وزرای دفاع ایران و بولیوی تفاهمنامه همکاری دوجانبه امضا کردند

صادرات دفاعی ایران به امریکای‌جنوبی


گام دیگر توسعه روابط ایران و کشورهای امریکای‌لاتین در تهران برداشته شد. پنجشنبه گذشته وزرای دفاع ایران و بولیوی در تهران تفاهمنامه همکاری در حوزه‌های دفاعی و امنیتی امضا کردند.
این تحولات زمانی معنای بیشتری می‌یابد که آن را در ادامه سفر خردادماه گذشته رئیس‌جمهور به سه کشور دیگر امریکای‌جنوبی تلقی کنیم. در سفر آیت‌الله رئیسی به ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا، علاوه بر امضای تفاهمنامه‌های همکاری اقتصادی، وزیر دفاع نیز یکی از اعضای هیأت عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران بود. از این‌رو قابل پیش‌بینی است که توسعه همکاری‌های دفاعی ایران با کشورهای امریکای‌لاتین فراتر از صرفاً کشور بولیوی است، بویژه اینکه برخی از این کشورها همچون ونزوئلا با تحریم‌های امریکا نیز مواجه هستند که خود زمینه فعالیت‌های مشترک دفاعی میان این کشورها و ایران را دوچندان می‌کند.

سفر 5 روزه و تور بازدید از دستاوردهای دفاعی ایران
آن‌طور که وزارت دفاع و پشتیبانی کشورمان اعلام کرده است، ادموندو نوبیو آگیلار، وزیر دفاع بولیوی 25 تیرماه وارد تهران شد. همچنین اظهارات وزیر دفاع کشورمان و همتای بولیویایی وی نشان می‌دهد این سفر با یک تور بازدید از دستاوردهای دفاعی کشور ما همراه بوده است؛ امری که زمینه‌ساز طولانی شدن حضور این مقام عالی‌رتبه بولیوی در تهران شده است.

اهمیت امریکای‌جنوبی در سیاست دفاعی ایران
وزیر دفاع کشورمان در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری‌های دفاعی و امنیتی با وزیر دفاع بولیوی اعلام کرد:کشورهای امریکای‌لاتین با توجه به منطقه بسیار حساس امریکای‌جنوبی از اهمیت ویژه‌ای در سیاست خارجی و دفاعی ما برخوردار هستند.
امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی با بیان اینکه تلاش کردیم وزیر دفاع بولیوی از دستاوردها و ظرفیت‌های وزارت دفاع در ابعاد مختلف آشنا شود، افزود:با توجه به نیازمندی‌های کشور بولیوی در حوزه دفاع مرزی و مبارزه با قاچاق موادمخدر سعی شد در زمینه تجهیزات، تعاملاتی با این کشور داشته باشیم که این همکاری می‌تواند الگویی برای سایر کشورها در امریکای‌جنوبی باشد.

شگفتی وزیر دفاع بولیوی از دستاوردهای ایران
وزیر دفاع بولیوی نیز در این مراسم ضمن قدردانی از وزیر دفاع ایران، سفرش را مثبت ارزیابی کرد و گفت:ما در کشورمان در حوزه قاچاق کالا، موادمخدر و کنترل مرزها نگرانی‌هایی داریم که ضمن درخواست کمک از ایران در این موارد، امید است در حوزه دانشگاهی نیز با دانشگاه نظامی ایران همکاری دوجانبه داشته باشیم.  نوبیو آگیلار تصریح کرد:از همه دانشگاه‌ها و مجامع صنعتی که با صبر و حوصله توانمندی‌های خود را به ما نشان دادند و موجب شگفت‌زدگی ما از پیشرفت‌های ایران شد، تشکر می‌کنم.  ما به نتایج این سفر بسیار خوشبین هستیم و امید است این سفر سرآغاز همکاری‌های گسترده در حوزه‌های مختلف باشد.

عصبانیت و ناچاری امریکا
هر بار که خبر یا گزارشی از توسعه روابط ایران با کشورهای امریکای‌جنوبی منتشر می‌شود، موجی از واکنش‌های خشم‌آگین مقام‌های امریکایی به راه می‌افتد. عصبانیت هنگام حضور ناوگروه نیروی دریایی در برزیل یا انتشار اخبار گسترش همکاری‌های دفاعی ایران و ونزوئلا از آن جمله است. از این‌رو می‌توان پیش‌بینی کرد گسترش همکاری‌های دفاعی ایران با دیگر کشورهای این منطقه واکنش‌های مشابهی به دنبال داشته باشد.  این خشم از آن رو است که حتی در زمان جنگ سرد نیز امریکا این منطقه را حیاط‌‌خلوت خود برشمرده و از انواع فشارها و اهرم‌ها برای جلوگیری از قدرت‌های رقیب در آن استفاده می‌کرده است، اما امروز جمهوری اسلامی ایران به‌رغم همه کارشکنی‌ها و البته بنا به دعوت دولت‌ها و ملت‌های مستقل، در امریکای‌جنوبی حضور دارد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و سی و هشت
 - شماره هشت هزار و دویست و سی و هشت - ۳۱ تیر ۱۴۰۲