رئیس سازمان غذا و دارو:

بازار ارزی تجهیزات پزشکی کشور سالانه حدود یک میلیارد دلار است


رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بازار ارزی تجهیزات پزشکی کشور سالانه حدود یک میلیارد دلار است و بخش زیادی از ارز تخصیص یافته به تجهیزات پزشکی، ارز ترجیحی است.
سیدحیدر محمدی افزود: شرایط کشور در تولید تجهیزات مصرفی، مناسب است و بخش زیادی از نیاز کشور از تولید داخلی تأمین می‌شود. صنعت تجهیزات پزشکی، ‌های‌تک است و با توسعه تکنولوژی در دنیا، روزبه‌روز پیش می‌رود. در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از نیاز تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید می‌شود. در حوزه تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای، در حال حاضر تولید دستگاه MRI در مراحل مطالعات بالینی است و دستگاه سی‌تی اسکن با عمق تولید بالای ۵۰ درصد، در کشور در حال ساخت است. همچنین ایران تولید‌کننده و صادرکننده دستگاه‌های ونتیلاتور است.
رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: پیش‌بینی صادرات سالانه 2 میلیارد یورو دارو در پیش‌نویس لایحه برنامه هفتم توسعه، نسبت به وضعیت فعلی، زیاد است و امیدواریم با همکاری صنایع به این هدف برسیم، اما کار سختی است. میزان صادرات دارو در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰ میلیون دلار و در حوزه تجهیزات پزشکی ۳۰ میلیون دلار بوده و در سال گذشته، میزان صادرات دارو و تجهیزات پزشکی به حدود ۱۲۰ میلیون دلار افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در سال‌جاری با توجه به حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو، میزان صادرات دارو رشد قابل توجهی خواهد داشت که نیاز به پیگیری‌های مستمر صنایع، همکاری وزارت امور خارجه و دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور دارد که بازارها برای داروهای ایرانی، ایجاد و تقویت شود.
محمدی با اشاره به محدودیت صادرات تجهیزات پزشکی که با ارز ترجیحی تولید می‌شوند، گفت: نمی‌توانیم به تجهیزات پزشکی که با ارز ترجیحی در داخل کشور تولید شده، اجازه صادرات دهیم مگر اینکه قطعاتی که با ارز ترجیحی وارد می‌شود، با ارز حاصل از صادرات محصولات‌شان، تولید شود.
معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: وضعیت صادرات در حوزه تجهیزات پزشکی رو به رشد است و شروع به صادرات تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای کرده‌ایم و برخی از این تجهیزات در دوران پاندمی کرونا، به زحمت و با منت به ایران فروخته می‌شد، اما امروز این محصولات را به سراسر دنیا صادر می‌کنیم و بعضی از کشورها خواستار انتقال تکنولوژی محصولات ایرانی به کشورشان هستند.
وی از برون سپاری برخی اختیارات غیرحاکمیتی توسط سازمان غذا و دارو خبر داد و گفت: یکی از فرایندهای زمان بر برای تولید تجهیزات پزشکی، ارزیابی‌های بالینی محصول است. در مورد تجهیزات پزشکی که کلاس خطر بالاتری دارند، حساسیت هم افزایش می‌یابد و محصولات تولیدی به سه بیمارستان معرفی و نتایج ارزیابی‌های بالینی مشخص و در صورت تأیید نتایج، محصول به بازار روانه می‌شود.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و نود و شش
 - شماره هشت هزار و صد و نود و شش - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲