وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
توسعه و تقویت موسیقی اقوام از برنامههای اصلی وزارت فرهنگ است
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین پایانی دوازدهمین جشنواره موسیقی مناطق زاگرسنشین که شب جمعه در بروجن برگزار شد، با بیان اینکه جشنواره موسیقی مناطق زاگرسنشین نشان دهنده قدرت هنر در ایجاد همبستگی ملی است، گفت: توسعه و تقویت موسیقی اقوام یکی از برنامههای اصلی وزارت فرهنگ است.
او، این جشنواره را رویدادی کمنظیر برشمرد و ادامه داد: این جشنواره نشاندهنده تأثیر هنر در ایجاد همبستگی و انسجام ملی است. این قدرت هنر است که افراد را با قومیتها و گویشهای مختلف کنار هم مینشاند و چنین صحنههای با عظمتی خلق میکند.
وی افزود: اینکه هنرمندانی از یک محدوده جغرافیایی وسیع ایرانزمین شامل آذربایجان، کردستان، کرمانشاه، همدان، اصفهان، کهگیلویهوبویراحمد، خوزستان و چهارمحالوبختیاری در کنار هم چنین جشنواره با عظمتی را آفریدند تحسینبرانگیز و قابل قدردانی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ابتکاری که عزیزان در بروجن برای برگزاری این رویداد به کار بستند و جشنواره را به دوازدهمین دوره رساندند جای تحسین، تعظیم و تکریم دارد.
اسماعیلی با بیان اینکه توسعه موسیقیهای محلی و مقامی یکی از برنامههای اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: باید به هنرهای اصیل ایرانی در شاخههای مختلف احترام بگذاریم. این هنر ایرانیان است که قرنها و بلکه هزارهها سینهبهسینه منتقل شده و امروز به بخشی از هویت ملی ما ایرانیها تبدیل شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امروز اقوام و قومیتها با گویشها، زبانها، مذاهب و ادیان مختلف با انسجام ملی بالا زیر چتر واحدی به نام ایران گرد هم آمدهاند. مردم عزیز ما امروز در کنار هم با احترام به سنتهای هم و تکریم یکدیگر و ارج نهادن به آداب و سنن هر منطقه، ناحیه و بخش از ایران بزرگ یاد گرفته اند با قوت کنار هم زندگی کنند. این فرهنگ اصیل ایرانی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ملیت در ایران پیش از اینکه محصولی از ناسیونالیسم جدید مغرب زمین باشد، برآمده از تاریخ درخشان این سرزمین است. ملیت ایرانی وقتی پدید آمد که هنوز در اروپا و مناطق مختلف جهان دولتشهرها مورد توجه بود. یک ملیت قوی و قدیمی که با ورود اسلام عزیز درخششی صدچندان پیدا کرد.
اسماعیلی با اشاره به تلفیق سنتهای دینی و آیینهای ملی در فرهنگ ایرانی تصریح کرد: در فرهنگ ایرانی سنتهای دینی چنان در کنار آداب ملی در همآمیخته شدند که دیگر قابل تفکیک از هم نیستند. نوروز ما سنتی ملی است که با آداب دینی در هم آمیخته و امروز به عنوان یک سنت اصیل در تمدن ایران عزیز به آن نگاه میکنیم.وی افزود: آنهایی که تلاش میکنند این دو عنصر در هم تنیده را در تمدن ایرانی-اسلامی از هم جدا کنند فکر ناپختهای دارند. ایران عزیز ما در حال درخشش است و مردم عزیز ایران با اقوام و گویشها و زبانهای مختلف زیر یک چتر واحد به سمت ایجاد تمدن بزرگ ایرانی-اسلامی در حال حرکت هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خدا را شاکریم که در گوشه و کنار سرزمین عزیزمان این محافل هنری میدرخشد و افرادی هنردوست و هنرمند با محبت و عاطفه کنار هم نشستهاند. این عمق فرهنگی سرزمین کهن ما را نشان میدهد.
اسماعیلی افزود: سپاس و درود بیکران خود را نثار مردم عزیز چهارمحالوبختیاری میکنم. مردمی که مثل دژی مستحکم در تمام طول تاریخ از هویت ملی و ایرانی ما محافظت کردند و در نقاط عطف این سرزمین مانند مشروطه، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نقشهای مهمی بر عهده داشتند. به مردم عزیز شهر هنرپرور بروجن که مجموعهای از خوبیها را در خود جای داده است نیز ادای احترام میکنم. باید از این همه هنر و هنرمندی و فرهنگ و فرهنگدوستی سپاسگزاری کرد.
وی با قدردانی از دستاندرکاران برگزاری جشنواره موسیقی مناطق زاگرسنشین و همه مسئولان حوزه فرهنگ استان چهارمحالوبختیاری، اظهار امیدواری کرد این رویداد موسیقایی در دورههای آتی درخشانتر و در افقهایی بلندتر برگزار شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مصوبات سفر یکروزهاش به چهارمحالوبختیاری در زمینه ارتقای زیرساختهای فرهنگی این استان، گفت: تلاش میکنیم با تهیه بسته ویژهای برای این استان سرعت روند اجرایی پروژههای زیرساختی حوزه فرهنگ و هنر چهارمحالوبختیاری را افزایش دهیم و گامی در مسیر اعتلای فرهنگ و هنر این منطقه برداریم.
نیازمند گسترش روحیه طنزپردازی در جامعه هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز جمعه در هفتمین جشنواره ملی طنز و رسانه «طنز پهلو» بزرگداشت کیومرث صابری فومنی با بیان اینکه او، نویسندهای ادیب بود که نجیبانه مینوشت، گفت: نیازمند گسترش روحیه طنزپردازی در کشور هستیم و با توجه به اینکه ایرانیان اهل شعر و ادب هستند ظرفیت زیادی در این حوزه دارند و در قالب کنایه، استعاره و طنز پیام خود را به مخاطب میرسانند، این ویژگی جامعه ایرانی با رویکرد متعهدانه باید تقویت شود.او افزود: صابری توانست با نوع هنر و خلاقیت خود مردم را برای دریافت شماره بعدی نشریه «گلآقا» مشتاق و منتظر نگه دارد. صابری ادیبانه و نجیبانه مینوشت و گلآقا بهصورت حقیقی و دقیق مرزها را رعایت میکرد و احترام لباس روحانیت و سنتهای دینی و جامعه را داشت.اسماعیلی تصریح کرد: در آستانه ۲۰ سالگی از دست دادن طنزپردازی چون مرحوم صابری فومنی قرار داریم. نباید فقدان جسم مادی صابری باعث فراموشی او باشد، باید چنان عمل شود که نسلهای آینده بیش از ما از صابری فومنی یاد کنند. گذشت سالها بر ارزش کار هنری میافزاید و هنر بها خواهد یافت.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده هستیم ازهمه کسانی که وارد عرصه هنر و طنزپردازی میشوند بهصورت ویژه حمایت کنیم. بهدنبال آنیم که این جشنواره طنزپهلو بزرگداشت مرحوم کیومرث صابری فومنی را بهصورت ملی با حفظ موقعیت جغرافیایی آن در شهرستان فومن برگزار کنیم و بهصورت ملی برای این جشنواره دبیرخانه دائمی در نظر گرفته شود.
وی خواستار برنامهریزی ویژه برای برگزاری این جشنواره بهصورت گستردهتر و جامعتر شد.