راشا تودی در گزارش تحلیلی مطرح کرد
خشم از موفقیتهای ایران، دلیل تحریمهای جدید انگلیس
شبکه راشا تودی در گزارشی تحلیلی با اشاره به موفقیتهای اخیر ایران در عرصه بینالملل و اقتصادی، مانند عضویت در پیمان شانگهای و نیز قراردادهای اقتصادی با کشورهای مختلف از جمله روسیه تأکید کرد تحریمهای جدید انگلیس علیه تهران نه تنها ناشی از خشم به دلیل این موفقیتها است، بلکه چندان تأثیری نخواهد داشت و اقدامی پوچ است.
این شبکه در گزارش خود با اشاره به تصمیم اخیر دولت لندن برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران که از سوی جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس اعلام شد، تصریح کرد:وزارت خارجه امریکا پس از اعلام این خبر به سرعت از آن استقبال کرد و خواستار اقدام مشابه سایر شرکای واشنگتن علیه تهران شد اما بهرغم عزم جدی لندن برای وضع این تحریمهای جدید، واقعیت این است که این اقدام تأثیر چندانی بر وضعیت کنونی ایران ندارد.
راشا تودی در ادامه به خروج یکجانبه امریکا از توافق هستهای با ایران و بازگرداندن تحریمهای سخت اقتصادی علیه این کشور تأکید کرد:از آنجایی که انگلیس برخلاف همپیمان خود یعنی امریکا جایگاه ویژهای در اقتصاد جهانی ندارد، بعید است این تحریمها کمکی به تغییر وضعیت موجود کند.
تحریمهای غرب ناکارآمد شده است
این شبکه دلایل ناکارآمد بودن تحریمهای انگلیس علیه ایران را ناشی از دستاوردهای اخیر این کشور در عرصه اقتصادی و بینالمللی دانست و نوشت:ایران به تازگی بهعنوان عضو کامل سازمان همکاری شانگهای (SCO) پذیرفته شده است. جمهوری اسلامی به دنبال راههایی برای کاهش تأثیر سالهای اخیر دوری از اقتصاد جهانی بوده است؛ چیزی که عضویت در سازمان شانگهای میتواند به خوبی به آن کمک کند. تهران همچنین به جایگاهی در ائتلاف اقتصادی بریکس چشم دوخته است که تمام کشورهای عضو از آن حمایت کردهاند. علاوه بر این، ایران و روسیه قراردادی را برای ساخت یک خط ریلی بهعنوان بخشی از کریدور حملونقل بینالمللی شمال-جنوب (INSTC) امضا کردهاند. سرمایهگذاری در ایران افزایش یافته و همکاری بینالمللی این کشور نیز در حال رشد است و به آن اجازه میدهد راه خود را دور از دیکتههای غرب طی کند.
راشا تودی در پاسخ به این پرسش که اگر تحریمهای جدید علیه ایران بیتأثیر است، دلیل لندن برای اعمال آن چیست، تأکید کرد:این احتمال وجود دارد که امریکا و شرکای غربی آن نسبت به موفقیتهای ایران خشمگین باشند، از اینرو به دنبال راهی برای تضعیف یا خشمگین کردن آن هستند. بریتانیا همراه با متحدان غربی خود همچنان از واشنگتن در مورد مسائل مربوط به ایران پیروی میکند اما تلاش برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران از سوی لندن بهعنوان امری اساسی برای وضع تحریمهای جدید و تکرار اتهامات بیاساس همیشگی درخصوص دستیابی ایران به سلاح هستهای، تنها رفتارهای قهری پوچ و بیفایده هستند.
دسیسههای خیالی بریتانیا
به نوشته راشا تودی، بریتانیا در همه موارد از پذیرفتن هر گونه مسئولیتی در قبال تخلفات خود امتناع و در انجام خواستههای واشنگتن پافشاری میکند و زمانی که بحران هزینههای زندگی، مردم این کشور را آزار میدهد به ایران میتازد. دولت بریتانیا تصمیم میگیرد وقت خود را صرف سخنرانی در جهان کند، در حالی که از اتخاذ رویکردی که شرایط زندگی و آیندهای با ثبات را برای شهروندان خود فراهم کند، امتناع میورزد. این شبکه در پایان تأکید کرد که دسیسههای خیالی بریتانیا در مورد تغییر نظام در تهران کمکی نمیکند و تلاش برای مشروعیتزدایی از ایران نیز تنها واکنشی غیرضروری ایجاد میکند، در عین حال به کشورهای خارج از غرب نشان میدهد همان استکبار غربی آن را نسبت به درگیر شدن در نظم چند قطبی در حال ظهور کور میکند.