بررسی چگونگی جذب بازیکنان در گفت‌و‌گوی «ایران» با جلال چراغپور

هر بازیکنی نمی‌تواند زیر نظر نکونام کار کند!

در بسته شدن تیم‌ها مسائل اجتماعی و سیاسی اهمیت دارد بعضی تیم‌ها بازیکنی را می‌گیرند تا تیم حریفش او را نگیرد

حامد جیرودی
روزنامه‌نگار

در فاصله حدود دو هفته مانده تا شروع لیگ بیست و سوم، نقل و انتقالات همچنان ادامه دارد و تیم‌ها با جذب بازیکنان مختلف درصدد برطرف کردن نقاط ضعف خود و بهبود نقاط قوت‌شان هستند. نکته‌ای که در این بین، برخی از اهالی فوتبال به آن اشاره دارند، این است که فلان تیم بالانس نیست یا بر اساس نیاز خود به جذب بازیکن اقدام نکرده است. جلال چراغپور، کارشناس فوتبال کشورمان در این خصوص به «ایران» گفت: «این یک مسأله کلی است اما یکی از مهم‌ترین نکاتی که در خصوص بستن تیم‌ها وجود دارد، مسأله مالی است و تیم‌ها بر اساس بودجه‌ای که در اختیار دارند، اقدام به جذب بازیکن می‌کنند. در ادامه هم مسائلی مانند تمایل بازیکن به حضور در آن تیم و همچنین شرایط بازار نقل وانتقالات مطرح است. سؤال دیگری که در این باره مطرح می‌شود، این است که آیا تیم‌های مطرح جهان هم بالانس بسته می‌شوند یا خیر. بنابراین اینکه عنوان می‌شود تیم‌ها باید بالانس بسته شوند، درست نیست.»
این کارشناس فوتبال ادامه داد: «در بسته شدن تیم‌ها مسائل اجتماعی و سیاسی هم اهمیت دارد. به‌عنوان مثال چرا تیمی که یک هوادار هم ندارد، باید بالانس بسته شود و در مقابل تیم پرطرفداری که علاقه‌مندان زیادی دارد و برد و باختش روی افراد جامعه تأثیر‌گذار است، خوب بسته نشود؟ ضمن اینکه بازیکنان هم معمولاً در تیم‌هایی حضور می‌یابند که در جامعه تأثیرگذار هستند.»
در حال حاضر پرسپولیس که فصل گذشته به قهرمانی لیگ و جام حذفی رسید، مسعود ریگی، محمد حسین کنعانی‌زادگان و شهاب زاهدی را به‌عنوان بازیکنان جدید جذب کرده است. آیا حضور این تعداد بازیکن می‌تواند نظر یحیی گل محمدی سرمربی این تیم را برای بستن تیمش جلب کند؟ چراغپور به این سؤال چنین پاسخ داد:«معمولاً تیم‌هایی که ثبات دارند، کمتر دست به تغییرات می‌زنند. مگر اینکه مربی از لحاظ فکری با بازیکنی مطابقت نداشته باشد و بخواهد بازیکن دیگری را جایگزین او کند. بنابراین در تیم‌های موفق بازیکنانی هستند که سال‌های زیادی در آن تیم می‌مانند. به‌عنوان مثال می‌بینید که لوکا مودریچ بیش از 10 سال است که در رئال مادرید بازی می‌کند یا کریم بنزما تا وقتی که بنزماست، در این تیم حضور دارد که در تیمی مانند پرسپولیس هم حدوداً این اتفاق افتاده و بازیکنان سال‌های زیادی است در این تیم بازی می‌کنند و نیاز به تغییرات زیادی ندارد اما در تیم‌هایی که ثبات وجود ندارد، هر ساله تغییرات زیادی رخ می‌دهد که معمولاً به نتیجه هم ختم نمی‌شود.»
چراغپور در خصوص این تغییرات به نکته جالبی هم اشاره کرد:«در بین بازیکنان گروهی هستند که با عشق و علاقه بازی می‌کنند و دسته دیگری هم هستند که به خاطر جیب‌شان فوتبال بازی می‌کنند. اما وقتی شما به خاطر جیبت بازی کنی و همین طور مرتب تیمت را تغییر دهی، ممکن است آسیب‌دیدگی‌هایی به سراغت بیاید و این موضوع روی کیفیت بازی خود بازیکن و تیم هم تأثیر می‌گذارد.»
او درباره اینکه استقلال در حال حاضر با کمبود بازیکن مواجه شده و این به معضلی برای جواد نکونام تبدیل شده، عنوان کرد:«یک زمان هست که شما یک سری بازیکن در اختیار‌ داری و بعد به بازار می‌روی و بازیکن جدید می‌گیری تا جایگزین آنها کنی. یک زمانی هم هست که بازیکنانت را رد می‌کنی و بعد به دلایل مختلف از جمله شرایط مالی نمی‌توانی بازیکنان مد نظرت را بگیری؟ سؤالی که در خصوص استقلال و نکونام وجود دارد این است که بازیکنانش را نگه داشته و به بازار رفته یا آنها را از دست داده و برای خرید اقدام کرده که به نظر می‌رسد آنها را از دست داده و بعد به فکر خرید افتاده است. مورد دیگری هم که درباره خود نکونام وجود دارد، این است که او از زمان بازیگری به بازیکن بزرگی تبدیل شد و شخصیت خود را نشان داد و حالا هم که مربی شده همان طور است اما هر بازیکنی نمی‌تواند زیر نظر نکونام کار کند، چراکه کار با او سخت است و شاید این هم یکی از دلایلی است که استقلال با کمبود بازیکن مواجه شده است.»
چراغپور درباره تیم‌های مطرح و مدعی دیگر مانند سپاهان و تراکتور که بازیکنان مطرحی را جذب کرده‌اند، چنین نظر داد:«ژوزه مورایس و پاکو خمز سرمربیان این تیم، فصل گذشته اولین سال حضورشان در فوتبال ایران را سپری می‌کردند و امسال دومین فصل حضورشان است. بنابراین درباره فوتبال ایران به شناخت رسیده‌اند. یک سری از تیم‌ها بازیکنی جذب می‌کنند تا تیم حریفش آن را دیگر نداشته باشد اما ممکن است آن بازیکن در طول فصل نیمکت‌نشین شود. این موضوع هم در بررسی چگونگی جذب بازیکنان اهمیت دارد و این در نوع بازیکنانی هم که این دو تیم جذب کرده‌اند، مشخص است.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و سی و هفت
 - شماره هشت هزار و دویست و سی و هفت - ۲۹ تیر ۱۴۰۲