اخبــــار
تقدیر معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور از درخشش
بانوان ورزشکار
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور گفت: بانوان ورزشکار کشورمان در چند هفته گذشته با کسب ۳۷ مدال بازهم خوش درخشیدند.
انسیه خزعلی در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: هفته گذشته را باید هفته تاریخساز ورزش بانوان ایران نام نهاد.
وی افزود: آفرین به قهرمانان مدالآور خانمها «کیانی»، «فصیحی»، «شاهی» و... افتخارآفرینیها به میزانی افزایش یافته است که امکان نام بردن از همه عزیزان قهرمان نیست. بر اساس آمار مندرج در جدولی که معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در صفحه شخصی خود منتشر کرده است، زنان ورزشکار ایرانی توانستهاند در هفتههای اخیر یک مدال طلای قهرمانی جهان، سه مدال طلا، سه مدال نقره و دو مدال برنز مسابقات جهانی، ۲ مدال طلا، هفت مدال نقره و ۲ مدال برنز قهرمانی آسیا، چهار مدال طلا، پنج مدال نقره و هشت مدال برنز مسابقات بینالمللی را کسب کنند. در هفتههای اخیر زنان ورزشکار ایرانی ۱۰ مدال طلا، ۱۵ نقره و ۱۲ برنز و در واقع ۳۷ مدال در مسابقات جهانی، بینالمللی و آسیایی کسب کردهاند.
سرقت ۵۵ میلیارد تومان از عناصر ترافیکی تهران در سال گذشته
مدیرکل حمل و نقل عمومی و امور مناطق شهرداری تهران از کمک شرکتهای دانش بنیان برای پیشگیری از سرقت المانهای شهری خبر داد. مهدی گلشنی در خصوص وضعیت سرقت از المان و تجهیزات ترافیکی به ایسنا گفت: تمامی خودروهای حوزه ترافیکی در مناطق به QR کد و همچنین تابلوی معرفی پیمانکار مجهز هستند و شایان ذکر است که تعداد سرقتها در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کمی کاهش یافته است؛ اما سال گذشته ۵۵ میلیارد تومان از عناصر ترافیکی شهر به سرقت رفتند.
وی در پاسخ به این سؤال که چه اقدامات پیشگیرانهای را در راستای کاهش سرقتها انجام دادهاید، نیز گفت: با شرکتهای دانشبنیان جلسه گذاشتهایم که جنس و متریال برخی المانهای ترافیکی را تغییر دهند به گونهای که دیگر جنس این المانها ارزشمند نباشد و سرقت نشوند؛ اما دقت داشته باشید که جنس برخی از المانها را نمیتوان تغییر داد و در هر صورت برخورد با سارقین میبایست همیشه مد نظر باشد.
شناسایی ۱۰ مبتلا به
تب کریمه کنگو
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، گفت:۱۰ مورد مبتلا به CCHF از ابتدای سال تاکنون در کشور شناسایی شده اند که چهار مورد در استان یزد، دو مورد استان خوزستان، یک مورد اردبیل، یک مورد فارس، یک مورد گیلان و یک مورد هم در استان سیستان و بلوچستان بوده است.
دکتر محمدرضا شیرزادی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را مهمترین و گستردهترین بیماری ویروسی منتقل شونده از طریق کنه معرفی کرد و به ایسنا گفت: تب کریمه کنگو به عنوان یکی از موارد عفونتهای بیمارستانی مطرح و همهگیریهای داخل بیمارستانی آن هم شایع است. از طرفی تب کریمه کنگو یک تهدید جدی برای کادر درمان است و باعث شیوع بیماری در بیمارستانها میشود که ممکن است با میزان مرگ و میر بالا همراه باشد. شیرزادی با تأکید بر اینکه در حال حاضر هیچ گونه واکسن انسانی یا حیوانی مورد تأیید علیه تب کریمه کنگو در دسترس نیست، اظهار کرد: تشخیص بیماری با شروع علائم حاد بیماری همراه با سابقه مسافرت به مناطق روستایی یا تماس با دام یا تماس نزدیک با بیمار مبتلا یا گزش کنه مطرح میشود. او با اشاره به اینکه کنه مخزن و ناقل بیماری است، گفت: عفونت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست یا تماس با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد میشود. همچنین خطر انتقال بیماری در طی ذبح حیوان نیز وجود دارد.
وی با تأکید بر لزوم پیشگیری از بروز بیماری، بیان کرد: مبارزه با انگل خارجی و ناقل، محافظت در مقابل گزش ناقل، پیشگیری از آلودگی در دام، جلوگیری از تماس با منبع بیماری، بیماریابی و به دنبال آن درمان به موقع، رعایت اصول احتیاطهای استاندارد و جداسازی بیمار و پیگیری موارد تماس با منبع عفونت از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از بروز بیماری است. وی به موسم عید سعید قربان اشاره و بر لزوم ذبح بهداشتی دام تأکید کرد و گفت: در عربستان سعودی ذبح دام و نگهداری لاشه آن به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال به شکل کاملاً اصولی و در مراکز مخصوص انجام میشود، اما در داخل کشور اگر فردی اقدام به ذبح سنتی دام کند خطر انتقال بیماری از دام آلوده وجود دارد و افراد باید در این زمینه احتیاط لازم را داشته باشند؛ بنابراین توصیه ما این است که افراد حتماً اقدام به خرید دام از مراکز معتبر کرده و از ذبح سنتی آن خودداری کنند. او تأکید کرد: گوشت دام ذبح شده نیز قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شوند. هنگام مصرف نیز باید گوشت به شکل کامل پخته شود.