸۹ سالگی درگذشت، دیروز در حسینیه جماران تشییع و در قبرستان وادیالسلام قم به خاک سپرده شد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی با تسلیت درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین آقای حاج شــــــیخ حسن صانعی، آن مرحوم را ثابتقدم و از قدیمیترین اصحاب امام بزرگوار(ره) خواندند.
متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسماللهالرحمن الرحیم
درگـــــــذشــــــــــــــــت جنــــــــــاب حجتالاسلاموالمسلمین آقای حاج شیخ حسن صانعی رحمةاللهعلیه را به خاندان مکرم و دوستان و معاشران آن مرحوم و به کلیه مرتبطین بیت حضرت امام رضواناللهعلیه تسلیت عرض میکنم. این مرد وفادار و ثابتقدم از قدیمیترین اصحاب امام بزرگوار و در شمار اولین یاران ایشان در آغاز نهضت و سپس جزو همراهان همیشگی آن بزرگمرد در همه فراز و نشیبهای دوران مبارزات تا هنگام پیروزی و پس از آن تا غروب آن آفتاب تابان بود.
اینجانب در طول رفاقت دیرین خود با وی، خردمندی و خیرخواهی را دو خصوصیت دیگر این شخصیت بیتظاهر و پرکار دانسته و شناختهام. رحمت و مغفرت الهی شامل حال ایشان باد انشاءالله.
سیدعلی خامنهای
۳۱ تیرماه ۱۴۰۲
پیام تسلیت سران قوا
همچنین سران قوا با صدور پیامهای جداگانهای، از جایگاه و کارنامه آیتالله صانعی در خدمت به انقلاب و نظام اسلامی تجلیل کردند.
مسئولیتهای مرحوم صانعی در نظام اسلامی
آیتالله شیخ حسن صانعی متولد ۱۳۱۳ در اصفهان، روحانی باسابقه و از همراهان امام خمینی(ره) در دوره مبارزه با طاغوت به شمار میرود. وی با شروع نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) پای در راه مبارزه با رژیم پهلوی گذاشت. احضار و بازداشت و نیز تبعید از قم به شهرهای مختلف ایران، برخی از پیامدهای مبارزات انقلابی آن مرحوم بود. آیتالله شیخ حسن صانعی همچنین به عنوان یکی از سازماندهندگان قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ قم محسوب میشود.
پس از وقوع انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی، در ۲۲ تیر ۱۳۶۲ به عنوان سرپرست بنیاد 15 خرداد منصوب شد. بنیاد 15 خرداد در زمینه خدمترسانی به مستضعفان و محرومان فعالیت میکند که در سالهای اخیر ذیل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) تعریف شده است.
باوجود این، این بنیاد همچنین به تعیین جایزه برای اجرای حکم ارتداد سلمان رشدی نیز معروف است که در زمان مدیریت مرحوم آیت الله صانعی صورت گرفت. مرحوم آیتالله صانعی از ابتدای تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از بازنگری قانون اساسی تا زمان درگذشت، نخست به حکم امام(ره) و سپس به حکم رهبر انقلاب، در این نهاد عضویت داشت.
در ششمین جلسه شورای اقتصاد
در سالجاری بررسی شد
میزان پیشرفت حکمرانی ریال باهدف تقویت پول ملی
در ششمین جلسه شورای اقتصاد در سالجاری که روز گذشته به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، عملکرد سه ماهه دولت در خصوص مصوبه تحقق شعار سال ۱۴۰۲، اهم اقدامات انجام شده در زمینه برنامه مهار تورم و رشد تولید، گزارش پیشرفت طرح حکمرانی ریال و سه پیشنهاد دستگاههای مختلف بررسی، تصمیمگیری و مصوب شد.
محمد مخبر در این جلسه با اشاره به نامگذاری سالجاری با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» و تعیین معیارهای کمی برای رسیدن به اهداف محقق شده در سالجاری اظهار کرد: تدوین مصوبه تحقق شعار سال ۱۴۰۲ و تعیین اقدامات دستگاههای مختلف در 19بند در خصوص برنامه مهار تورم و رشد تولید نشانگر عزم جدی دولت در راستای اجرای تأکیدات رهبر معظم انقلاب است.
وی پس از شنیدن گزارش پیشرفت طرح حکمرانی ریال از سوی بانک مرکزی بر ضرورت همکاری تمامی دستگاههای دولتی و در اختیار قرار دادن اطلاعات مورد نیاز به بانک مرکزی تأکید کرد و گفت: از طریق حاکمیت ریال، پول ملی جایگاه خود را در برابر ارزهای خارجی بازمییابد.
معاون اول رئیس جمهور در این جلسه، دستور داد مصوبات و اقدامات مورد نیاز برای اجرای طرح حکمرانی ریال با مشخص شدن وظایف سازمانهای مختلف هر چه سریعتر تهیه و تدوین شود.
محمدرضا فرزین،رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اهمیت و اقدامات بانک مرکزی دولت سیزدهم درباره طرح حکمرانی ریال تصریح کرد: از مهمترین راههای جلوگیری از فرار سرمایه در کشور اجرای طرح حکمرانی ریال است که اگر دستگاههای مختلف با بانک مرکزی همکاری کنند قطعاً به افزایش ارزش پول ملی و حکمرانی ریال در کشور کمک شایان توجهی میشود.