دیگهچهخبر؟
معضل هیرمند، میراث خیانت پهلویها به ایران
خبر اول اینکه، با مطرح شدن دوباره مسأله حقابه ایران از رودخانه هیرمند، بار دیگر خیانت رژیم پهلوی به مردم سیستان و بلوچستان مورد بررسی محافل تاریخی قرار گرفت. مصطفی سلیمینمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، در گفتوگویی با ایرنا فرایند شکلگیری این معضل را میراث خیانت پهلوی اول و دوم به ایران برشمرد و گفت: نخستین خیانت در این قضیه متوجه رضاخان است که برای تأمین اهداف انگلیسیها در قرارداد 1316 سعدآباد، بخشی از خاک ایران به نام دشت ناامید را به افغانستان واگذار کرد. سلیمینمین اضافه کرد: در دوران پهلوی دوم، خیانت دیگری شد و این بار با هدایت امریکاییها، پهلویها برای تقویت دولت ظاهرشاه امتیازاتی به افغانستان دادند که این بار سال 51 هویدا با دستور محمدرضاشاه پای قراردادی را امضا کرد که سهم آب ایران از هیرمند را به 14 درصد کاهش میداد. وی به خاطرات اسدالله عَلَم درباره این قرارداد اشاره کرد که در آن، وزیر وقت دربار، به صورت غیرمستقیم، شخص شاه را به دلیل امضای این قرارداد، به خیانت به ایران متهم کرده است.
دو هزار تومان دیگر با عراقچی؟
خبر دیگر اینکه،در گرماگرم اخبار مثبت دیپلماسی منطقهای، همزمان با سفر پادشاه عمان به ایران و گمانهزنیها درباره ابعاد این سفر،رسانههای حامی دولت روحانی بار دیگر تلاش کردند تا از قافله عقب نمانند! این جریان رسانهای با خبرسازی پیرامون همراهی عباس عراقچی با کمال خرازی(رئیس شورای راهبردی روابط خارجی) در سفر به قطر برای شرکت در یک کنفرانس کوشید تا این رخداد را به ماجرای توافق احتمالی ارتباط دهد و از این حیث بار دیگر تعبیر حسن روحانی درباره عراقچی را بازگو کند. روحانی پیش از این گفته بود: «دیدید که تا اسم عباس عراقچی آمد از قیمت دلار دو هزار تومان کم شد!» این درحالی است که هشت سال گره زدن بازار به مذاکرات و رکورد 10 برابر شدن قیمت دلار از کارنامه دولت قبل بود.
بیانصافی یک نماینده
و استقبال رسانههای معاند
دست آخر اینکــــــــــــه، اظهارات معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار که به تخریب دستاوردهای سیاست خارجی منجر شد، مورد سوءاستفاده بیگانگان قرار گرفت. سعیدی ضمن بستن چشم خود بر تکاپوی دولت برای بهبود وضع سیستان و بلوچستان، با یک مقایسه اشتباه، دستاوردهای سفر اخیر هیأت عالیرتبه ایران به اندونزی را زیر سؤال برد. وی با اشاره به کمبود نسبی امکانات درمانی در سیستان و بلوچستان، برنامه صادرات تجهیزات پزشکی و تجهیز چند بیمارستان در اندونزی که از سوی بخش خصوصی انجام میشود، را تخطئه نمود و دوگانه غلطی را مطرح کرد. طرح این دوگانه غیرواقعبینانه از تریبون مجلس، با استقبال رسانههای ضدانقلاب از جمله BBC مواجه شد و نشان میدهد که این نماینده، انصاف را در مقابل واقعیتی به نام تلاشهای دولت برای توسعه سیستان و بلوچستان رعایت نکرده است.