صدور مجوز ساخت 14 شهرک مسکونی بخش خصوصی

بخش خصوصی به منظور تولید و تأمین مسکن در شهرهایی که کمبود زمین دارند، شهرک مسکونی می‌سازد

ساخت شهرک توسط دولت و بخش خصوصی در برنامه نهضت ملی مسکن به منظور تأمین زمین و مسکن در شهرها و بخصوص کلانشهرهایی که کمبود زمین دارند در دستور کار قرار گرفت. ساخت شهرک‌ها توسط دولت عموماً در اطراف شهرهای جدید مورد نظر است و ساخت شهرک‌های خصوصی نیز محدودیتی در مناطق مختلف ندارد. در هر دو برنامه حداقل زمین برای ساخت شهرک 10 هکتار است. زمین نباید از اراضی کشاورزی درجه یک و دو باشد، زمین در حریم شهرها نباشد و همچنین زمین‌های شهرک در مناطق خاص مانند نزدیکی به گسل‌ها واقع نباشد.
اراضی شهرک‌های خصوصی توسط بخش خصوصی تأمین می‌شود و اراضی شهرک‌های دولتی عموماً در اراضی دولتی خواهد بود.
علیرضا جعفری، معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌و‌گو با «ایران»، از صدور مجوز برای ساخت 15 شهرک خصوصی در تهران، البرز، مازندران و چند استان دیگر خبر داد و گفت: بیش از 100 پرونده برای ساخت شهرک توسط بخش خصوصی ارائه شده است و تا کنون 15 پرونده شرایط دریافت مجوز را اخذ کرده‌اند.
وی افزود: شهرک‌های متعلق به بخش خصوصی به‌صورت هیأت امنایی است و پس از اخذ پروانه تأسیس نظارت‌های مختلفی در مراحل واگذاری زمین یا ساخت مسکن بر روند اجرا انجام می‌شود. بخشی از زمین باید برای تأمین خدمات روبنایی و زیربنایی در اختیار دولت قرار گیرد.
 
صدور پروانه تأسیس شهرک‌های مسکونی
 ساخت 42 شهرک در قالب شهرک‌های دولتی در شهرهای جدید در برنامه نهضت ملی مسکن است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه پروانه تأسیس شهرک‌های جدید در نیمه نخست امسال صادر می‌شود، گفت: کمبود اراضی در شهر پرند، هشتگرد، سهند، گلبهار، صدرا و بهارستان در قالب شهرک‌ها جبران می‌شود.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید توضیح داد: با رویکردهای جدید وزارت راه و شهرسازی در ساخت مسکن که به شکل خودمالکی، واگذاری زمین به متقاضیان برای ساخت یک طبقه حیاط دار و انبوه‌سازی در قالب چندین واحد و با مشارکت آورده مردم و تسهیلات نهضت ملی است کار ساخت و تولید مسکن در شهرهای جدید در حال انجام است.
وی گفت: در تلاش هستیم تا در نیمه نخست سال‌جاری پروانه تأسیس شهرک‌های جدید صادر شود و از نیمه دوم ۱۴۰۲ در شهرهایی که متقاضی انباشته وجود دارد در قالب شهرک‌های ایجاد شده عملیات ساخت مسکن را در این شهرک‌ها دنبال کنیم.

ساخت شهرک توسط بخش خصوصی
درباره ساخت شهرک توسط بخش خصوصی، مهدی خادمی، عضو انجمن انبوه‌سازان از ساخت نخستین شهرک بخش خصوصی در تهران خبر داد و گفت: این شهرک برای کادر درمان در نظر گرفته شده و در قالب برنامه، زمین در قطعات مختلف و با تسهیلات با کارمزد 4 تا 22 درصدی به متقاضیان واگذار می‌شود. به گفته خادمی متراژ زمین‌ها در این طرح از 100 تا هزار متر است. این شهرک خصوصی در زمین‌های حومه و در 5 کیلومتری جنوب و غرب شهر واقع شده است.
ساخت شهرک خصوصی مخصوص کادر درمان در 11 فاز خواهد بود که به گفته عضو انجمن انبوه‌سازان تا کنون بیش از 3 هزار نفر متقاضی دریافت زمین در این شهرک شده‌اند.
وی با اشاره به تأثیرگذاری چنین برنامه‌هایی در کنترل بازار مسکن، گفت: در یک برنامه‌ریزی بلندمدت 10ساله بخشی از نیاز مسکن متقاضیان برطرف می‌شود.
در برنامه هفتم نیز به وزارت راه و شهرسازی برای حمایت از احداث شهرک‌های مسکونی بخش خصوصی مجوز داده شده است. بر اساس ماده 111 برنامه هفتم توسعه به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده‌ شده در اجرای قانون جهش تولید مسکن و به منظور اجرای پروژه‌‌های حمایتی مسکن از جمله طرح نهضت ملی مطابق طرح توجیهی فنی و اقتصادی مورد تأیید، بخشی از اراضی تحت تملک و در اختیار خود را به سرمایه‌گذاران، توسعه‌گران، انبوه‌سازان و نهاد‌‌های عمومی غیر دولتی مشروط به ساخت به صورت فروش یا اجاره یا انتقال مالکیت پس از دوره اجاره زمین واگذار و منابع حاصل را به حساب صندوق ملی مسکن واریز یا ثمن آن را به صورت واحد‌‌های مسکونی آماده در همان اراضی دریافت کند.
بر اساس ماده 112 برنامه هفتم توسعه، وزارت راه و شهرسازی مجاز است از طریق توافق با مالکان اراضی غیر دولتی فاقد کاربری مسکونی با رعایت ماده (8) قانون جهش تولید مسکن نسبت به تأمین زمین برای اجرای طرح‌‌های حمایتی ساخت مسکن یا احداث شهرک‌‌های مسکونی توسط بخش خصوصی با رعایت ضوابط وزارت راه و شهرسازی اعم از رعایت سرانه‌‌های شهری و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی مورد نیاز اقدام کند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و نود و پنج
 - شماره هشت هزار و صد و نود و پنج - ۰۷ خرداد ۱۴۰۲